28 d’octubre del 2011

Joan Montesó (UP): 'Les pluges han arribat massa tard per a les collites de l'Ebre'



L'escassetat de pluges, l'allargament de les altes temperatures i el vent de dalt hauran estat una combinació nefasta per a les collites de l’oliva, de l’ametlla i dels cítrics de les Terres de l’Ebre. Així ho ha confirmat aquest divendres el coordinador territorial del sindicat agrari Unió de Pagesos, Joan Montesó, en declaracions al Canal 21 Ebre. Durant una entrevista al programa Primera Columna, Montesó ha lamentat que les pluges han arribat massa tard.

De fet, Montesó ha afegit que hi ha oliveres molt malmeses per la sequera i completament seques, tot i que l’olivera és un arbre fort que es recuperarà de cara a properes campanyes. I quant als cítrics, el principal problema serà amb el calibre de mandarines i taronges, ja que necessitaven més aigua a partir del setembre. Segons el coordinador de la Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, ha calgut incrementar el regadiu, i això ha fet augmentar els costos de producció. Per tant, s’ha hagut de fer una despesa que no es podrà recuperar, a causa dels preus baixos.

Tanmateix, Montesó ha assenyalat que encara és massa aviat per avançar quina serà l’afectació i les pèrdues econòmiques en cadascuna de les collites del territori. Amb tot, el coordinador de la Unió de Pagesos ha sentenciat que serà “una de les pitjors collites a les Terres de l’Ebre” en molts anys. Montesó ha negat que el canal Xerta-Sénia hagués pogut salvar la collita, ja que encara no se sap quant costarà l’aigua als possibles regants. A banda, el coordinador territorial de la Unió de Pagesos ha recordat que l’any 2011 serà especialment dolent per al camp de les Terres de l’Ebre, ja que la crisi del cogombre va tenir una afectació directa molt perjudicial en la collita de fruites i verdures. I també altres efectes col·laterals, per culpa de l’especulació dels grans distribuïdors. Finalment, Montesó ha valorat molt positivament el pla per evitar robatoris al camp, que els departaments d’Interior i d’Agricultura van implantar fa uns mesos, a petició del sindicat agrari.

LA PREGUNTA DEL DIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta