31 d’octubre del 2011

La Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre reclama 'diàleg' al govern de CiU


L’endemà de la manifestació que aquest diumenge va recórrer el centre de Tortosa, la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre ha reclamat diàleg al govern de la Generalitat i també a l’Ajuntament de Tortosa. Els portaveus de la plataforma d’usuaris de la sanitat han visitat aquest dilluns el programa Primera Columna, on ha fet una valoració molt positiva de la manifestació. El doctor Manel Chanovas ha afirmat que les protestes de professionals i usuaris de la sanitat pretenen que el govern puga parlar i escoltar els ciutadans per rectificar i recuperar la situació anterior a les retallades del Departament de Salut. Chanovas ha deixat clar que mantenir la situació actual en la sanitat pot ser “dramàtic” per a les Terres de l’Ebre.

Per la seua banda, Sisco Sogues ha advertit que alguna cosa greu està passant a la sanitat de les Terres de l’Ebre, si entre 3.000 i 3.500 persones es manifesten a Tortosa en un migdia de diumenge. Sogues ha afirmat que la manifestació va ser un toc d’atenció a l’administració. En la mateixa entrevista, els portaveus de la Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre han estat crítics amb l’absència de representants de CiU en la manifestació. De fet, Sogues ha celebrat la creació de la mesa de diàleg a l’Ajuntament de Tortosa, impulsada per quatre grups de l’oposició. Però els portaveus de la plataforma han volgut deixar clar que la salut no té color polític, i que no entenen els atacs de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ja que professionals i usuaris de la sanitat només volen dialogar per evitar que el govern català impose les retallades.

En la mateixa línia, els portaveus de la plataforma han lamentat la batalla política que s’està generant al voltant de les retallades. Segons han dit, les patologies no entenen ni de partits polítics ni de retallades, i és per això que han rebutjat que se’ls acuse de manifestar-se perquè ara hi ha eleccions. 

Canal 21 Ebre reemet Primera Columna a les 13.00, a les 14.30 i a les 16.00 hores. També de matinada, a partir de les 01.30 hores.

3 comentaris:

  1. Que CiU a nivell nacional passa olimpicament de natros, ho entenc. Lo que no entenc és com el nostre alcalde, amb una immensa majoria de ciutadans confiant en ell a les ultimes eleccions, i amb la força que diuen que te dins del partit, pos, per que no fa res (o aixi aparenta)? Ahir era un bon dia per complir la mocion (unanima) de l'ajuntament de defensar els serveis de salut public. I avui, també ho és. Si tots fem pinya, sigui com sigui el partit, segur que no ens deixarien tan malament.

    ResponElimina
  2. CiU ens ninguneja, ens exilia al subdesenvolupament, els líders locals de Convergència estan més interessats a xuclar de la mamella a Barcelona que a treballar per natros...i malgrat tot això el 20 N CiU treurà majoria absoluta a les Terres de l'Ebre.
    Ah, i compte amb algun membre de la Plataforma de Salut...no són tan independents políticament parlant i algun ex carrec de la delegació de sanitat s'ha colat dins la seva junta. Hi ha gent molt bona en aquesta Plataforma però també hi ha algun/a indesitjable...a algun dels seus membres els hi sentit comentaris favorabes a certes retallades de personal a nivell sanitari ("per què no es despedeixen metges enlloc d'infermeres") cosa que trobo comprensible a nivell personal però inacceptable quan portes una pancarta en contra les retallades...Oco!!

    ResponElimina
  3. És una cosa ben estranya, Saberut, però és veritat que CiU guanyarà, però no tan sols a les Terres de l'ebre, sino a tota Catalunya. Però el que es diu és que també ERC augmentarà posicions. Com pot haver algú que voti a CiU veient el que fa a Catalunya? No ho entenc, de debò...

    Jo no trobo que calgui fer fora als metges, tenen tant de dret a treballar com les infermeres, sobretot quan la carrera els ha costat tant de treure. A més, si fem fora els metges, qui ens operarà? El que crec sincerament és que no s'ha de fer fora a ningú del seu lloc de treball, Saberut, tothom és necessari. El que han de fer des de Barcelona és baixar-se els supersous milionaris que guanyen i així no s'haurien de fer retallades a Sanitat ni Educacaió...a més de recuperar l'impost sobre patrimoni, que gravava als més rics i això ajudava Catalunya a tenir més calès a les arques públiques, entre d'altres coses...moltes altres coses...i posar un sostre als sous dels alcaldes i regidors, que cobren el que volen i es poden apujar el sou quant volen!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta