15 d’octubre del 2011

Tortosa apujarà els impostos municipals del 2012 amb el sostre del 3%

L'Ajuntament de Tortosa farà increments iguals o inferiors a l'IPC interanual (3%) en les ordenances fiscals de 2012. El govern municipal de CiU ha optat, d'aquesta manera, per "no incrementar la pressió fiscal" tenint en compte la crisi econòmica. Així, l'equip de govern de Ferran Bel portarà a aprovació la modificació de les ordenances en un ple extraordinari que s'ha fixat per al dimarts 18 d'octubre a les 12.45 hores del migdia.

Entre els impostos que s'actualitzen amb l'IPC figura l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), que durant tot l'anterior mandat es va mantenir congelat. L'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), sobre el qual l'Ajuntament ha fet una actualització del vialer per ajustar-se millor a la realitat, també s'ajustarà a l'IPC interanual. Pel que fa a l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) s'actualitza per sota de l'IPC, concretament un 2,85%, fruit del reequilibri entre aquest impost i la taxa per llicències urbanístiques. En aquest àmbit, la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, ha fet notar aquest divendres que s'amplien les tipologies d'obra incloses en bonificació del nucli antic. Finalment, l'Impost sobre el Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IVTNU), el que es coneix com a plusvàlua, així com l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), es mantenen congelats.

Quant a les taxes, en general s'actualitzen també amb l'IPC interanual. En aquest apartat, la regidora s'ha referit a la proliferació de terrasses de locals d'oci, aspecte que ha guanyat notorietat després de la prohibició de fumar al seu interior. Per la seua banda, Bel també ha volgut destacar l'acord amb els grups de l'oposició en relació a les taxes que han d'abonar els propietaris d'establiments amb terrasses, d'acord amb criteris que contemplen els metres quadrats de superfície de la terrassa, la seua ubicació i la modalitat d'ocupació.

A mode de resum, la regidora d'Hisenda ha explicat que, en la situació econòmica actual, l'equip de govern no ha considerat oportú incrementar la pressió fiscal a la ciutadania, i ha recordat que en els últims quatre exercicis els impostos s'han mantingut congelats malgrat que els corresponents pressupostos municipals s'han vist reduïts. "En situació de recessió, apujar impostos vol dir accentuar la recessió", ha afegit l'alcalde. En l'apartat de bonificacions, Bel ha posat de relleu que les vigents per habitatge habitual en el cas de famílies nombroses, estarà condicionada també a la renda disponible.
Enhanced by Zemanta

5 comentaris:

  1. Si l’Ajuntament de Tortosa apuja els impostos el 3% pel 2012 vol dir que en campanya electoral ens varen enganyar novament, dons tots recordareu que l’Actual alcalde havia argumentat que no s’apujarien els impostos perquè l’anterior govern municipal ja els havia pujat al màxim legal permissible. Ens podria aclarir el senyor alcalde si te mes conills com aquest a la txistera ?

    ResponElimina
  2. Els alcaldes diuen els que els convé i quan els convé, McCalan...sempre que la gent sel's cregui quan menteixen, i els polítics gairebé sempre ho fan. De segur que sortirà amb més conills del barret de copa, no tinguis por...tard o d'hora ho farà. Només és qüestió de temps i paciència. Tots els polítics saben fer molta màgia. Són uns autèntics ilusionistes, millors que Houdini, que no els arriba ni a la sola de les sabates!

    ResponElimina
  3. Recordo, ara, aquella vella vinyeta del desaparegut Perich. Algú deia: Els polítics son uns xoriços, un altre responia: Sí, els polítics son uns xoriços, i els xoriços surten dels porc, exactament igual que els polítics, que surten del poble. Ho dic de memòria, però el sentit anava per aquí.

    ResponElimina
  4. Jo encara no entenc com la gent ebrenca va donar tants bons resutats a Coveniencia,no vull dir que lo tripartit sigue una bona obcio,pero ciu a l'ebre sempre es una molt mala obcio.

    ResponElimina
  5. Ignorant, sempre he dit que en política no hi han bones i dolentes opcions sinó persones competents que a pesar de poder esser impopulars prenen decisions positives, i persones que es deixen portar per allò de quedar be...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta