14 d’octubre del 2011

Boiz Ruiz afirma a Tortosa que els ajustos de Salut no estan afectant els usuaris de l'Ebre

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat aquest divendres que els ajustos pressupostaris de la Generalitat no estan perjudicat l’atenció als usuaris de la sanitat de les Terres de l’Ebre. Ruiz ha tingut una jornada maratoniana de reunions a Tortosa, on va arribar dijous a la nit. A primera hora del matí, el conseller de Salut s’ha trobat a l’Ajuntament amb l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i després ha presidit la reunió del Consell de Salut de les Terres de l’Ebre. Amb les dades a la mà, Ruiz ha assenyalat que s’han incrementat un 15% els tractaments de quimioteràpia a la regió sanitària, i que a l’Ebre s’ha pogut fer un ús més racional dels medicaments, ja que l’expedició de receptes ha baixat un 10%, més que en altres territoris del país. En la mateixa línia, el conseller de Salut ha destacat que també ha baixat un 6,2% la despesa en farmàcia dels hospitals de les Terres de l’Ebre, on també s’ha estalviat al voltant d’un 10% en transport sanitari. Però, segons Ruiz, tots aquests ajustos no s’han traduït en una pèrdua de qualitat en l’atenció als usuaris de la salut.

D’altra banda, Ruiz ha negat que l’estalvi aplicat pel Departament de Salut tinga un efecte especialment negatiu a les Terres de l’Ebre, en comparació amb d’altres territoris del país, com afirmen els sindicats i els partits de l’oposició. Segons el conseller, Salut no està aplicant els ajustos de manera lineal, sinó que té en compte quin és “l’esforç” que li pot demanar a la regió sanitària de les Terres de l’Ebre.

El conseller de Salut ha insistit en què els llits i els quiròfans de l’hospital Verge de la Cinta no estan tancats, sinó que es podran reobrir en cas de necessitat. De la mateixa manera, Ruiz també ha defensat la necessitat de reformular l’atenció primària i el sistema d’emergències. Finalment, el conseller ha deixat clar que Salut en cap moment ha descartat la construcció del nou hospital de Tortosa. Així, ha recordat que durant aquesta legislatura s’aprovarà un calendari realista i ajustat a les disponibilitats econòmiques.

Finalment, el conseller ha contestat la convocatòria de la manifestació que ha fet per aquest diumenge l’Ajuntament de Deltebre, en contra de les retallades de Salut. Segons Ruiz, la població no ha quedat desatesa a partir dels ajustos, i les reclamacions presentades pels usuaris de les Terres de l’Ebre són les mateixes i del mateix tipus que abans de la retallada.

18 comentaris:

  1. Segur que no ha portat a ningú de la família al metge a Jesús o a Roquetes com jo.

    ResponElimina
  2. Les dades estan tergiversades de manera escandalosa per fer quadrar els seus comptes. Ha augmentat la quimioterapia, cert, però perquè ara s'ha d'administrar amb més freqüència abans de la cirurgia (perquè hi han menys quirofans) per a evitar que el tumor progressi perquè passa més temps entre el diagnòstic i l'extirpació quirúrgica. Es recepten menys medicaments perquè s'han eliminat moltes consultes (sobretot a primaria i també a especialitats hospitalaries)i, és clar també es visiten menys pacients. En transport sanitari també s'estalvia, perquè també s'ha retallat i hi han menys ambulàncies (fins i tot les d'emergències), si no pregunteu el merder que es va armar fa unes setmanes perquè no es podia transportar un malalt greu a Barcelona...s'estan forçant altes hospitalàries sense assegurar un seguiment domiciliari posterior. No s'està perdent qualitat?feu una ullada als diaris a la secció de cartes al director, i encara la gent se queixa poc. Si tancar quasi dues plantes d'un hospital que en té quatre i s'està funcionant cada dia amb dos o tres quirofans de pacients programats quan fa un any n'havien funcionat fins a cinc. Si tancar urgències dels CAPS obligant a la gent a fer fins a trenta o quaranta kilòmetres si no es troben bé i volen visitar-se d'urgències a l'ambulatori més proper no és perdre qualitat...damunt cornuts i pagar el beure!! no ens enganyin per favor!

    ResponElimina
  3. Ei Gustau, aixo és la nova seccio d'humor de la Marfanta??
    Per que si és veritat, que el ha dit aixo (dubto que ho pugui pensar, pero dir per dir ...), començo a posar-me malalt ara mateix - pero del cap! Pero, como puedes decir esto, Boi??!!!!

    ResponElimina
  4. Gràcies pel teu humor...anglès, Brian...sempre va bé, però l'assunto fa plorar...

    ResponElimina
  5. Llavors, quan els metges ens van dir que no havien pogut salvar a ma iaia perquè no tenen suficients mitjans ni personal i perquè van saturats de feina, estaven mentint?

    ResponElimina
  6. Quan van arribar les retallades s'estaven ampliant serveis perquè els mitjans i personal que havia no podien assegurar una assistència de qualitat a la població, no per caprici, una població malalta que estava augmentant sobretot per envelliment i en algunes especialitats (pediatria, ginecologia i traumatologia sobretot) per l'arribada de població inmigrant. Si partim d'una situació anterior de precarietat i es retalla sobre això, pos possiblement no et van enganyar, si creus que hi va haver una mala praxis Guti ho hauries de denunciar.

    ResponElimina
  7. Va ser una mala praxis? O realment aquesta gent està treballant al màxim de les seves possibilitats, amb manca de personal i dificultats tècniques, fruit d’unes retallades que mai haguessin tingut que ocórrer? No ho sé.

    El que sé, és que va entrar a quiròfan amb el cor molt delicat (desprès de que dos anys abans no detectessin que havia sofert molts infarts de miocardi seguits) i no va suportar l’anestesia, tenint en compte que l’anestesista ni tan sols va inspeccionar al pacient abans d’adormir-la...potser sí que podríem parlar de mala praxis, però es va excusar en les retallades. De totes maneres se li havia detectat un càncer i li donaven 3 mesos de vida, a la fi i al cap potser s’ha estalviat un sofriment que no es mereixia.

    Però el fi de la qüestió és, el perquè ens tornen a enganyar, perquè ve a Tortosa un senyor fent-nos creure que no s’ha perdut qualitat d’atenció en los usuaris de salut, quan els metges i infermers ens diuen el contrari, qui menteix? O a qui li interessa més ocultar la veritat?

    Que és més just el sistema de copagament o el tancar quiròfans, reduir el nombre d’infermers, reduir partides pressupostàries, en definitiva, reduir la qualitat de l’atenció sanitària?

    ResponElimina
  8. Com diria el difunt Labordeta: Sr. Boi, "a la mierda!"

    Personatges així, si poden dormir bé totes les nits, és que ja no tenen ànima. Per a mi, ja fa dies que l'he etiquetat com "persona non grata".

    ResponElimina
  9. Este home te vocació de porter de les oficines de DNIs.

    ResponElimina
  10. Gutijaume i la resta. No us enganyeu i no deixeu que us enganyin. No serà una cosa o l'altra. És una cosa I l'altra. Reduccions i (co)REpagament. Perquè l'atenció sanitària ja es paga i ha de sortir dels impostos que surten de les nostres butxaques. Són els nostres diners que se'n van per l'aigüera de les entitats bancàries i les demandes d'una Europa sota sospita. Per més informació sobre política i economia hi ha molta gent molt bona però el primer que recomano sempre és al professor Vicenç Navarro. I també la professora Àngels Martínez Castells. S'apren molt amb ells.

    ResponElimina
  11. A banda de les respostes demonstrant que aquest home no sap que diu (o si), des dels usaris i metges, que tal si els nostres representants (del mateix partit del Boi R.)també fessen un cop damunt de la taula. Aqui no som com el Barça, "Si que estem tan malament".

    ResponElimina
  12. Isabel està clar que ja la paguem via impostos, però també paguem museus i transport públic i quan en volem visitar un o utilitzar l’altre per desplaçar-nos (re)paguem... Per això em preguntava que seria més just? És més, crec que hagués pogut ser menys impopular la decisió d’instaurar un règim de copagament en algun servei mèdic (atenció mèdica, servei hostaler o sobre els medicaments i les farmàcies) que no totes aquestes retallades que han provocat una baixada de la qualitat i la quantitat de la sanitat catalana, per no parlar de la situació que estan vivint les farmàcies a Catalunya, que és del tot insostenible.

    ResponElimina
  13. Diu el conseller " els llits i els quiròfans de l’hospital Verge de la Cinta no estan tancats".

    Caldria en primer lloc aclarir el concepte "tancat"...

    Per a un pacient/ciutadà normal i corrent i per als treballadors dels centres sanitaris, molt possiblement el concepte TANCAT = NO ESTAR EN SERVEI

    Per al Conseller el concepte TANCAT = tapiar la porta o ficar mil forrellats

    Evidenment els quirofans i les plantes no estan Tapiades, però si estan fora de servei,
    a efectes pràctics dels pacients/ciutadans estna tancades perque no es fan servir, tot lo demés són eufemismes per enganyar premeditament a la població.

    ResponElimina
  14. Suposo i espero que en la trobada del senyor Bel amb el conseller, l'alcalde haigue protestat per les retallades a les Terres de l'Ebre, d'acord amb el posicionament que va pendre fa unes setmanes l'ajuntament de Tortosa.

    Gustau, ens pots fer cinc centims d'aquesta entrevista? del posicionament de cada un?

    gràcies

    ResponElimina
  15. Aprofito avui que tinc temps....

    Un detall que sempre veig quan parlen d'aquest tema, sempre diuen que LA REGIÓ SANITARIA de les Terres de l'Ebre no es veu afectada,

    Dins aquesta Regió entenc que estan tan els centres de l'ICS com els que tenen convenis (exemple el de SAGESSA), la meua pregunta als que coneixeu el tema...

    Les retallades que tenen lloc als centres de l'ICS també es fan als centres de SAGESSA?

    Suposo que els centres de SAGESSA, tot i ser privats (o semi) també es poguen de la manteixa caixa buida de la conselleria, no?

    ResponElimina
  16. Este individu no te vergonya,igual que la segua tropa que va detras.
    Jaume,no te res a vore en un estat del benestar los museus, i el transport públic,tu saps millor que jo, que la base de un estat del benestar són una sanitat, i una educació gratuïta.

    ResponElimina
  17. Per suposat ignorant, però si mirem a Europa veiem com Alemanya, França, Suècia, Noruega, Irlanda, Portugal, Àustria o Bèlgica inclouen alguna forma de copagament en el seu sistema sanitari o està pendent de votació. En els últims anys s'ha disparat la despesa en sanitat per un ràpid augment de l'esperança de vida entre altres coses, s'ha d'estudiar si el sistema actual és sostenible, si realment ho és, jo serè el primer en alegrar-me.

    I me'n vaig a dormir que demà a les 6 del matí treballo ;)

    ResponElimina
  18. Sussana, em voldria equivocar, però no tardaràs moltes setmanes a sentir-ne parlar del que et preguntes. Segur. Amb l'afegit que, en aquest cas, el tractament serà possiblement com a qualsevol empresa privada. La qual cosa, dins del mal, segurament es pot considerar més equànime. L'únic que podrà frenar que toqui segons qui serà l'antiguitat, per les indemnitzacions, clar.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta