23 de novembre del 2011

El dipòsit de residus de Riba-roja d’Ebre, per al 2012



El govern municipal de Riba-roja d’Ebre espera que durant el 2012 puguen començar les obres del dipòsit de bales de residus inerts que l’empresa Urbaser ha projectat a la seua població. La Generalitat està tramitant el projecte “sense cap tipus de problema”, amb el suport i la implicació directa de l’Ajuntament i del mateix govern català. Així ho ha explicat l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, el convergent Antonio Suárez, durant el seu pas per l’informatiu Primera Columna.

L’alcalde de Riba-roja d’Ebre també ha detallat que voldrien renegociar el conveni que l’anterior govern municipal va signar amb l’empresa Urbaser. Segons Suárez, caldria replantejar l’accés al dipòsit de bales de residus des del pont de Riba-roja d’Ebre; definir què passa amb l’aportació de sis milions d’euros per finançar les obres de la carretera fins a Almatret i la Granja d’Escarp, de la qual no hi ha projecte, i també saber si es pot millor l’aportació econòmica de l’empresa al consistori. En aquest sentit, el conveni estableix que l’Ajuntament ha de rebre 250.000 euros, a més d’un cànon de quatre euros per cada tona de bales de residus que acabe entrant al dipòsit. El projecte d’Urbaser preveu dipositar fins a 10 milions de bales de residus per regenerar uns terrenys de Riba-roja d’Ebre. D’altra banda, en la mateixa entrevista, Suárez ha explicat que mantenen obertes les converses amb Iberdrola per a la instal·lació d’una central de cicle combinat, tot i que aquest projecte “no serà imminent”. En canvi, Riba-roja d’Ebre sí que té en marxa el projecte d’un parc eòlic que es començarà a construir el 2013, amb la previsió que puga entrar en funcionament l’any 2015. Situat al marge dret del riu, el parc eòlic tindrà 16 aerogeneradors i generarà uns 50 megawatts.

De fet, l’alcalde de Riba-roja d’Ebre ha defensat la línia d’actuació de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE), que ha començat a negociar amb les companyies elèctriques descomptes especials per a les empreses que s’instal·len als municipis energètics. A banda, Suárez creu que el govern del PP pot tenir una sensibilitat especial cap a les demandes dels ajuntaments de la zona MADE. Tanmateix, al futur govern de Mariano Rajoy li ha demanat una aposta per la línia de Móra la Nova-Flix i Riba-roja d’Ebre a l’hora de connectar el corredor del Mediterrani amb el corredor central, i l’actualització i millora del pla d’emergència nuclear (PENTA).

12 comentaris:

  1. Que no saben els Riba-roja que els fills els i sortiran addictes a la merda?

    ResponElimina
  2. Per cert un altre justet que no entén que Iberdrola no farà res a territori d'Endesa.

    ResponElimina
  3. Residus i més residus, per Déu, i quant més contaminants millor, que així menjarem menjar més sa i els nostre fills creixeran més saludables!

    Diners bruts, això és el que són, i molt negres, i literalment!

    ResponElimina
  4. Van començar els de Tivissa amb un macroabocador del que se sap que la làmina de contenció de lixiviats esta trencada anant a parar a l'acuifer els filtrats dels residus mal empaquetats (ja avoquen a munts).
    I els curts de gambals crematístics venen el patrimoni i les aigues dels pous sans a la merda barcelonina que no saben on posar-la.
    La vergonya eterna és poc castig per als especuladors amb el territori.
    Lo millor per als fills i generacions venideres.

    ResponElimina
  5. D'això...els aqüífers no nodreixen els cultius de vegetals i els arbres de regadiu que es menja la gent de la zona? Llavors tots es mengen fruita, vegetals, taronges, etcètera, contaminats!

    I una altra cosa, que els aqüífers no nodreixen en certa manera d'aigua el tram de l'ebre que baixa fins la desembocadura? llavors el riu també és contaminat de brossa d'abocador!

    Llavors ESTEM TOTS CONTAMINATS!

    ResponElimina
  6. Todo consiste a darle muy buen savor a la mierda que vas a tragar.
    Gran frase ,i, per desgràcia és així de cert.

    ResponElimina
  7. I no morir-se en l'intent, no ho oblidis, ignorant.

    ResponElimina
  8. Si Cristófol, estem tots contaminats.
    Tu has menjat mai un producte d'estos envasats amb fil transparent?
    Pos vigila el teu número d'espermatozoides.
    I si no, és igual, vigila'l que els mascles ens estem quedant estèrils. Jo ja he fet la faena, però vatros?

    ResponElimina
  9. En principi, prefereixo els productes envasats amb atmosfera controlada que no pas els envasats amb determinats conservants per tal d'allargar la vida del producte ( carn, peix, fruites i verdures etc ). Deu ser -també- perquè dels espermatozous, ja passo.

    ResponElimina
  10. I molts que n'he menjat, M.D.A, d'aquests productes...

    Haurem de vigilar amb això dels espermatozoides, que és una cosa molt seriosa, que les dones després se'ns queixen que no complim bé...

    I si no complim bé ja sabeu que ens passa...no?

    ResponElimina
  11. Tot depen pel que entenguis complir, Cristófol. D'entrada una cosa no té perquè anar lligada a l'altra. És pot tindre gran qualitat seminal i no "complir" i a l'inrevés. Ara, si parlem de descendència.....

    ResponElimina
  12. La descendència és tota una altra cosa, ho sé, Ximo. No t'ho prenguis malament, perdona...

    I jo encara he de tenir fills, que consti. I no m'agradaria que els meus espermatozoides estiguessin atontats, que si no mala feina faran, no trobes?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta