23 de novembre del 2011

El govern descarta els estudis públics d'INEFC a Amposta, que podria compartir el projecte privat amb Tortosa

La Generalitat ha fet públic aquesta tarda de dimecres, a través d'un breu comunicat, que descarta la implantació d'un nou centre públic per impartir els estudis d'INEFC, i que per tant no tirarà endavant el projecte que l'anterior govern tripartit havia acordat desenvolupar a les ciutats d'Amposta i de Cambrils. Després d'un estudi "exhaustiu", el govern ha decidit que el projecte no es pot dur a terme per motius de "viabilitat econòmica". En canvi, sí que podrà tirar endavant la iniciativa privada que té el suport de l'Ajuntament de Tortosa, i que ara la capital del Baix Ebre podria compartir amb Amposta. L'altra opció és que siguen projectes diferents, però amb el mateix col·laborador privat. De fet, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, visitarà aquest dijous les dues ciutats de l'Ebre per donar a conèixer els detalls dels projectes universitaris que es volen impulsar. Una situació que durant tota la tarda d'aquest dimecres ha provocat una escalada de convocatòries entre els ajuntaments de Tortosa, d'Amposta i del mateix govern català. En concret, el nou projecte universitari es farà a través de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES), presidida pel gironí Jordi Roche, i que compta amb un campus a Salt adscrit de la Universitat de Girona.

Al juliol del 2010, el consell rector de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va acordar que Amposta i Cambrils compartirien la nova seu dels estudis universitaris de l'INEFC al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Una solució salomònica que va sorprès les dues candidatures, que eren les més ben posicionades d'entre els set municipis que aspiraven als estudis.L'edifici docent havia d'estar a Cambrils, mentre que a Amposta havien de desenvolupar-se les classes pràctiques. Sobretot, aquelles que tinguessen a veure amb el centre de tecnificació esportiva que ja funciona a Amposta, amb disciplines com l'esgrima, el rem, el piragüisme, el handbol i l'atletisme. La decisió del consell rector de l'INEFC no va agradar gens l'Ajuntament ampostí, que havia observat amb un cert recel el suport de l'anterior vicepresident de la Generalitat, el republicà Josep-Lluís Carod-Rovira, a la candidatura de Cambrils.

Però davant dels rumors que el govern d'Artur Mas podia descartar els estudis d'INEFC, el passat 26 de setembre el ple de l'Ajuntament d'Amposta va aprovar per unanimitat una moció en defensa dels estudis universitaris. En una entrevista al programa Primera Columna del Canal 21 Ebre, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Amposta, Isabel Ferré, va asseverar que els futurs estudis d’INEFC a les Terres de l’Ebre, "siguen públics o privats", només podien anar a Amposta. "No desistirem de cap de les maneres per aconseguir els estudis públics d'INEFC", va advertir Ferré. "Si ha d'anar algun lloc, ha d'anar a Amposta, tant si són públics com si són privats, ara que es comenta l'existència d'una iniciativa privada", va insistir-hi, "perquè ens ho mereixem i perquè entenem que no pot ser d'una altra manera". Segons Ferré, "l'Ajuntament d'Amposta ha treballat durant molts anys per fer un projecte esportiu d'una qualitat altíssima, i ara no pot ser que es replantege tot". A més, la candidatura d'Amposta tenia el consens de tot el territori, i per això Ferré considerava que "ningú pot sortir a dir que ara Amposta no toca, i que toca a un altre lloc".

5 comentaris:

  1. Pregunta per als il·luminats que, ARA, només fan que justificar les retallades, tisorades, destralades en les despeses exagerades hagudes en l'anterior govern català:
    Com és que a l'anterior mandat ningú dels "vivales" d'ara va sortir amb força dient que això no era viable i que era un cost in-assumible etc. ? . Ho dic per tots aquells que ara asseguren que es va gastar massa. On son aquells que, en els debats electorals, defensaven que ha de haure una discriminació positiva envers les TTEE ?
    El mateix es podria dir del nou Hospital, potser hi havien veus sobre l'inadequada ubicació ( Bel, quan no governava ) però d'una inversió exagerada per inviabilitat economia, jo, no vaig sentir cap veu d'aquests que ara atribueixen tots els mal al tripartit ( o Madrid ) defensant que res de d'això es portes a cap.

    Ara la tisorada també ha arribat a Amposta. No negaré que, abans que en altres qüestions, la lògica diu que millor amb inversions com aquesta, que poden esperar sense que afecti greument, ni que ningú s'hagi d'anar a operar a una clínica privada.
    Per altra banda, el pols Bel/Ferré pot ser interessant.

    ResponElimina
  2. Per una vegada donaré la raó als de CiU. Algú ha preguntat on treballen les últimes fornades llicenciats/grau en ciències de l'activitat física?

    La Universitat no pot ser una fàbrica de frustració.

    ResponElimina
  3. Quin pols?
    No hi ha pols sinó hi ha aposta. Tots dos estan d'acord en passar pàgina i/o embolicar la troca i passar pàgina.

    ResponElimina
  4. canalero, trobes que aquesta decisió s'ha pres pels motius que tu apuntes, per la falta d'expectatives dels llicenciats ?

    ResponElimina
  5. Tens raó Jotabé. Si no la fan és per manca de pressupost per a inversions, però el que està clar, és que hi ha inversions més necessàries avui per avui, que construir una fàbrica d'aturats.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta