4 de novembre del 2011

CCOO critica el retard en el pla d'industrialització de les Terres de l'Ebre


El secretari general de Comissions Obreres (CCOO) a les Terres de l’Ebre, Josep Casadó, ha fet una valoració molt negativa de les últimes xifres de l’atur a Catalunya i a la demarcació de Tarragona. Casadó ha advertit que l’increment del nombre de persones desocupades durant el passat mes d’octubre indica que l’Estat espanyol està refent el camí cap a la recessió econòmica. De fet, a la demarcació de Tarragona l’atur registrat ha pujat durant l’octubre en més de 3.000 persones i ja són gairebé 70.000 el nombre de desocupats del total de la província. Més de 15.000 persones desocupades, en el cas de les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, Casadó ha afirmat que li preocupa especialment la situació del sector del moble, i que la resta del sector industrial també es troba en un equilibri precari.

En la mateixa entrevista, Casadó també s’ha mostrat força crític amb els pocs avenços del pla d’industrialització de les Terres de l’Ebre, ja que només s’ha pogut materialitzar la compra de les antigues naus de Lear a Roquetes. El dirigent de CCOO al territori ha recordat que el pla anava més enllà dels onze milions d’euros en ajuts estatals, però que el govern català està incomplint els seus compromisos. És el cas la implantació de la fibra òptica o de la millora de la xarxa viària, amb obres com el desdoblament de l’eix de l’Ebre.

D’altra banda, Casadó ha atribuït la lentitud de la recuperació econòmica al fet que l’Estat espanyol segueix les receptes que vénen donades per Europa, basades en l’austeritat per reduir el dèficit públic. Segons el dirigent sindical, el govern hauria d’incrementar la inversió pública per estirar del carro de la resta de l’economia, i deixar d’aplicar retallades en la sanitat i en els serveis socials, ja que també estan incrementant l’atur. Casadó també ha reclamat una pujada d’impostos a les grans fortunes, per destinar-los a les inversions estatals i millorar la competitivitat del país. Però el secretari general de CCOO de les Terres de l’Ebre ha estat molt crític amb les propostes econòmiques que s’estan escoltant en aquest inici de campanya electoral.
LA PREGUNTA DEL DIA

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta