24 de novembre del 2011

La llevantada trenca la barra del Trabucador i afecta la platja de la Marquesa

Imatge ACN
L’episodi de pluges dels darrers quatre dies ha deixat fins 250 litres per metre quadrat a les Terres de l’Ebre. I al mar, sobretot davant del Delta, s’han registrat onades de gairebé cinc metres. De fet, el temporal de llevant que assota la costa de l’Ebre des de dimarts ha deixat parcialment inundada la barra del Trabucador i ha restringit l'accés a les salines de la Trinitat, on ara mateix no hi poden arribar els vehicles pesants que carreguen la sal. L'empresa Infosa, que explota les salines de la Trinitat, calcula que la situació es pot allargar encara un parell de dies més. El passat 9 de novembre, la Generalitat, la companyia Fecsa-Endesa i Infosa van assolir un acord per començar les obres de soterrament de la línia elèctrica de la barra del Trabucador a partir del març del 2012, amb un projecte que té un pressupost estimat de 800.000 euros. La primavera és l’època de l’any més idònia per fer les obres. Es desaconsella fer-hi obres a l’estiu, per l’elevada presència de turistes, i també a la tardor, a causa dels temporals de llevant. De fet, el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats, va recordar que aquesta tardor encara haurien d’afrontar els problemes de la línia del Trabucador, on els temporals provoquen talls en el subministrament.

A banda, altres punts fràgils del Delta, com la platja de la Marquesa de Deltebre o el passeig marítim de l’Ampolla, també han patit l’embat de les fortes onades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta