9 de novembre del 2011

Les obres per soterrar la línia del Trabucador, al març del 2012

Compromís entre la Generalitat, Costes, Fecsa-Endesa i Infosa perquè el soterrament de la línia del Trabucador puga començar al març del 2012 ·

Les obres per soterrar la línia elèctrica del Trabucador podran començar el proper mes de març. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que s’ha fet aquest dimecres a la Delegació del Govern a Tortosa, entre la Generalitat, la companyia Fecsa-Endesa, una delegació de Costes del Ministeri de Medi Ambient i Infosa, l’empresa que gestiona les salines de la Trinitat. Les diverses parts implicades s’han compromès a completar la tramitació del projecte en els propers cinc mesos, amb l’objectiu de millorar el subministrament elèctric a la barra del Trabucador. El projecte executiu té un pressupost estimat de 800.000 euros. El 50% del cost dels treballs anirà a càrrec d’Infosa; el 30%, a càrrec de Fecsa-Endesa, i l’altre 20% restant, a càrrec de la Generalitat.

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha estat el primer en fer una valoració de l’acord per soterrar la línia elèctrica del Trabucador. Ha estat durant una entrevista a l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre. "Era una assignatura pendent de molts anys; l'acord ens fa ser optimistes, perquè Infosa és una de les indústries més importants de la Ràpita", ha afirmat Masdéu. De fet, segons l'alcalde, ara l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Montsià també estan impulsant un projecte per donar valor afegit a la producció de sal de la Trinitat, a través del programa Set Comarques.

En la mateixa entrevista, Masdéu també ha valorat que les condicions en què estava treballant Infosa no eren pròpies del segle XXI. A més, l’alcalde de la Ràpita ha afirmat que el soterrament de la línia elèctrica afavorirà la regeneració de la barra del Trabucador i la construcció d’una base nàutica per potenciar els esports nàutics i el turisme en general.

El període d’execució de les obres serà de tres mesos. La primavera és l’època de l’any més idònia per fer les obres. Es desaconsella fer-hi obres a l’estiu, per l’elevada presència de turistes, i també a la tardor, a causa dels temporals de llevant. De fet, el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats, ha recordat que aquesta tardor encara hauran d’afrontar els problemes de la línia del Trabucador, on els temporals provoquen talls en el subministrament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta