25 de novembre del 2011

La PDE avisa que els transvasaments de l'Ebre ja estan en marxa


La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat per aquest diumenge una concentració a les obres del canal Xerta-Sénia, per denunciar que aquesta infraestructura és un minitransvasament a les comarques de Castelló. La concentració serà a partir de les onze del matí a la intersecció entre la carretera del Port i el canal, tot i que mitja hora abans els activistes també s’han citat al pàrquing del centre comercial Capabro de Tortosa, per marxar junts fins al lloc de l’acte.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha aprofitat aquest divendres el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per fer una crida a la participació de la ciutadania ebrenca en aquesta nova acció reivindicativa del moviment social contra els transvasaments. De fet, en la mateixa entrevista, el portaveu de la plataforma ha interpretat quines són les veritables intencions del Partit Popular. Segons Tomàs, la majoria absoluta aconseguida diumenge passat permetrà el futur govern de Mariano Rajoy reprendre les obres previstes al Plan Hidrológico Nacional (PHN).

En la mateixa línia, el portaveu de la PDE ha advertit que ja s’han començat a activar els nous consorcis d’aigües de Castelló i del Segarra-Garrigues. Així, Tomàs ha alertat que aquests consorcis són el primer pas per poder parlar d’excedents del Xerta-Sénia i del Segarra-Garrigues, amb l’objectiu de facilitar la transferència d’aigua de la conca de l’Ebre cap al País Valencià i cap a Barcelona. Tomàs també ha insistit que mentre no es fixe un cabal mediambiental per al tram final de l’Ebre, els fets demostren que el canal Xerta-Sénia ha de servir per portar l’aigua fins a Castelló. D’altra banda, la plataforma també celebrarà una reunió aquest dissabte a Flix, al costat de les entitats ecologistes de la conca, per posar en comú les propostes que faran arribar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i nomenar els representants dels grups mediambentalistes per al nou consell de l’aigua.

1 comentari:

  1. La PDE, com sempre, posant el dit a la llaga dels negociants de l'aigua.
    Cal seguir aturant els "indessitjables" que juguen amb els recursos naturals per enriquir-se i especular amb ells.
    Faena tenim. Ànims a tots! Apa. Ens veiem allí!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta