25 de novembre del 2011

Aspa (ERC): ‘Amb la renúncia a l'INEFC i la substitució per estudis privats, CiU ens vol donar gat per llebre’

L'executiva regional d'Esquerra a les Terres de l'Ebre, que es va reunir aquest dijous a la nit, ha volgut expressar el seu "rebuig més enèrgic" a la decisió del govern de la Generalitat de no implantar els estudis públics d’INEFC a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, el president de la federació ebrenca d'ERC, Gervasi Aspa, ha recordat que l’anterior govern tripartit va portar la universitat pública a les Terres de l’Ebre, amb el campus de Tortosa, i amb el compromís d’una seu dels estudis d’INEFC a Amposta. Uns estudis sol·licitats per diversos agents socials, econòmics i esportius de les Terres de l’Ebre, en un acte de suport a la candidatura de la capital del Montsià.

Segons Aspa, "CiU obliga una vegada més les Terres de l’Ebre a renunciar a una oportunitat de futur important de primer ordre, com eren els estudis d’INEFC". Segons el republicà, "amb la renúncia a l’INEFC i la substitució per uns estudis privats, CiU ens vol donar gat per llebre a les Terres de l’Ebre". Com a exemple, Aspa ha afirmat que això seria "com si el govern de CiU decidís no construir el futur nou hospital regional públic a Tortosa i el substituís per una clínica privada". En aquest sentit, la decisió de no portar l'INEFC per qüestions de "viabilitat econòmica" han sorprès Aspa, ja que "a banda que ningú hem tingut accés a aquest estudi de viabilitat, Ferran Bel negociava des de fa gairebé un any portar els estudis privats". El dirigent republicà ha afegit que si el Govern hagués proposat la paralització de l’arribada dels estudis d’INEFC, però amb el compromís de recuperar-los en pocs anys, ERC ho hagués pogut entendre. "Però renunciar-hi en benefici d’una aposta privada, que res té a veure amb el prestigi i la magnitud d’INEFC, és jugar amb la il·lusió i el futur de les Terres de l’Ebre", ha conclòs Aspa.

Finalment, Aspa ha denunciat la "submissió" dels dirigents de CiU del territori, tot i que hi ha "decisions del Govern que van contra el futur de les Terres de l’Ebre". Així, Aspa ha acusat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, de ser "l’home invisible". "És l’altaveu de Barcelona al territori, i no a la inversa. Només defensa els interessos del seu partit, i per això és normal que encara no hagi dit res sobre la negativa a portar INEFC a les Terres de l’Ebre", ha sentenciat Aspa.

Imatge ERC

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta