27 de novembre del 2011

La PDE es reactiva per aturar els nous transvasaments de l'Ebre


Unes 200 persones s'han concentrat aquest diumenge al costat del canal Xerta-Sénia, tot responent a la crida de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), per tornar a denunciar que és un transvasament encobert a Castelló. Amb aquest acte, la PDE ha volgut "prendre posicions" només una setmana després de la victòria del PP per majoria absoluta a l'Estat espanyol, conscients que "vénen temps molt durs" per a la defensa de l'Ebre i els interessos del territori. De fet, més enllà de l'ombra de la recuperació del Plan Hidrológico Nacional (PHN), la PDE porta anys denunciant que els canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues facilitaran els transvasaments d'aigua de l'Ebre cap a Castelló i l'àrea metropolitana de Barcelona. En l'acte d'aquest diumenge, la PDE ha reclamat un nou pla per als dos regadius i que es definisca d'una vegada per totes el cabal mediambiental per al tram final de l'Ebre.

"La nostra lluita no és política", ha assegurat el portaveu de la PDE Tomàs. "Hem defensat i defensarem el riu i el territori, mane qui mane". Segons la PDE, que les retallades pressupostàries no hagen afectat la construcció dels dos canals, i que Castelló i Lleida estiguen constituint els seus propis consorcis d'aigües, "tot seguint el model del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT)", ha posat en alerta la PDE. "Els transvasaments no s'han aturat i s'està estafant a la gent de les comarques de Lleida i l'Ebre assegurant que tindran aigua per a regar, quan en realitat les infraestructures son per a transvasar", ha assegurat Tomàs. Per tot pelgat, des de la PDE es torna a fer una crida a la mobilització. "La societat ebrenca ha de posicionar-se i mobilitzar-se, si no vol que es prenguin decisions contràries als seus interessos", ha insistit el portaveu de la PDE. D'altra banda, l'efecte sorpresa ha estat la incorporació de dos rucs acompanyant el nus de la PDE. Amb els animals, els antitransvasament han volgut representar la persistència, la paciència, la humilitat, la tossuderia, i la lluita i el treball constant, valors que la PDE ha assumit com a propis.



Imatges Lluís Comí (PDE)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta