27 de novembre del 2011

Més d'un centenar de periodistes perden la feina al Camp i l'Ebre

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat que més d'un centenar de professionals de la comunicació han perdut la feina durant l'últim any al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, ja que les empreses "abusen de la crisi per aprimar les plantilles". Segons el sindicat, les empreses estan utilitzant "les pitjors pràctiques i formes per contribuir a l’empobriment de la informació local i posant en risc la llibertat de premsa". L'SPC també hi afegeix que el panorama periodístic és preocupant i angoixós, ja que "l’amenaça permanent d’acomiadaments i la pressió psicològica i empresarial sobre els periodistes, juntament amb la instrumentalització política, poden ferir de mort un periodisme independent, plural i de qualitat".

En aquesta línia, l'SPC cita directament "els acomiadaments a la TDCamp (la televisió pública de Cambrils), el tancament de la redacció d’El Punt Avui, obligant els periodistes a enviar els seus treballs des de casa, la clausura –el proper dia 30 de novembre– dels estudis a Tarragona de Punto Ràdio, els contractes brossa i la utilització abusiva dels col·laboradors a peça i dels falsos autònoms", com a elements que "fan que el periodisme a les comarques tarragonines visqui moments veritablement difícils i convulsos". Davant de tot plegat, el sindicat demana "sensibilitat, sentit comú i busca d’alternatives a les administracions implicades a l’hora de prendre la decisió de tancar redaccions o fer-ne reajustaments". A més, també reclama que "els governants vetllin per la independència periodística, deixant de banda l’afany de protagonisme, la intromissió política directa en els continguts informatius i que no encarin les redaccions com un espai, un aparador en el que únicament s’afavoreixi el color polític per sobre de la professionalitat dels periodistes que hi treballen".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta