27 de novembre del 2011

La Sénia estrena el Centre Internacional de Negocis del Moble

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha inaugurat aquest divendres a la tarda el Centre Internacional de Negocis del Moble de la Sénia (CINMS), un nou equipament destinat a potenciar el comerç internacional del sector del moble. A l’acte, a més de l’alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, hi han assistit el director general d’Indústria de la Generalitat, Joan Sureda, i el director del Centre Tecnològic de la Fusta i del Moble de Catalunya (CENFIM), Joaquim Solana. El Centre Tecnològic de la Fusta i del Moble de Catalunya (CENFIM) és l’organisme que gestiona aquest centre de negocis, que té com a objectiu potenciar la internacionalització de les empreses del clúster de moble domèstic de la comarca del Montsià.

El CINMS disposa d’un espai d’exposicions que, a més de mostrar productes, pot rebre missions comercials. També compta amb un espai d’empreses de serveis d’exportació que inclou un viver destinat a l’emprenedoria. El president de la Diputació ha posat de relleu que l’actual situació econòmica que viu el país és molt preocupant, i que s’ha d’afrontar amb realisme i amb fermesa, treballant per la innovació i la promoció del sector i buscant nous mercats i noves vies de comercialització. Poblet també ha destacat que el nostre és “un territori de serveis”, i que el clúster més important és el turisme. “El sector del serveis, a casa nostra, és molt potent”, ha assegurat Poblet, “i a la vegada és un sector molt transversal”. El president de la Diputació ha ressaltat el gran potencial que té el sector turístic a la demarcació de Tarragona, que genera al llarg de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre prop de 20 milions de pernoctacions anuals; així mateix, ha ressaltat la rellevància del turisme rus, que en el present any ha experimentat un increment de prop del 40%. Finalment, ha encoratjat els empresaris de la Sénia i del Montsià a fer ús de l’Oficina Tarragona Regió del Coneixement, que és una iniciativa compartida entre la Diputació i la URV que es posa a disposició de les empreses que orientin la seua activitat en l’àmbit de la investigació. En aquest sentit, es facilita l’impuls de projectes que puguin rebre subvencions europees vinculades al programa marc de Recerca i Innovació de la Unió Europea.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha posat de manifest una dada preocupant, en el sentit que el 33% de la població activa de la Sénia està a l’atur actualment, i que la xifra segueix creixent. Per aquest motiu, Ballester ha subratllat que la Sénia necessita una reactivació econòmica, a través de la creació de nous llocs de treball. Segons ha afegit, per afrontar aquesta situació es necessita l’ajut i la implicació directa de les diferents administracions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta