28 de novembre del 2011

Què penseu dels ajustos anunciats pel govern a Televisió de Catalunya?

En el programa d'aquest dilluns de Primera Columna, hem preguntat l'audiència si els sembla encertada la decisió del govern català de retallar en un 13% el pressupost de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Això seria un estalvi d’uns 40 milions d’euros anuals, però també altres mesures col·laterals com el tancament de dos dels canals de Televisió de Catalunya. Un podria ser l’últim en arribar, Esports 3. I també es parla de renunciar als drets per poder emetre la Lliga de futbol en obert. És a dir, TV3 es quedaria sense el partit dels dissabtes a la nit. Però més enllà d’això, altres veus avisen que el que està en joc és el futur d’un servei públic de primer ordre, a més d’una de les eines més importants per a la difusió del català, per a la construcció nacional i per a la indústria audiovisual del país. I acusen Convergència i Unió d’estar cedint a les demandes del Partit Popular, que feia temps que plantejava retallades a TV3. Per tant, us semblen bé els ajustos del govern a Televisió de Catalunya?

Amb tot, la dràstica reducció de 40 milions d'euros que la Generalitat ha anunciat per al 2012, podria ser menor si posa en perill el lideratge de TV3. Així ho ha admès aquest dilluns el portaveu del Govern, Francesc Homs, en entrevista al programa 'Els matins' de TV3. "Si el Govern diu que no vol que perilli el lideratge, al final haurà de ser conseqüent", ha dit. I si s'arriba a la conclusió que la retallada acabaria afectant-lo, "trobarem la manera de complementar (el pressupost) amb els recursos necessaris", ha assegurat. Homs també ha matisat la proposta de suprimir dos dels sis canals televisius, una "proposta" que ha generat força polèmica. "Crec que es podrien passar a quatre, entre d'altres coses perquè ens estalviaríem sis milions d'euros l'any que ve, no per la producció, sinó per l'emissió del senyal". "Amb quatre canals no podem continuar fent una televisió de referència? Jo crec que sí, però si ho hem de fer diferent, també estem disposats a parlar-ne", ha afirmat Homs. Finalment, el portaveu del Govern ha parlat d'aprofitar les sinèrgies entre la Xarxa de Televisions Locals (XAL), que forma part del grup de mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona, i l'Agència Catalana de Notícies (ACN).



Recordeu que també podeu respondre o comentar la pregunta al web canal21ebre.com, a la nostra pàgina de Facebook o bé a Twitter, amb l’etiqueta #primeracolumna.

4 comentaris:

  1. Mès val retallar tv3 abans que sanitat i educacio,per`ves per on es produeix aixo quan ja s'ha fet retallades en sanitat i educacio i quan el Grup Godo vol reactivar el seu canal de televisio que esta subencionat amb diners publics, i encara diria mès q la consecio d'aquesta frequencia va ser donada per pujol in extremis abans d'acabar el seu mandat

    ResponElimina
  2. Em continua mancant una resposta grisa, que no sigue ni "blanc o negre", ni "Si o No".
    Per exemple: "Tant m'hi fot, no la miro".
    Jo és que les retallaria totes les TV's.
    La competència no és per la "qualitat", sinó per la "quantitat de porqueria".

    ResponElimina
  3. El que em rebenta sobre manera és que, al final, hem de donar la raó a tots aquells que, des de la caverna mediàtica, mai han parat de criticar les despeses de les televisions públiques ( això sí, de TV3 més que de Canal 9 o TVG ) i han demanat la dràstica retallada, quan no la desaparició. No cal dir que en el cas de TV3 pels mateixos motius que altres volem la seua continuïtat: llengua, cultura i identitat. Per a tot això, però, amb un primer canal ( TV3 ) que competeix amb altres des de sempre amb més èxits que fracassos, i un de més cultural ( el 33 ), n'hauria de haure prou.

    Dit això, si, com deia La Vanguardia ( part interessada amb aquesta guerra ) el sou mig de l'empresa ( no recordo si de Tv3 o de la CCRTV ) és de 65.000 €, n'hi ha per a bones barbes....

    Si la reducció del pressupost comporta menys producció pròpia, menys corresponsalies més series i telefilm etc. com és què no sobra personal ? O faran passadissos com deien que feien molts a TVE durant anys i anys ?
    No entenc com, tractant-se d'un empresa publica com una altra, en aquest cas és dona prioritat a pervivència dels llocs de treball, cosa que per exemple no es fa a l'hospital Verge de la Cinta i altres. Sacrificar per sacrificar, sempre serà millor -de cara a la població en general- fer-ho amb empleats de la tele, sigui periodista, presentador, càmera o administratiu, que no pas amb un infermer o metge.
    I paral·lelament a tot això, al grup Godó se li atorga un milió i mig d'euros de subvenció per a 8tv que, tret de Cuní, des d'Arucitys, que fa un any el van obligar a catalanitzar-se, tal com contempla les condicions de la concessió, fins les pel·lícules en castellà, en qüestions d'idioma, es el que més s'assembla a canal 9. Tenen, això sí, el dret de recordar-nos que son privats. Pos molt bé.
    Ah, de tertulians, tant a la tele com a la radio, en calen tants ?

    ResponElimina
  4. A mi em sembla bé, fins i tot si treuen la Formula 1 que m'encanta. Al Regne Unit (un dels bressols de l'esport) és de pagament, i aqui la podem veure per TV3 i la Sexta, un luxe que potser no ens podem permetre.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta