16 de novembre del 2011

Sabaté revela el cabal mediambiental del PSOE per a l’Ebre: més de 250 metres cúbics per segon




El candidat del PSC al Senat per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Joan Sabaté, ha avançat aquest dimecres que el cabal mediambiental per al tram final del riu que proposa el nou pla hidrològic de la conca és superior als 250 metres cúbics per segon. Una xifra sensiblement superior als 100 metres cúbics per segon del cabal mínim de l’actual pla hidrològic, però que encara queda lluny del cabal ecològic fixat per la Comissió per la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre. De fet, la Comissió proposava un cabal variable depenent de si es tracta d’un any sec o d’un any humit, i que estableix una forquilla que va dels 207 metres cúbics per segon en un octubre humit fins als 396 metres cúbics per segon d’un maig en un any sec. O dit d’una altra manera, des dels 87 metres cúbics per segon d’un octubre sec, fins als 623 metres cúbics per segon d’un maig humit.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, al Canal 21 Ebre, Sabaté ha justificat el retard en l’aprovació del nou pla hidrològic i del cabal mediambiental per la complexitat de la conca de l’Ebre i pels interessos polítics de les diverses comunitats. Ha estat en aquest punt de l’entrevista que Sabaté ha anunciat quina és la xifra que el govern del PSOE proposa per al cabal mediambiental de l’Ebre: "superior als 250 metres cúbics per segon".

En la mateixa entrevista, Sabaté ha negat que el govern del PSOE estiga deixant la porta oberta als transvasaments, ja que no ha aprovat el nou pla de conca i el cabal ecològic abans de les eleccions. Així, el candidat socialista ha recordat que una majoria absoluta del PP, amb el suport de CiU, és suficient per reactivar el projecte del transvasament de l’Ebre. En aquest sentit, segons Sabaté, el deltebrenc Joan Bertomeu és l’únic candidat del PP que encara diu que no es farà el transvasament.

D’altra banda, el PSC celebra aquest dimecres al vespre el seu acte central de campanya a les Terres de l’Ebre, un míting a Deltebre amb la candidata dels socialistes per Barcelona, Carme Chacón. Sabaté ha analitzat la campanya electoral al territori i ha lamentat el “victimisme” d’alguns candidats, que han dit que les Terres de l’Ebre són un forat negre per a l’Estat, quan en realitat “s’hi ha invertit més que mai”. Finalment, Sabaté ha negat que la possible victòria de la dreta a les eleccions de diumenge siga cap garantia per sortir de la crisi. El candidat socialista al Senat ha afirmat que encara queda molt de partit per disputar, i que el principal repte del PSC i del PSOE és mobilitzar el seu electorat per poder remuntar i capgirar les últimes enquestes. Sabaté ha fet una crida al vot útil per frenar l’onada conservadora que representen PP i CiU.

8 comentaris:

  1. Jo.
    Com és que per Acuamed l'extracció de llots de Flix ha de començar al Març de l'any que vé i per l'ACA a Desembre?
    Quin era el pacte ACA-ACUAMED?
    Pot l'ACA fer les expropiacions necessàries?
    O no te un céntim d'euro.
    Per a quan les obres del Plà de Restitució que ha de garantir cabals alternatius pels proveïments dels usuaris que beuen de l'Ebre?
    Els Alcaldes de la Ribera d'Ebre ho tenen clar: No es mou un gram de de res.
    I els de Tivenys i Tortosa?
    Tan sols ho han comentat?
    Que parlin tots home!
    Aviam si a l'Abril estem tots amb les botelles d'aigua mineral amunt i avall!

    ResponElimina
  2. 1. Per que no ho han publicat, pos, abans del 20N?
    2. http://www.elperiodicodearagon.com/noticias/aragon/el-ministerio-de-medio-ambiente-paraliza-plan-hidrologico-del-ebro_714803.html
    Aquests cabals no son els mateixos.

    ResponElimina
  3. En primer lloc m’al•lucina la disparatitat de versions sobre el pla de conca. Segons uns no surt perquè el ministeri no vol, segons uns altres no surt perquè no hi ha acords sobre els cabals. Ara surt Sabaté i afirma categòricament uns cabals prou generosos tenint en compte tota la resta de informacions.
    No se al final que hem de creure.
    M’alegraria molt que les paraules de Sabaté fossen certes, que es publiquessen oficialment d’una vegada i així sortiríem de dubtes.

    Les darreres informacions públiques del Esborrany del Pla que va donar la CHE, parlava d’uns rang de cabals molt mes baixos dels que parla Sabaté.
    Els cabals de la CHE parlen de 3.363 Hm3/any (107 m3/s de valor mig anual) i 4.387 (139 m3/s).

    La proposta de la CSTE distingia entre anys normals, humits i secs i diferenciava per mesos perquè els rius no són canals i han de tenir estiuatges i riuades. 12.783 Hm3/any , 9.691 Hm3/any , 7.305 Hm3/any, com podeu veure res a vore amb els que parlava la CHE i algo superiors als que indica Sabaté..

    De totes maneres, els cabals, ningú de natros pot saber quins són els bons, això ho han de determinar i debatre els tècnics.
    Això precisament és lo que no s’ha fet, la única proposta pública, accessible i debatible des del 8 de març del 2007 és la de CSTE, la resta, no les hem vist a cap lloc, no ha hagut debat entre els que en saben (no natros esta clar!!!).
    La CHE des de fa mes de 4 anys ha fet cas omís a aquesta proposta i s’ha negat a debatre-la i contrastar-la amb les possibles propostes que ells tenen.

    Per un altra banda la CHE porta un any negociant en los regants, hidroelèctrics i comunitats autònomes quin cabal ha de baixar pel riu després de repartir-me entre tots l’aigua. Esta proposta no te res de tècnica, és només un repartiment del pastís.

    ResponElimina
  4. Brian ell parla de "proposta del PSOE". I la proposta dels regants, o de les electriques?
    De fet cap estudi seu ha sortit a la llum, per tant, o el que fa és una estimació a pedals o ja em diràs tu d'on la copia i com la modifica.
    En el fons dependrà de la "serie hidrològica" que consideren. 5 anys, 10 anys, etc, etc... fins al diluvi.
    No em puc creure res del que digue Sabaté ni el seu partit. Ja ens la han gastada i grossa.
    El dèficit de l'ACA, en part, es deu a les tuberies que van comprar per fer els transvasaments del Segre i de l'Ebre als dos anys de que el PSOE anul·lés una part del PHN. Ara estàn tirades per algun magatzem quan haurien d'estar on és el volcà de Hierro.
    Memòria Joanet!

    ResponElimina
  5. No t'equivoquis, segons l'honorable conseller Recoder ( aquest de CIU sí que son honorables ) les tuberies estan pràcticament venudes.
    Per cert, respecte l'entrevista, i sobre la pregunta referida a Bel i la decisió de presentar-se de candidat....Ho tinc claríssim, si les circumstancies haguessin anat a l'inrevés, l'actitud de Bel hagués estat de crítica ferotge per incomplir de manera flagrant la paraula i gairebé promesa de dedicar-se exclusivament a Tortosa.

    ResponElimina
  6. Com que la DMA no parla de cabals senyor Sabaté?

    Home no diu la paraula cabals diu la paraula "volumen y flujo" que per al cas és lo mateix:

    Artículo 8
    Seguimiento del estado de las aguas superficiales, del estado de las aguas subterráneas y de las zonas protegidas

    1. Los Estados miembros velarán por el establecimiento de programas de seguimiento del estado de las aguas con objeto de obtener una visión general coherente y completa del estado
    de las aguas en cada demarcación hidrográfica:

    — en el caso de las aguas superficiales, los programas incluirán:

    i) el seguimiento del volumen y el nivel de flujo en la medida en que sea pertinente para el estado ecológico y químico y el potencial ecológico, y

    ii) el seguimiento del estado ecológico y químico y del potencial ecológico;

    ResponElimina
  7. Susanna, tu si que sabes...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta