16 de gener del 2010

L'advocat de l'autor del foc d'Horta de Sant Joan vol aclarir també la mort d'un bomber tortosí a Morella


El despatx tortosí Fornós Advocats, que actualment defensa Antoni Paz –un dels dos autors confessos de l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan–, també representa la família de Fabián García Manzanero, un bomber que va morir en un accident a Morella el febrer del 2009. «La família està molt angoixada perquè gairebé ha passat un any i ningú els ha aclarit les circumstàncies de la mort de Fabián», afirma l'advocat Enric Fornós. El lletrat assegura que fa cinc mesos que intenten recopilar informació del cas, sense gaire èxit, i que la investigació no avança. De fet, va presentar un recurs per sol·licitar més proves, que no s'ha resolt. La mort del bomber estava sent investigada pel jutjat número 3 de Vinaròs, però Fornós assegura que «ningú ha anat encara a declarar». García Manzanero, de 29 anys, era natural de Tortosa, però residia a Sant Mateu. El bomber treballava a la brigada rural d'emergències de Morella, i va morir el 4 de febrer cap a les onze de la nit, després que el camió que conduïa durant una ruta de vigilància i reconeixement va sortir de la via i va caure per un barranc d'uns 100 metres. La base de Morella havia perdut el contacte amb el camió a dos quarts de sis de la tarda, i el vehicle no va ser trobat pels serveis d'emergència fins passades les deu de la nit. El rescat va ser molt costós i García va morir just quan entrava a l'ambulància. En l'accident, una bombera es va fer ferides lleus.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona Terres de l'Ebre 16-01-2010

Foto: Perfil de Fabián García Manzanero a Facebook

6 comentaris:

  1. I, a que ve ara això? Hem de demostrar que també es defensa a bombers i no solament a autors de focs que porten a un desenllaç tràgic?. Ja fa anys que sabem que els advocats defensen el que faci falta. Això si, perquè es la seva faena, clar.

    ResponElimina
  2. que col....s es aixo de una mina a les zones protegides del Port!?

    ResponElimina
  3. Crec que publicar la fotografia d'una persona morta extreta del facebook sense la seva voluntat (està morta) donaria per a un llarg debat sobre ètica periodísitica

    ResponElimina
  4. Segurament. Però crec que prima l'interès periodístic i també l'interès de la mateixa família del Fabián Garcia, que són els que han donat a conèixer el cas a través dels mitjans de comunicació. A més, el mateix Fabian, quan encara vivia, va decidir que la seua foto de perfil a Facebook fos pública (no així com la resta de la seua informació personal en aquesta xarxa social, que és privada i per tant només accessible per part dels seus amics).

    ResponElimina
  5. Sí tens tota la raó amb l'interès periodísitic que desperta la noticia. Però també crec que no sé si aquesta persona era del tot conscient que tothom podria mirar aquesta fotografia al penjar-la allà i més encara desprès d'haver mort de forma accidental. Ja sabem tots les controversies que hi ha hagut amb les polítiques de privacitat a les xarxes socials. I més enllà de la de l'interès periodístic ( la notícia en té, la foto ho poso en dubte), també es tindria que tenir en compte el sentit comú i parar-se a pensar si per ilustrar la notícia fa falta posar una foto trobada a la xarxa d'aquesta persona morta ( que per més inri està acompanyada). En la meva opinió, crec que el millor seria il·lustrar-ho amb una altra foto i posar el link del facebook al final, i qui vulgui que entri i qui no que no ho faci.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta