3 de novembre del 2011

Santa Bàrbara, a favor del canal Xerta-Sénia i de les festes amb bous

El ple l’Ajuntament de Santa Bàrbara ha donat suport un cop més al canal de regadiu Xerta-Sénia i s'ha posicionat en contra del transvasament de l'Ebre, després que la Diputació de Castelló reiterés la seua demanda al govern de l'Estat. L'Ajuntament planer ha recordat que la collita de l'oliva s'ha perdut en un 50% per culpa de la sequera, i que tant la collita d'olives com la dels cítrics seria més regular amb la posada en funcionament del canal. En aquest sentit, l'alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat (CiU), ha demanat a tots els sectors del territori "unitat sense escletxes" per aprofitar l'aigua de l'Ebre dins de la conca. De fet, Boronat va convocar a Santa Bàrbara una reunió amb les cooperatives, amb el president de la comunitat del Xerta-Sénia, amb el delegat del Govern i el director dels serveis territorials d'Agricultura, i amb el conseller Josep Maria Pelegrí, "per mostrar l’interès i el suport al regadiu" i "assegurar la voluntat del govern de seguir amb les inversions previstes". Al mateix temps, l'alcalde de Santa Bàrbara ha enviat una carta al coordinador nacional de la Unió de Pagesos, Joan Caball, per mostrar-li la seua "preocupació" i "indignació" per "l'actitud de boicot" que el sindicat agrícola està manifestant cap al canal, "cosa que podria fer perillar la seua construcció", després de mig segle de treballs per portar l'aigua a l'interior del Baix Ebre i del Montsià.

D'altra banda, el ple de Santa Bàrbara del mes d'octubre també va aprovar una moció unitària per aconseguir el blindatge de les festes amb bous, a través de la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. D'aquesta manera, Santa Bàrbara s'ha convertit en el primer municipi de l'Ebre que aprova la moció impulsada per l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, que també ha aprovat l'Ajuntament d'Amposta.

4 comentaris:

  1. Atribur-li a Joan Montesó i a la Unió de Pagesos de les Terres de l'Ebre el poder d'aturar la construcció del canal Xerta-Sènia és d'una demagògia considerable.
    Pel poc que sé, de regants no n'hi ha. Per tant, no serà això el que pot parar l'obra? No serà el Xerta-Sènia el nostre "Aeroport de Lleida-Alguaire" o "Aeroport de Castelló"? Es fa una obra amb desenes de milions d'euros sense pla de regadiu ni regants.
    I a casa tenim oliveres amn regadiu i sense i fan tanta pena les unes com les altres.

    ResponElimina
  2. I dir que el canal es un transvassament encobert no es demagògia ? Es fer de pitonisa Lola que és pitjor, i altament irresponsable si ho fa un sindicat de pagesos que en teoria hauria de ser el més beneficiat.

    ResponElimina
  3. En teoria Lluis!
    Jo no conec cap comunitat de regants sense regants.
    Fa olor?
    I si és un AVE submarí?
    Sort que els de Santa Barbara pagaran solets les obres.
    I tal com està el pati... no se si fiar-me'n de que paguin ningú més que els contribuents.
    A quin socialisto se li va ocórrer?

    ResponElimina
  4. Lluís, et recordaré un parell de frases:
    1) Mentre no hi hagi la infrastructura no hi pot haver transvasament.

    2) Ara que està la infrastructura està feta, doncs si sobra aigua perquè no la podem portar a Barcelona?

    La frase número 1 l'han repetida mil vegades polítics de tots els colors, de tots. I feien com tu, dir que segons qui anava de "pitonisso". Però ai las! Resulta que la frase número dos l'ha dita el president de la Diputació de Lleida un cop tenen el canal Segarra-Garrigues construït!!! I el de la Dipuatció de Castelló ja sabem el que ha dit. Llavors qui és lo pitonisso i qui és l'il·lús?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta