2 de novembre del 2011

CiU de Deltebre compleix la seua amenaça i porta el decret d'alcaldia al jutjat

El grup de CiU a Deltebre ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el decret d’alcaldia que limita l’accés a la informació dels regidors de l’oposició. De fet, el portaveu de CiU a l’Ajuntament deltebrenc, Lluís Soler, ja va anunciar el passat 15 de setembre la seua intenció de portar l'alcalde Gervasi Aspa (ERC) al jutjat, durant el seu pas pel programa Primera Columna del Canal 21 Ebre. Bàsicament, perquè Aspa els prohibeix per decret tenir accés a la informació i a la documentació de l’Ajuntament amb normalitat. De fet, l'alcalde va replicar Soler en el mateix programa, tot recordant que el decret s’ajusta plenament a la llei, i que la prova d’això és que està signat pel secretari municipal. Aspa també va remarcar que els grups de l’oposició tenen accés a tota la informació, però sempre i quan sol·liciten amb prou temps i per escrit tot allò que volen consultar. Segons va dir l’alcalde de Deltebre, l’amenaça del portaveu de CiU a l’Ajuntament, que té 28 anys, respon a una “rabieta juvenil”.

Però finalment el grup municipal de CiU ha decidit tirar endavant el seu recurs contenciós. El decret d'alcaldia restringeix la consulta d’informació "sobre els assumptes rellevants que afecten directament als habitants del municipi" i "limita la tasca de l’oposició només 45 minuts a la setmana, imposant un horari i un dia a la setmana totalment arbitrari per part de l’alcalde, en dimarts de 14.00 a 14.45 hores. En aquest sentit, Soler, ha destacat que volen abolir una situació que "no només és una manca de respecte cap als regidors de l’oposició, sinó també per a tots els habitants del municipi que volen garanties de transparència". Segons Soler, només si l'alcalde deixa sense efecte el decret -com ja haurien manifestat alguns membres del govern-, CiU retirarà el seu contenciós administratiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta