28 de desembre del 2011

'Àguila Roja' podria aprofitar la Festa del Renaixement

'Àguila Roja', una de les sèries de més èxit de la història de TVE, podria aprofitar la propera edició del 2012 de la Festa del Renaixement de Tortosa. Responsables de la producció voldrien convertir la festa de recreació històrica tortosina en el plató excepcional d'un capítol especial d''Àguila Roja' que s'emetria per La 1 de TVE a la tardor del 2012, potser com a primer episodi de la cinquena temporada de la sèrie. Fins ara, 'Águila Roja' ha enregistrat els seus exteriors en localitzacions de Madrid, Toledo, Àvila, Guadalajara, Conca i Segòvia, i aquesta seria la primera vegada que la productora Globomedia -fundada el 1993 per Emilio Aragón i Daniel Écija- aprofita els escenaris històrics i naturals d'una població catalana per a la sèrie estel·lar de TVE.

Així, de Tortosa no només es valora la seua Festa del Renaixement, amb 3.000 persones vestides d'època i la ciutat històrica transformada per evocar els ambients del segle XVI, sinó que també han agradat el castell de la Suda, els Reials Col·legis i el conjunt del nucli antic, a més del Parc Natural dels Ports i el mateix riu Ebre, on es podrien filmar moltes escenes d'exteriors.

De fet, no seria la primera vegada que Tortosa apareix en un capítol d''Águila Roja'. La primera vegada que ho va fer, tot i que indirectament, va ser en el capítol 16 de la sèrie, a la segona temporada. Va ser l'episodi en què Margarita és segrestada. El petit Alonso pateix per la seua tia i ni Águila Roja ni el seu amic Satur saben què poden dir-li sobre el tema. És en aquest moment que prefereixen enganyar-lo afirmant que Margarita ha marxat uns dies a Tortosa per veure una amiga.

En canvi, hi ha un element important que va en contra de l'elecció de Tortosa com a escenari del capítol especial d''Àguila Roja'. I aquest és el fet que la Festa del Renaixement està ambientada en el segle XVI, mentre que la sèrie està emmarcada en l'Espanya del Segle d'Or, és a dir, el segle XVII. En aquest sentit, els responsables de la producció podrien demanar a l'Ajuntament de Tortosa que en l'edició de 2012 es puga fer una excepció, i que la Festa del Renaixement s'avance un segle, amb l'objectiu d'evitar el salt temporal que suposaria que Águila Roja i els seus companys d'aventures protagonitzessen un episodi cent anys abans. En cas d'acceptar, la Festa del Renaixement perdria rigor històric, però a canvi aconseguiria una important promoció des del punt de vista mediàtic.

La sèrie d'aventures de TVE és la producció més vista de la cadena des de la seua estrena, el 2009. En l'actual temporada, 'Águila Roja' ha obtingut una mitjana de 5,5 milions d'espectadors i de 29,1% de quota de pantalla, a més de pics d'audiència que han arribat als 6,5 milions d'espectadors.

1 comentari:

  1. I també he sentit que faràn la nova de la Crepúsculo aquí, pel mateix director que ha fet "La Set"

    Ay, Gustau...que mos la vols colar....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta