21 de desembre del 2011
Cal mantenir la tradició dels lots de Nadal d'empreses i institucions?
En el programa d'aquest dimecres de Primera Columna hem preguntat si cal mantenir la tradició dels lots de Nadal de les empreses i de les institucions, en temps de crisi com l’actual. De fet, el govern municipal d’Amposta ha decidit estalviar 10.000 euros i enguany els treballadors del consistori no tindran lot de Nadal. L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha afirmat que es tracta d’una mesura de contenció de la despesa, i també d’un gest de solidaritat amb les famílies de la ciutat que passen per dificultats a causa de la crisi. Però la creu de la moneda podria ser que mesures d’austeritat com aquestes perjudiquen les empreses i cooperatives que es dediquen a la preparació i distribució dels lots. I a les Terres de l’Ebre n’hi ha algunes. Per tant, creieu que cal mantenir la tradició dels lots de Nadal d’empreses i institucions?
7 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quan no es poden mantenir les tradicions, aquestes esdevenen immediatament part de la historia propera, fins que circumstàncies mes positives les facin ressuscitar amb les seves variants, o moren definitivament. Al meu entendre, aquesta es una d’elles...
ResponEliminaPenso que les empreses són una cosa, ja que es juguen els seus propis calers. Les institucions és una altra cosa. Entenc l'argument que la supressió dels lots perjudica l'activitat econòmmica, però també penso que les paneres no tenen gaire sentit. I que no l'han tingut mai, no tan sols en èpoques de crisi on retallar-les pot semblar normal. Que no reben un sou els empleats públics?
ResponEliminaI serà tot el tradicional que vulgueu, però la tradició no és un valor absolut.
I per què no suprimeixen la loteria de Nadal? La gent es deixa una quantitat de pasta indecent, per a que uns pocs es lucren, no li veig cap sentit. I a les paneres tampoc.
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaLLuis, la ilusió de poder pagar la hipoteca, comprar-se un cotxe, donar-se un capritxet, etcètera, molta gent la pot complir només jugant a la loteria de Nadal i de Reis, i això ho has de tenir en compte, no ho pots oblidar...
ResponEliminaNo és només un factor econòmic, lluis, és també un factor emocional...la loteria de Nadal ho engloba tot, no només els diners!
Jo el que observo és que la gent juga no per la possibilitat de guanyar, sino pel què passaria si guanyessin els familiars, amics, companys de feina ... i ells no juguessin. Es a dir que està basat en la por, i en la pressió de l'entorn més proper que pràcticament t'hi obliga. Tens més números de guanyar diners anant al casino i jugant a blanques i negres que no pas amb la loteria. Com va dir algú, no és més que un impost encobert.
ResponEliminaSi ells no juguessin, Lluis, potser no podrien pagar la hipoteca i es quedarien al carrer, i ja hi ha massa desnonaments cada dia...o no podrien pagar els estudis dels seus fills o altres cosses necessàries per aquestes persones que hi juguen...bàsicament la loteria és una esperança, amb pocs visos de realitat, però una esperança molt important per a qui juga de millorar aspectes de la seva vida que han d'arranjar d'un mode urgent.
ResponEliminaI, com tú has dit, un bon mode per al govern d'aconseguir més calers, però això, enfront de la ilusió de la gent, hauria de quedar en un segon pla, penso jo, encara que sigui un acosa important i els ingressos aconseguits per la els caixes de l'estat més que notables.
I, per cert, per a qui llegiu això i per a qui escribiu a Marfanta, que passeu uns bons Nadals i que tingueu un pròsper any 2012, que bona falta ens fa a tothom, tal i com estan de negres les coses! Però no siguem tan negres, que és Nadal i fa falta somriure una mica. Per això recordem aquell apublicitat que deia: "Hola, soy Edu, Feliz Navidad!".