23 de desembre del 2011

El Ministeri de Cultura premia la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa

La Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa ha rebut per tercer any un dels premis Maria Moliner, que atorga el Ministeri de Cultura per a projectes d’animació a la lectura. De fet, la biblioteca tortosina ha estat un dels 300 equipaments de tot l'Estat triats pel projecte Segona planta: magatzem d'idees. Lectura, música i arts escèniques. Un projecte que es basa en les accions que la biblioteca realitza de dinamització juvenil amb tallers per al foment de la convivència i el desenvolupament personal amb joves de diverses cultures residents a la ciutat, com l'organització de jornades temàtiques -conjuntament amb l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tortosa- o bé de clubs de lectura, tallers, xerrades i jornades als centres d’educació formal i no formal per al jovent, amb persones que treballen en l’àmbit del voluntariat i de la joventut, amb l'objectiu de donar a conèixer el programa “Magatzem d’idees”. I també per a promoure la participació juvenil i el compromís social com a eina de desenvolupament de la comunitat.

La Campanya d’Animació a la Lectura Maria Moliner va néixer l’any 1998, amb l’objectiu de premiar els millors projectes o activitats desenvolupades per promoure la lectura de joves i infants. El projectel Sumem veus. Lectura sense barreres va guanyar l’any 2010 el primer Premi María Moliner, que el Ministeri de Cultura atorga a les biblioteques públiques de poblacions de menys de 50.000 habitants. Un concurs que té per objectiu premiar aquelles biblioteques de municipis que duguin a terme un projecte únic que inclogui les accions d’animació a la lectura, l’eficiència i tasca bibliotecària, la integració social a la seua comunitat, així com l’ús de les noves tecnologies. Les 300 biblioteques premiades reben lots bibliogràfics formats per 200 llibres infantils i juvenils i, des de 2002, els tres millors projectes reben, a més, premis en metàl·lic. Amb aquesta actuació s’incentiva els municipis i es desenvolupa una tasca de promoció de la lectura en llocs en què, molt habitualment, l’accés als llibres és força complicat.

Imatge C-Duart.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta