23 de desembre del 2011

Els afectats de la cooperativa de l’Aldea comencen a recuperar els diners

La població de l’Aldea comença a veure la llum al final del túnel. Amb el desbloqueig dels comptes, desenes d'afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa han començat a primera hora d'aquest divendres a recuperar de forma efectiva una part o la totalitat dels seus estalvis a la vista. Des de les vuit del matí, mitja hora abans de l’obertura de la sucursal, una trentena d’afectats ja formava una cua molt visible a la porta de l’oficina de La Caixa. Jubilats, treballadors del camp i impositors en general han hagut de matinar per poder disposar dels seus estalvis bloquejats des del passat 1 de desembre. En total, 1.190 persones van veure com els seus dipòsits a la vista quedaven bloquejats, per un problema de falta de liquiditat de la cooperativa.

Avui, després d’haver validat prèviament els seus comptes a la secció de crèdit, els afectats han hagut de personar-se a l’oficina local de La Caixa. En un nou compte d’aquesta entitat, disposaven de tots els diners en el cas de les llibretes amb un màxim de 1.000 euros. En el cas de quantitats superiors, els afectats només podien disposar de 1.000 euros més la meitat dels diners restants. Per poder atendre totes les demandes, l'entitat bancària ha hagut de reforçar la plantilla, i ampliarà horaris per donar resposta a les peticions dels afectats. Una de les primeres persones que ha recuperat els seus diners, Santi Pujol, ha destacat la bona organització i la rapidesa amb què ha pogut fer els tràmits.

En la mateixa línia, un altre veí afectat, Santi Bertomeu, ha afirmat que avui a l’Aldea és com si hagués tocat la loteria. Però, tot i la satisfacció, ha advertit que de moment hi ha gent, com els seus pares, que no poden disposar de tots els diners. De fet, Neus Bonfill ha expressat la seua preocupació i escepticisme. Aquesta veïna afectada ha dit que encara no tenen clar si els tornaran tots els diners que tenien a la secció de crèdit, i que la gent vol recuperar “fins a l’últim euro”.

Segons ha explicat la plataforma d'afectats, més de 500 persones van passar per la secció de crèdit de la cooperativa de l’Aldea per validar els seus comptes. Una operació, en canvi, que no s'ha pogut completar en el cas de comptes a nom d'empreses o de societats, ja que als seus responsables se'ls reclama que acrediten notarialment la titularitat. I això, per tant, retardarà l'accés als seus comptes. En qualsevol cas, tant el president de la plataforma d’afectats, Ramon Carles, com el president de la cooperativa, Fernando Falcó, s’han mostrat satisfets pel desenvolupament d’aquesta primera fase del desbloqueig dels comptes.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta