27 de desembre del 2011

La reducció d'ingressos obliga l'Ajuntament de Tortosa a acomiadar set treballadors

Just deu mesos després de l'acord sobre la relació valorada dels llocs de treball amb el comitè d'empresa i la junta de personal de l'Ajuntament de Tortosa, el govern municipal s'ha vist obligat a fer diversos "ajustaments de personal", en el marc de la "política d'austeritat actual". Ferran Bel va confirmar divendres passat que el dia anterior s'havia comunicat a un total de set treballadors "l'amortització dels llocs de treball que estaven ocupant de manera interina", una informació que també es va traslladar al comitè d'empresa. En aquest sentit, els acomiadaments també han afectat funcionaris que ocupaven places temporals en el consistori. Segons fonts municipals, es tracta de llocs de treball corresponents a diversos serveis municipals, i que s'afegeixen als ajustaments i acomiadaments que també s'han produït en els últims mesos en la societat municipal Tortosa Media (Ràdio Tortosa) i també a l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa). En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa ha afirmat que la decisió no ha estat agradable, però que ha calgut afrontar-la "davant la important reducció d'ingressos de l'Ajuntament". Bel ha afegit que els acomiadaments s'han fet de manera "transversal" i mirant d'afectar el mínim possible els serveis al ciutadadà. A banda, en declaracions recollides per Canal 21 Ebre, l'alcalde ha afirmat que l'Ajuntament s'estalviarà uns 180.000 euros anuals amb la mesura presa la setmana passada.

D'altra banda, Bel ha recordat que aquesta política d'austeritat fa temps que es va iniciar, amb d'altres iniciatives com ara la de no cobrir les places de treball per jubilació, vigent des de fa tres anys. A més, també s'han incentivat les prejubilacions dels treballadors de l'Ajuntament majors de 61 anys, amb una jornada laboral del 25%. De fet, respecte a la possibilitat de fer més acomiadaments en el futur més proper, l'alcalde ha dit que no se'n preveuen, tot i que ha matisat que "és molt difícil fer previsions amb la incertesa actual".

4 comentaris:

  1. La decisió no ha esta agradable, però ho seria menys baixar-se el sou ell i uns altres que s'estan forrant amb la política i a-ferrant als seus privilegis. I després ens diu el que l'ajuntament s'estalvia... Suposo que alguns sous, que segur que no eren de 30.000 euros, són claus per fer quadrar els comptes.
    En fin, no sé que estan fent, però crec que els polítics no es donen compte que estan jugant amb foc, i no són conscients de que la gent i cada dia més està patint, i patint de veritat.
    I que com diu la dita, quan la marea és alta, tots semblem iguals, però quan baixa, se veu qui porta un banyador Armani.

    ResponElimina
  2. Per cert, Gustau, el titular que diu "obliga" vols dir que no és una mica condescent amb el govern municipal?

    ResponElimina
  3. Avui han sortit els sous de tots els "mandamás" de l'estat, començant pel rei. I tenim un alcalde amb sou de ministre.

    ResponElimina
  4. La gent ha de saber que lo de la valoració de llocs ha estat un bluf es van omplir la boca, roda de premsa i prou. Mai s'ha tramitat cap expedient i per tant no s'han pujat cap sou. I per suposat continuem sense relació, ni organigrama, ni res. LAMENTABLE

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta