27 de desembre del 2011

La junta de personal i el comitè d'empresa volen que l'Ajuntament de Tortosa ensenye els comptes

La junta de personal i el comitè d'empresa de l'Ajuntament de Tortosa [en la imatge d'arxiu, els seus representants el dia que es va anunciar l'acord amb el govern municipal per la relació valorada de llocs de treball] han reclamat l'estat econòmic que ha provocat els ajustaments de personal en el consistori. A través d'un breu comunicat conjunt, els representants dels treballadors de l'Ajuntament afirmen que tant els acomiadaments de set persones com la retallada d'un 3% de la massa salarial bruta de cada treballador a partir de l'1 de gener se'ls havia anunciat verbalment, i no per escrit. De la mateixa manera, també se'ls hauria comunicat que se'ls ajornava el pagament d'un altre 3% fins al mes d'abril. Una retallada, segons el comitè d'empresa i la junta de personal, que només afectaria les categories més baixes, tot "quedant excloses les categories més altes i els càrrecs polítics". Davant d'aquesta situació, els representants sindicals han reclamat que totes aquestes mesures siguen exposades per escrit, i s'ofereixen a proposar alternatives per "donar resposta" a l'estat econòmic del consistori i preservar els llocs de treball. Els representants del personal també han denunciat la "premura" amb la que es van comunicar les mesures, així com que la junta i el comitè d'empresa les coneguessen després que els periodistes.

Per la seua banda, i després de conèixer el comunicat emès per la junta de personal i el comitè d'empresa, l'alcalde ha volgut aclarir que "l'únic que s'ha posat damunt de la taula és que la productivitat, enlloc de pagar-se al gener, s'endarrerirà al mes d'abril, a l'espera dels ajustaments que pugui efectuar la Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat". Segons Bel, si els ajustaments generals es produeixen, es mantindrà la productivitat; en cas contrari, "l'Ajuntament la reduirà al 50%". Finalment, l'alcalde ha precisat que "qualsevol ajustament salarial, com sempre ha passat a l'Ajuntament de Tortosa, afecta a tothom per igual incloses les retribucions dels càrrecs electes".

2 comentaris:

  1. De vegades demandes tan evidents provoquen una risa quan les sents. Al cap d'una estona fa pena tenir que fer-les.

    ResponElimina
  2. La gent ha de saber que lo de la valoració de llocs ha estat un bluf es van omplir la boca, roda de premsa i prou. Mai s'ha tramitat cap expedient i per tant no s'han pujat cap sou. I per suposat continuem sense relació, ni organigrama, ni res. LAMENTABLE

    La gran majoria de la gent de l'ajuntament cobra al voltant de1000€, mentre que hi ha caps que en cobren més de 3000, per no parlar de la policia, això si que es un atrac.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta