22 de febrer del 2011

Tortosa apujarà el sou a 166 treballadors de l'Ajuntament


Bel pacta amb la junta de personal i el comitè d'empresa un increment salarial de més de 354.500 euros per als cinc anys vinents · Es congelarà el sou a 33 empleats ·

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va poder segellar ahir un dels acords que més li treien la son en els últims mesos. Demà farà un mes que El Punt va avançar l'esborrany de la relació valorada dels llocs de treball de l'Ajuntament, un document que la junta de personal i el comitè d'empresa del consistori no acabaven de veure clar. En aquestes setmanes, la negociació s'ha accelerat –amb alguns moments de molta tensió–, i finalment Bel va presentar ahir l'acord, acompanyat per la regidora d'Hisenda i Personal, Matilde Villarroya, i pels representants dels funcionaris i del personal contractat.

L'acord no afecta tots els treballadors del consistori, ja que no inclou la policia local ni el gerent de l'Ajuntament –és un càrrec de confiança–, ni tampoc el secretari, l'interventor i el tresorer municipal. La valoració tampoc contempla els treballadors de les empreses municipals, com ara la societat urbanística Gumtsa o bé Tortosa Media. El document estableix fins a 20 nivells retributius, d'acord a una puntuació que s'ha obtingut després de la diagnosi detallada de cada lloc de treball. Així, s'han avaluat les responsabilitats, les habilitats, les competències i les condicions laborals d'un total de 199 treballadors, segons un sistema de puntuació pactat pel govern municipal amb els representants dels funcionaris i del personal contractat. Finalment, el resultat ha estat que caldrà apujar el salari a 166 treballadors, amb un increment total de 354.598,16 euros. A causa de la crisi, la pujada s'abordarà durant els pròxims cinc anys.

També serà gradual la congelació salarial que caldrà aplicar en 33 casos en què els treballadors estan cobrant més del que els correspondria per la feina que desenvolupen. En aquest cas, l'alcalde va assegurar que no han calculat la quantitat total de la congelació, perquè és una xifra que “no tindrà un impacte pressupostari” sobre l'Ajuntament, i perquè “no es pot comptar com a estalvi”. Però en l'esborrany al qual va tenir accés aquest diari, la xifra obtinguda amb la congelació sí que apareixia, i era de 99.254,86 euros. A més, la congelació salarial afectava més gent, un total de quatre treballadors més (37). A banda, després de la negociació, el consistori haurà de pagar una mica més, ja que en l'esborrany proposava un increment de 323.647,49 euros a 172 persones. És a dir, al govern de CiU i ERC calculaven que apujarien el sou a sis persones més, però pagant-los 30.950,67 euros menys.

Productivitat i conveni col·lectiu · Ahir mateix, el govern municipal va informar els grups de l'oposició en una comissió, mentre que els representants sindicals van explicar la relació valorada de llocs de treball en una assemblea de treballadors. Ja a la tarda, Ferran Bel no amagava la seua satisfacció per haver assolit l'acord amb la junta de personal i amb el comitè d'empresa. També el president de la junta de personal, Juanma Garcia, va celebrar l'acord, tot destacant que ha estat un procés “complex”, que ha permès obtenir “una eina dinàmica” per posar fi a la “dispersió retributiva” que hi havia a l'Ajuntament. En aquest sentit, Bel va confirmar que el següent pas serà revisar el conveni col·lectiu, i que fer la relació valorada dels llocs de treball era “el més difícil”. Entre altres coses, la negociació ha servit per pujar les puntuacions d'alguns nivells, i també perquè s'haja reconegut el complement salarial per productivitat, un concepte que havia perillat durant el procés.


LA XIFRA
199 treballadors municipals estan afectats per la valoració, 10 menys que en l'esborrany redactat pel govern.

LA FRASE
"La relació valorada forma part de la modernització que fem de l'administració municipal"
Matilde Villarroya, regidora d'Hisenda i Personal de l'Ajuntament de Tortosa.

3 comentaris:

  1. La foto també forma part de l'acord ?
    Així a simple vista tots s'enriuen menys un, que fa mala cara, i una altra que no sé sí s'ho acaba de creure. Tot i què cal suposar que el fet d'estar en any electoral els ha pogut beneficiar més que perjudicar.
    Quan hi ha discrepàncies, tot és amagar l'ou i criminalitzar el missatger i ara, més propaganda.
    Sigui com sigui, si ha hagut acord, endavant. Encara que sigui amb una mica d'utilització per part de qui mana.

    ResponElimina
  2. Tranquil jotab, que a la foto tots tenen motiu per estar contents, jajajajajajaj.

    ResponElimina
  3. El que em crida l'atenció és que diu que hi ha 33 persones! que estan cobran més del que els correspon per la feina que fan i que a aquests se'ls hi congelarà el sou. Ostres, això caldria ampliar-ho! Que hi ha persones que estan cobran de més?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta