30 de desembre del 2011

Monclús critica la 'mala planificació' del govern de CiU sense ERC

El grup municipal d'ERC ha estat el primer de l'oposició en valorar, aquest dijous al matí, el pressupost de l'Ajuntament de Tortosa per al 2012. A través d'un comunicat difòs menys d'una hora abans del ple, Esquerra ha titllat de "mal planificada" la gestió pressupostària del govern municipal de Ferran Bel. De fet, es tracta del primer pressupost del segon mandat de Bel, que després d'assolir la majoria absoluta per a CiU no va tornar a comptar amb Esquerra -el seu soci estable durant els quatre anys anteriors- per formar el seu equip de govern.

En la mateixa línia, els republicans ha criticat que CiU els hagués entregat el projecte del pressupost 48 hores abans del ple, així com que Bel haja convocat un ple "extraordinari i urgent". Segons els republicans, Bel demostra que "no té voluntat d’acord amb la resta de grups municipals, que representen un percentatge molt alt de la ciutadania". Ha estat en aquest punt, que ERC ha anunciat que estava disposada a abstenir-se en la votació dels comptes, si el grup de CiU rebaixava fins a 100.000 euros la despesa corrent "prescindible", i dedicava aquest estalvi a "salvar llocs de treball, pagar proveïdors i augmentar les polítiques socials". Finalment, CiU no ha acceptat aquest oferiment d'ERC, i tant Josep Felip Monclús com Alícia Gamundi han votat en contra del pressupost del 2012.

Segons ERC, alguns exemples de partides que es podrien haver reduït són els 32.000 euros en atencions protocol·làries, els 46.000 euros que s’assignen als grups polítics, els 30.000 euros en publicitats i propaganda, els 25.000 en dietes de personal i càrrecs electes, els 10.000 euros en hores extraordinàries, o els gairebé 35.000 euros en assistència a òrgans de govern. Monclús s'ha declarat preocupat per la manca d’inversió en el manteniment de la via pública, ja que és "escandalós que només s’inverteixin 36.000 euros en aquest concepte. Gairebé el mateix que en atencions protocol·làries". Finalment, Monclús ha afirmat que l'endeutament municipal és fruit d’una “gestió del govern de CiU francament millorable”, que deixa l’Ajuntament en una situació molt delicada. “La ciutadania reclama grans acords entre tots els grups municipals i no de lideratges personalistes”, ha conclòs Monclús després de lamentar que el govern de CiU només els haja donat 48 hores de marge per sumar-se al projece del pressupost del 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta