30 de desembre del 2011

Tortosa aprovarà el decàleg dels periodistes sobre la comunicació local pública

Ja es coneix l'ordre del dia del primer ple ordinari del 2012 a l'Ajuntament de Tortosa. Serà el proper 2 de gener, a partir de les 19.30 hores, amb una proposta de Presidència i una sola moció presentada per PxC, a l'oposició. En el cas de la primera proposa, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, proposarà a tots els grups municipals que donen suport al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. Amb aquest acord, que com a mínim comptarà amb els vots a favor de CiU, el consistori de la capital del Baix Ebre serà el primer que se sumarà de forma explícita a la proposta que va fer recentment la demarcació ebrenca del Col·legi de Periodistes de Catalunya a tots els representants municipals del territori.

El Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública recull un conjunt de principis bàsics que tenen com a objectiu aconseguir que la informació i la comunicació de les administracions municipals, les més properes a les persones, faciliten l’exercici del dret a la participació en el control democràtic. Aquest decàleg, que va ser elaborat l’any 2003 pel Laboratori de Comunicació Pública de la UAB i va rebre el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s’ha convertir en un document de referència a partir del qual s'està elaborant actualment el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública, que permetrà fer visibles i avaluar el grau de compliment d’aquests principis.

D'altra banda, la moció de PxC pretèn un acord de l'Ajuntament de Tortosa per instar la Generalitat al bloqueig de la prestació de renda mínima d'inserció per als immigrants no comunitaris.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta