21 de desembre del 2011

Netports ja ofereix serveis de fibra òptica a empreses i particulars de Tortosa

La xarxa de fibra òptica de Tortosa ja ha començat a funcionar. Algunes seus administratives i també les primeres empreses de la capital del Baix Ebre ja han començat a connectar-se a aquesta xarxa de telecomunicacions d'alta velocitat, que va entrar en funcionament el passat 10 de novembre. Les primeres institucions en gaudir de la fibra òptica són el campus Terres de l'Ebre, la Delegació del Govern, i els serveis territorials d'Ensenayment. També s'han connectat algunes empreses, com ara la multinacional japonesa YKK, ubicada al polígon industrial Baix Ebre. Ja durant el 2012 s'acabaran de connectar la resta d'edificis públics de Tortosa i de Roquetes. De moment, la única operadora que ha contractat els serveis de fibra òptica a la Xarxa Oberta de Catalunya, per oferir-los a empreses i particulars, ha estat l'empresa local Netports SL, ubicada a Roquetes.

Amb l'objectiu de fer més competitives les empreses de Tortosa i de posar-les en igualtat de condicions respecte les instal·lades en altres municipis de Catalunya, el passat mes de novembre s'il·luminava la xarxa de fibra òptica que la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, ha fet arribar a la ciutat. Aquest matí han presentat els detalls del nou servei de fibra òptica l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el director general de Telecomunicacions de la Generalitat, Carles Flamerich; el director general de Xarxa Oberta, Jordi Soler, i la directora dels serveis territorials d'Empresa i Ocupació, Mercè Miralles. En aquest sentit, el director general de Telecomunicacions ha fet notar l'aposta del govern català per la "vertebració del país a través de la fibra òptica". "Estem fent un dels projectes de telecomunicacions més importants d'Europa", ha afirmat. Flamerich ha reiterat que l'arribada de la fibra òptica a Tortosa representa "un salt molt important", i ha recordat que la prioritat en els propers anys és desplegar-la a d'altres municipis de les Terres de l'Ebre.

La xarxa de fibra òptica a Tortosa té 12 quilòmetres en total i un node operatiu. La xarxa discorre en paral·lel a l'autopista AP7 i, a l'alçada de l'Aldea, surt un braç que arriba a Tortosa aprofitant el traçat de l'autovia C-42. A partir d'ara, Xarxa Oberta posa la infrastructura a disposició dels operadors de telecomunicacions perquè aquests puguen fer la comercialització del servei. Finalment, l'alcalde de Tortosa ha recordat que en les obres urbanístiques realitzades durant els últims anys al municipi, entre les quals la rehabilitació del nucli antic, la urbanització dels Portals de Ciutat i de diversos carrers de la ciutat, com el carrer Llarg de Sant Vicent i Major de Remolins, ja preveien la incorporació de la fibra òptica en les canalitzacions de serveis que portaven incorporades. Això permetrà una major rapidesa en el desplegament del servei a la ciutat. "L'important és que les empreses es puguen connectar per poder ser tant o més competitives que altres empreses del món", ha insistit l'alcalde.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta