29 de gener del 2012

Sancho, a 'El Gran Debate' de Telecinco

L'ebrenc Francesc Sancho, secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, ha estat un dels convidats d'aquest dissabte a la nit al programa 'El Gran Debate' de Telecinco, l'espai amb què la cadena de Mediaset ha substituït el polèmic 'La Noria' per intentar recuperar la confiança dels anunciants. En el programa, Sancho ha defensat els ajustos i les reformes del govern català en l'àmbit de la salut, i ha afirmat que per salvar la sanitat pública no es pot actuar "des de paràmetres polítics, sinó des de l'evidència cientifica i des dels paràmetres del cost-eficàcia". En aquest punt, Sancho ha apel·lat a la responsabilitat dels polítics i ha afirmat que a l'Estat espanyol "es gasta malament" els recursos sanitaris, ja que, en lloc de promocionar hàbits saludables com ara "caminar més" per prevenir i evitar els infarts, s'instal·len desfibriladors en cada cantonada de les ciutats del país. Així, l'exalcalde de l'Ampolla ha afirmat que els enfrontaments polítics al voltant de les retallades són per motius electorals, ja que són unes confrontacions que donen vots.

"Saben per què parlem de copagament a Catalunya? Perquè ens van deixar una situació inviable en el nostre sistema, amb un dèficit en només un any de 1.250 milions d'euros que havíem de pagar sense tenir crèdit", ha explicat Sancho a la resta de tertulians. "Deixem-nos de demagògia i de buscar culpables, ja que tots en som responsables", ha afegit el secretari d'Estratègia i Coordinació de Salut.

Per la seua banda, el periodista Ignacio Escolar ha celebrat que Sancho haja parlat per primera vegada de copagament, mentre que el govern s'hi havia refereit amb l'eufemisme de 'tiquet moderador' de la sanitat. "Ha de ser una cosa fantàstica per a la salut, com córrer i tenir una vida i una dieta sana", li ha etzibat el tertulià, abans de convidar-lo a deixar de banda la "demogògia". Segons Escolar, el dilema està en pagar la factura de la sanitat des del sector públic o des del privat. "Si a la gent la deixes sense una sanitat pública amb condicions, acabes provocant que gasti més diners en la privada; i això et porta a què el país en general gasta més diners en salut", ha remarcat Escolar. El periodista ha recordat que la despesa sanitària a Espanya representa el 9% del PIB, tot sumant-hi el sector públic i el privat, mentre que als Estats Units és del 17%, "i encara hi ha gent que es mor perquè no pot pagar-la".

Imatge Telecinco

6 comentaris:

  1. Feia dies que no el veia enlloc. Més grassonet, ergo poques "caminates".

    ResponElimina
  2. Desastre ebrenc per a la història dels desastres ebrencs.
    Pelaestruços!
    Ils convenients que li bufen la titola iguals que ell.
    Personatget nefast i aneu continuant la llista d'adjectius i despropòsits.
    Que collons feia a Telecinco? Cobrar i repartir llenya?
    Mai a les terres de l'Ebre , des de la democràcia es podia lluir un esperpent tant singular i poc agraciat.
    Mas, Boi, no sabeu el que teniu!
    Apa a tocar la serra!

    ResponElimina
  3. Va parlar del seu amic Josep Prat?

    ResponElimina
  4. Quines tonteries, fer esport no és una garantia que no t'agafe un telele. I a estem pas, mos tocarà caminar descalços.

    ResponElimina
  5. De Sancho a la Belen Esteban no hi ha molta diferència...en les tonteries que diu podria anar a Salvame al costadet de la nostra tortosina il.lustre renegada de Karmele!! El Sancho ja es va vendre al Transvassament quan era delegat del govern i ara mos vol vendre una privatització encoberta, un ninot més de Boi Ruiz i Prats...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta