28 de febrer del 2012

Amposta, primera capital ebrenca en rebutjar la reforma laboral

El ple d'Amposta va aprovar ahir una moció dels sindicats UGT i CC.OO., presentada pels grups d’Esquerra i del PSC, en contra de la reforma laboral. La moció va prosperar gràcies a l’abstenció del grup de CiU, que té majoria absoluta a l’Ajuntament d’Amposta. En aquest sentit, des de CC.OO. ja han lamentat que el govern de Manel Ferré no donés suport a la moció, tot i que han valorat l’abstenció com un gest per afavorir l’aprovació de la proposta per part de l’Ajuntament ampostí. En la mateixa línia, el sindicat ha instat la federació nacionalista a ser "més clara i explícita" en els ajuntaments en què s’ha de tornar a votar la moció. És el cas de l’Ajuntament de Tortosa, en què la moció en contra de la reforma laboral serà sotmesa a votació en el ple ordinari de dilluns que ve, presentada pels grups del PSC, Esquerra i Iniciativa. D’altra banda, els sindicats han convocat una assemblea informativa sobre les conseqüencies de la reforma laboral, que tindrà lloc a l’auditori de Tortosa demà dimecres, a partir de les set del vespre.

Imatge ACN

30 comentaris:

  1. No deuen tindre molta feina a Amposta...

    ResponElimina
  2. La mateixa que el PP, fotre al pobre i beneficiar als seus votants empresaris, i gent rància en general, en lloc de dedicar-se a arreglar l'economia que tanta pressa tenien...

    ResponElimina
  3. Ah si? En que et bases per fer aquesta afirmació categòrica? De totes maneres el PP té molta feina en intentar arreglar el "país de las maravillas de Zapatero"...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu, Gutijaume, sabries posar data a partir de quan es podrà imputar al PP la responsabilitat en la solució de la crisi ? Es per saber-ho.
      O es que només serà imputable exactament a partir del segon en que la cosa millori ( en el supòsit que ho faci ) ?
      Recordo perfectament que al primer mandat de Zapatero, els primers anys de bonança, el PP els atribuïa de manera descarada i sense complexes a la herència rebuda, exactament fins el segon en que van començar a anar malament, llavors era ja per l'acció de ZP, "Tócate los hu*v*s"....i balla.

      En comentaris de més avall, ets veig molt crescut.
      Tu pots dir el que vulguis, naturalment, però en l'ADN del PP, no està vetllar precisament, com a fita primordial, per la millora de la classe treballadora en el seu conjunt. Fins i tot no sous capaços d'adonar-bon de que si les empreses produeixen bens que els seus propis treballadors no poden comprar, n'hi hauran noves empreses i perillaran les existents. I, si pel que sigui, sortosament, sortim de la crisi, no serà perquè els assalariats estiguin presidint el pensament del PP. Serà una derivada i una conseqüència, que si és pogués fer tot amb robots, no et càpiga dubte que és faria. Això és així t'agradi o no. Independentment que hi hagi empresaris d'esquerra i treballadors de dretes.

      "Sin acritú".

      Elimina
    2. M'ho deixava. Que t'ha semblat l'interès dels amics del Gran Aznar en les seves actuacions internacionals, per saber el xampú que utilitzava i l'administració pels met-xons ?
      La caiguda d'un mite ? Jo que em pensava estar davant del millor estadista dels últims 500 anys.....

      Elimina
    3. A cas les mesures implementades pel PP com la dació en pagament, la cancel•lació dels deutes públics amb PYMES i autònoms, la baixada de les retribucions dels bancs, la supressió de càrrecs de confiança amb sous altíssims, la reducció dels sous dels directius d’empreses públiques.... no et semblen mesures dedicades a vetllar per la millora de les classes mitjanes? De totes formes, entenc que no tots els socialistes pugueu tenir la visió d’Estat que tenen el senyor Bono o el senyor Borrell...

      Elimina
    4. Ximo el que ningú li pot discutir al govern d’Aznar és la proesa de complir amb creus les condicions del Tractat del Maastricht que ens van permetre entrar a l’euro. Ningú li pot discutir que reduís la taxa d’atur d’un 22,3% a un 15,6%; que es creessin 1,5 milions de llocs de treball; que l’economia creixés a un ritme mig del 3,6% i que els salaris pugessin per damunt de la inflació mentre els impostos i les hipoteques baixaven. Tot i així és van cometre errors, no ho nego, i un d’ells foren les excessives desgravacions fiscals que el Govern havia impulsat i que s’haguessin tingut que frenar per convertir-les en desgravacions al lloguer. Lligat al problema de la liberalització del sòl, que el PP va intentar i no va aconseguir. Al no aconseguir-ho perquè és competència autonòmica i municipal va proliferar la corrupció i es va unflar el preu del sòl. Una vertadera liberalització del sòl suposaria un canvi radical en la valoració dels immobles, baixarien els preus i eliminaria la corrupció dels “pelotazos urbanístics”.

      Elimina
    5. Tots sabem que el liberalisme és el millor dels sistemes, llàstima que el que tenim és el despiporre alliberat d'una colla de delinqüents financers i polítics. I llàstima que la teva teoria liberal en la pràctica tots sabem com funciona. I on ens portarà, perquè això no ha acabat.
      Gutijaume, continues basant-ho tot en la dicotomia PP-PSOE, ja som molts els que estem farts de tots dos. El que utilitzes al PSOE per justificar la política (mentidera, perquè no anava en el seu programa) del PP, demostra la poca argumentació que els teus companys de partit t'han passat. A mi no me serveix, que vols que et digui. A veure, com t'ho explico, que el problema va més enllà del PSOE o el PP, és el SISTEMA.
      Però tú avant, continua fent de portaveu del gobierno, dius les mateixes fal·làcies i mitges veritats que Soraya.

      Elimina
    6. Gutijaume, no hauries de confondre visió d'estat en visió espanyolista. Aznar també és pensava tenir-ne i ja veus: promocionant xampú....Potser no és casualitat que coincideixen amb l'altre -que en té d'espanyolisme- en qüestions relacionades amb el pèl ( Bono d'implant, però )
      Algunes de les mesures que has dit, reconec que no esperava que emprengués el PP, encara que hagi estat per fer una mica de populisme, però bé, si ho trobo bé, ho trobo bé i punt.
      Maastricht va possibilitar entrar a l'Euro, sí. També hi ha qui pensa, però, que la seva implantació va fer que la inflació ( encara que dissimuladament ) augmentés un 66,4 % ( el que valia 100, en poc temps, va passar a costar 166.386 ) la qual cosa va possibilitat un creixement indiscutible. Amb un increment automàtic i encobert de les vendes de les empreses per la via d'augmentar la facturació, i paral·lelament, ves per on, l'assalariat perdia/em poder adquisitiu que mai més es recuperà.
      Respecte a la baixada de preus dels immobles, no sé si és per no voler quedar malament amb el propi sistema i les màximes del liberalisme amb la sempre retòrica " un pis sempre augmenta de valor" o per no acceptar deixar de guanyar tant, lo cert és que la vivenda no a baixat encara ni la meitat del que, per parc immobiliari i nivell de compra, hauria de haver estat. O sigui que això de que la liberalització del sol ho afavoriria, està més que en entredit. Ara, per cert, amb la pràctica totalitat de comunitats autònomes en mans del PP, podeu tornar a intentar-ho.

      Elimina
  4. La feina és per als que estem a baix. Los polítics només busquen omplir-se les butxaques. Espanya nomes depèn del que recursos que vinguen de fora. No hi ha recursos per sortir del pas, i no los hauran mai.

    ResponElimina
  5. La veritat és que a Amposta ja poden cantar missa, lo PP farà i desfarà, i ja n'hi ha prou que mos vulguen vendre la reforma com a sol.lució de tots los mals...total, l'atur continuarà augmentant, i lo PP engannyant al personal i Europa demanant cada vegada més i més, per tant això és poc més que simbòlic i paper mullat, PSC, ERC i els sindicats exercint lo seu (legitim) dret al pataleo, CiU escabullint-se com una anguila i lo poble a rebre per a variar...

    ResponElimina
  6. Els temps que corren no són per desprestigiar qualsevol acció en defensa dels drets adquirits de ciutadans i treballadors, hem de sumar i tota acció en aquest sentit és un granet de sorra, però que ha de ser celebrat. Els temps de queixar-se i dir que res té remei els hem de deixar enrere, en part perquè aquesta actitud resignada ens la que ens ha portat a l'actual estat de les coses. I només recuperant la lluita col·lectiva revifarem.
    Coses més impossibles es van aconseguir en el passat per part dels nostres besavis.
    Si realment som tan insignificants que és igual el que fem, em pregunto perquè al PP, (com a CiU a Catalunya o al PSOE quan manava) els sap tan de greu que la gent sorti al carrer a protestar i lluitar, i perden tant de temps intentar desprestigiar a moviments i associacions que són crítics amb ells.

    ResponElimina
  7. Aquests que segons tu defensen els drets adquirits són els que governaves fa poc, són els que van deixar el país en les circumstàncies que el varen deixar: 5 milions de parats (476.000 a Catalunya), 50% d'atur juvenil, retallada del sou dels funcionaris, congelació de les pensions, la disminució de l'ajuda al desenvolupament, la pèrdua del dret de la retroactivitat en la llei de dependència, la reducció de la despesa en sanitat i educació, retallades en les prestacions per incapacitat i en polítiques socials, que va pactar la baixada de les indemnitzacions laborals.... On erets aquests dos últims anys Plastik? On eren els sindicats? On són aquells que deien que el PP eren uns alarmistes? I aquells que deien que al 2010 tornaríem a créixer alrededor del 3%? Ara desperteu?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No estaras diem que en lo PP, tot això no hagués passat?
      Explica-mos com creus tu que estaríem ara si fa 8 anys no hagués guanyat ZP. Mullat.

      Elimina
    2. Segurament no seríem el país d'Europa amb la taxa d'atur i la d'atur juvenil més altes, segurament s'haguessin pres les mesures encertades en el moment que pertocava i poder evitar així una serie de ajustos molt dolorosos i segurament el President del Govern hagues escoltat al seu ministre d'economia.

      Elimina
    3. I per això valtros (el PP) ara voleu batre tots els records d'atur i precarietat? I damunt aprofitant per retallar tots els drets possibles i fer-nos una mica més esclaus i misers a tots... I deixa on estava jo els darrers anys, que no tens ni idea ni me coneixes. Repetiu consignes com lloros.
      El que hauries de repassar és el que deia el PP fa un any a l'oposició i el que està fent ara. És per riure un bon rato. Però tranquil, que a mi no em veuràs defensant a Zapatero, no cauré en la trampa de pensar que tot això és una lluita partidista.

      Elimina
    4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  8. Les manis pacífiques no servixen per a res. Ells no dubten en carregar contra la gent. Però si ho fas tu, ets un antidemocrata i un violent. Este país és una merda, i encara troves gent que està orgullós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que entens per manifestació pacífica? O més ben dit, entens com funciona el dret de manifestació en aquest país?

      Elimina
    2. Si que sé com funcionen. La gent surt al carrer, i los polítics fan lo que lis surt per allí. Osigue, caca de vaca.

      Elimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Gutijaume no gastis la demagògia ja que l'atur actual arranca a les urbanitzacions beneïdes pel PP en temps d'Aznar. I les míseres planificacions des de la democràcia.
    Això que feu els partits de "que tu vas ser que si vas ser tu" realment ens demostra la poca civilització de la "classe política" i el seu poc seny.
    Entre tots: PP, CIU, PSOE, ERC i ICV, ho heu fet fatal. I d'això ningú ens en lliura als que patim la vostra incompetència i desídia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No hase falta disir más.

      Elimina
    2. Perdona pero ICV amb el conseller Milà va ser l'UNIC que va proposar acabar amb la bombolla immobiliaria d'arrel. I obviament tothom se li va tirar al damunt. PP i CiU els primers, per comunista etc. El que no va dir ningu es que a Alemanya es OBLIGATORI llogar els pisos buits, i ai de tu com tinguis un infrapis en lloguer (cosa habitual a BCN per exemple) que t'obliguen a posar-lo en condicions.

      Elimina
  11. Perquè critico la gestió del PSOE crec que és força evident, però te’n faré cinc cèntims (o deu).



    Recordeu aquell debat entre Solbes i Pizarro? Aquest últim va avisar del provenir que ens esperava i se’l va tatxar de “pájaro de mal agüero”, el Govern va dir que era un simple “aiguat d’estiu”, un parèntesis abans de tornar a la “dolce vita” a la que ens havíem acostumat, però bé, era el que els espanyols volíem sentir; mentre que Rajoy i el PP eren simplement uns “aguafiestas”. Les conseqüències de la “campaña de la ceja” són de sobres conegudes, la paradoxa de tot això era que qui negava la crisis ens tenia que traure d’ella: “Miénteme, dime que me quieres” rememorant a Jhonny Guitar.

    Però un cop guanyades les eleccions el PSOE va rebutjar acceptar públicament que havien mentit y van arribar a creure’s la seva pròpia mentida. Això va comportar un diagnòstic erroni de la situació, estàvem a la Champions League i això simplement era una crisis curta com altres que ja havíem sofert, però la crua realitat era que ens trobàvem front la pitjor recessió dels últims 80 anys!!

    Quina van pensar que seria la forma de sortir d’aquesta “curta crisis”? Gastar, gastar i gastar! Van obviar les advertències del Banc d’Espanya que anunciaven que era un error reactivar la demanda via el gasto públic, però és què ZP va obviar les advertències del seu propi ministre d’economia que també advertia que la caiguda del consum i de la inversió desplomarien els ingressos fiscals i que el increment de l’atur dispararia les despeses de l’INEM... A més s’incrementaria el deute exterior i dispararia el pagament d’interessos.




    Amb l’esclat de la crisis financera i la pujada del preu de la gasolina tothom va començar a demanar ajudes públiques i el Govern les va donar, les arques del tresor es van convertir en una manega per apagar els focs que es multiplicaven al nostre país, com el PP havia deixat les caixes en superàvit no hi havia problema... o això pensava el bo de Zapatero.

    Però la realitat fou que a finals del 2008 tot anava malament: estaven en recessió per primer cop des feia 15 anys, el nombre de parats s’havia incrementat en 1,2 milions de persones, la borsa es desplomava, les empreses de l’IBEX tancaven amb pèrdues del 40%.... Curiosament mentre Solbes presentava els Pressupostos per 2009 anunciava que l’economia no entraria en recessió, que durant el 2009 l’economia sofriria una desacceleració però que a partir del 2010 tornaríem a créixer amb una taxa superior del 3%.


    Diagnòstic equivocat = receptes equivocades. Durant un any van negar la crisis, perquè? El 9-M de 2008, no podien transmetre un missatge negatiu i servir en “bandeja de plata” la victòria electoral al PP i ho van aconseguir, els espanyols vam ser tan innocents que ens els vam creure. Les conseqüències van ser les pitjors perquè no es va preparar a la població para al que se’ns venia damunt i la gent va continuar gastant i endeutant-se (a diferència dels alemanys o francesos).

    Quan Elena Salgado accedeix a la vicepresidència econòmica es va dedicar a incrementar els estímuls econòmics i reactivar el consum intern lo que va comportar un dèficit del 9’5% del PIB, un deute administratiu del 54% del PIB, però segons ella no era important: JA JA JA, i tachán: els mercats van tancar-nos l’aixeta del crèdit i els bancs van deixar de prestar diners, aquell any l’economia va decréixer un 3,6%, el dèficit públic se va situar entorn al 12% del PIB, es van destruir 2 milions més de llocs de treball i l’atur va alcançar el 20%.

    Zapatero va ser un visionari que no tenia ni punyetera idea de economia i que va jugar a la ruleta rusa amb Espanya.


    Sento el rollazo i gràcies a qui ho hagi llegit, un altre dia publico la segona part que he de sopar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guti, a vegades dubto i no sé si això és la marfanta o la revista de "Nuevas Generaciones", ja me pareix bé que defenses als teus, però d'aquí a vendremos la moto de que no han fet RES malament va un abisme, la crisi no és obra d'un sol partit (PSOE) sino la conjunció de factors econòmics tant externs com interns, si tan bons sou com és que comunitats autonomes governades pel PP desde la època del teu estimat Ansar estan practicament en suspensió de pagaments i en la ruina (la Comunitat Valenciana és un exemple), si tan bons gestors sou aquestes comunitats s'haurien de lliurar de la crisi. Cert que la gestió del PSOE va ser nefasta, de CiU ni en parlem, però d'aquí a dir que el PP ens salvarà de la crisi i ho ha fet tot bé...passes dels fets reals a la pura i dura propaganda de partit. Una mica més d'autocrítica no aniria malament. El sistema polític actual també està en crisi i cap polític té el que s'ha de tenir per reconeixer-ho, claro potser els hi estan perillant los beneficis...

      Elimina
  12. Home, si comparem la genialitat de Zapatero i Rajoy, anem venuts. Com estem anant.
    No ho arreglaràs Gutijaume. No ho arreglarà ni el PP ni el PSOE.
    Som un vaixell a la deriva que depèn de les onades dels especuladors internacionals i nacionals.
    Ho sento.
    Fins aquí hem arribat.
    I ho sento, sobre tot, pels jóvens ja que ho teniu ben magre.
    O canviem algo, de veritat, o els corbs i taurons es menjaran el gènere humà.
    Dis-me apocalíptic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. REVOLUCIÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Elimina
  13. A veure si a la segona part no te'n recordes de la crisi internacional, dels problemes d'altres paisos ni d'on treballava el Sr. Guindos abans de ser Ministre d'economia.

    ResponElimina
  14. El drama d'aquest estat/país/unidad de destino és que per estúpides lluites partidistes i per vots ningú fa res i la cosa se va podrint se va podrint i ningú fa les reformes que hauria de fer, la dreta rància (PP) dient que tot es culpa de l'esquerra pel fet d'existir, clar si tot fos partit únic com Franco llavors si que aniria bé no caldria perdre el temps en eleccions ni res! Desgràcia de dreta, i el pitjor es que Catalunya hem acabat adquirint els pitjors vicis dels nostres veïsn veïns espanyols i hem acabat esdevenint igual de mediocres que ells, el fet diferencial es va esvaínt poc a poc, ens ofeguen en la seva mediocritat i ineptitud.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta