20 de febrer del 2012

El rebuig polític a la reforma laboral arriba al ple de Tortosa


Els grups municipals del PSC, ERC i Iniciativa-Entesa per Tortosa han presentat aquest dilluns al matí una moció conjunta, amb vista al proper ple ordinari del mes de març, perquè l'Ajuntament de Tortosa expresse la seua oposició institucional a la reforma laboral aprovada pel govern de l'Estat. La proposta de resolució unitària és el fruit del compromís dels tres grups municipals amb els sindicats UGT i CCOO, que dijous passat al matí van ocupar durant dues hores el saló de sessions de l'Ajuntament tortosí, amb l'objectiu d'aconseguir el suport del consistori en les seues mobilitzacions en contra de la reforma laboral impulsada pel govern del Partit Popular (PP).

Antoni Sabaté (PSC), Josep Felip Monclús (ERC) i Jaume Forcadell (Iniciativa) han comparegut conjuntament a la sala de premsa de l'Ajuntament de Tortosa, per presentar en públic la moció. El text pretén que el consistori censure explícitament la reforma laboral, i que el govern de l'Estat face marxa enrere convocant "la mesa del diàleg social per obrir un procés de negociació amb els agents socials i econòmics per tal de reorientar la reforma laboral", amb l'objectiu de fomentar la contractació "veritablement estable i de qualitat". També per assegurar la incorporació al mercat laboral de treballadors a l'atur, i fer passes en la direcció de transformar el model competitiu. De la mateixa manera, també reclamen la necessitat d'enfortir els serveis públics per garantir els drets i la cohesió social "en uns moments en què gairebé el 30% de la població aturada ja no rep cap mena de prestació ni subsidi per desocupació". Finalment, la moció exigeix al govern estatal que complisca els "compromisos adquirits" amb l'aprovació del model de finançament del nou Estatut, "i que permetria evitar l'ofegament de la capacitat econòmica de les administracions catalanes".

Per la seua banda, Sabaté ha afirmat que ha arribat l'hora "d'estar més que mai al costat dels treballadors", davant del "viratge neoliberal" imposat pel PP "amb la complicitat del Govern de CiU". Segons el portaveu socialista, la reforma laboral és un "atemptat de primer ordre als drets laborals dels treballadors que tants anys han costat conquerir". D'altra banda, Sabaté ha lamentat que cap regidor de l'equip de govern de CiU rebés la setmana passada la representació sindical que es va concentrar davant de l'Ajuntament de Tortosa, per lliurar-los la moció.

Tot seguit, Monclús ha insistit que la reforma laboral suposa la implantació d'un "acomiadament més barat", que només ajudarà a incrementar l'atur. "No han passat dos dies que una cadena hotelera important ha acomiadat dotze treballadors. Era gent que ratllava els 50 anys o més. Ara contractaran joves mal pagats", ha denunciat Moncús, tot exigint al govern polítiques econòmiques per reactivar la petita i mitjana empresa, i per crear ocupació.

Finalment, després de celebrar l'"èxit" de la manifestació de diumenge a Tortosa, Forcadell ha recriminat al govern del PP que haja aprofitat la situació econòmica per "robar" drets que els treballadors han aconseguit "en dècades i segles". Així, el regidor ha atribuït a l'"avarícia del sistema financer" i als especuladors la "greu situació econòmica actual", tot assegurant que l'aposta per l'economia "especulativa, del totxo", tot descuidant el model productiu, apropa el país al model del Tercer Món, amb un retrocés de l'estat del benestar i dels drets socials.

Imatge PSC de Tortosa

2 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta