28 de febrer del 2012

ERC acusa el govern d''estafar' l'Ebre amb els estudis públics d'INEFC

Poques hores abans del ple de l'Ajuntament d'Amposta, el portaveu d’Esquerra a la capital del Montsià, Adam Tomàs, va denunciar ahir dilluns públicament la inexistència de cap estudi de la Generalitat per descartar la implantacio dels estudis públics d'INEFC a Amposta. Els republicans van explicar que, en una resposta parlamentària, el govern assegura que es va fer un anàlisi, però Esquerra ha denunciat que aquest estudi de viabilitat no apareix per enlloc. Per això, des de la federació d'ERC s'ha afirmat que el govern de CiU ha "estafat" les Terres de l'Ebre amb la renúncia als estudis públics d'INEFC. Segons la Generalitat, aquest estudi no està recollit en cap suport documental i per això no pot ser difòs. Tomàs ha aprofitat la situació per tornar a carregar contra el govern de CiU, i ha acusat la Generalitat de voler afavorir l’empresa privada EUSES, que a més dels estudis universitaris de l’esport a Amposta també impartirà fisioteràpia a Tortosa. De fet, segons ERC, a l'octubre del 2011 es va canviar la nomenclatura d'una societat que s'ha fet per impulsar els estudis privats, un mes abans que es descartés públicament l'INEFC a Amposta.


En la resposta, feta per escrit pel diputat d'ERC al Parlament, el tarragoní Sergi de los Rios, el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, detalla que l'estudi va consistir en la revisió, l'anàlisi i la valoració, en el marc de l'actual conjuntura econòmica, dels compromisos que recull el protocol d'intencions signat el 4 d'octubre de 2010 entre l'INEFC i els ajuntaments d'Amposta i Cambrils, així com en diverses reunions i converses amb els alcaldes d'aquests consistoris. Així, Tomàs ha reiterat que no entenien que les motivacions per descartar l'INEFC fossin econòmiques, però que haguessin entès un aplaçament del projecte. "Després de saber que no existeix cap estudi que justifiqui la decisió del Govern, lamentem que els dirigents de CiU hagin posat per davant els interessos del partit abans que els del territori", ha afegit.


Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta