22 de febrer del 2012

El Govern activa el pla estratègic de les Terres de l’Ebre



La Generalitat ha decidit tirar endavant el pla estratègic de les Terres de l’Ebre, una de les demandes més insistents de la classe política i dels sectors socioeconòmics del territori. El delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha confirmat aquest dimecres que dijous de la setmana passada es va reunir durant una hora i mitja al Palau de la Generalitat amb el president Artur Mas, per repassar tots els temes pendents al territori. I que dimarts d’aquesta setmana també s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena. Segons Pallarès, en un termini de menys de 15 dies el govern presentarà en societat la redacció del pla estratègic de les Terres de l’Ebre, un projecte que tindrà la col·laboració directa del campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

D’altra banda, durant una entrevista a l’informatiu matinal Primera Columna, el delegat del Govern ha assenyalat que estan acabant de resoldre les desenes d’al·legacions que els ajuntaments van presentar al pla territorial de les Terres de l’Ebre. Un pla territorial que va quedar aprovat durant la legislatura anterior, i que el govern actual de Convergència i Unió vol esmenar i corregir aprofitant les esmenes presentades. De fet, Pallarès ha deixat clar que es vol atendre la reclamació de l’Ajuntament de Tortosa i de l’EMD de Jesús per evitar l’afectació de la variant de l’eix de l’Ebre sobre el poble de Vinallop i la zona de xalets del Canalet. A més, Pallarès ha afegit que el desdoblament general de l’eix de l’Ebre, des del port dels Alfacs fins a Lleida, és un projecte que no es podrà abordar durant aquesta legislatura.

En aquesta línia, Pallarès ha assenyalat que la variant de l’eix de l’Ebre serà molt important per posar en valor les naus de l’antiga Lear a Roquetes. De fet, segons el delegat, molt aviat l’alcalde de Roquetes podrà anunciar la instal·lació d’una nova empresa en les antigues naus de la multinacional. Durant l’entrevista, Pallarès ha valorat altes temes de l’actualitat al territori. Així, ha celebrat el compromís del govern de l’Estat d’aprovar el nou pla de la conca de l’Ebre amb criteris científics. I també que no haja plantejat cap transvasament en el marc del nou pla hidrològic estatal. Finalment, el delegat ha anunciat que els municipis de les Terres de l’Ebre rebran enguany gairebé 22 milions d’euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, el PUOSC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta