22 de febrer del 2012

Pallarès defensa el projecte Zèfir i Mena ratifica al Parlament el suport del govern

El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per manifestar el suport del govern català al projecte Zèfir, que preveu instal·lar una plataforma d’assajos en energia eòlica marina davant de la costa de l’Ametlla de Mar. Pallarès ha afirmat que entén les preocupacions que aquest projecte genera a la població, però ha assegurat que s’han dit moltes incorreccions per desacreditar aquesta inversió. El delegat també ha afirmat, però, que estan oberts a reformular el projecte, tal i com ha demanat l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar.



 D'altra banda,  el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, també ha garantit aquest dimecres al Parlament que el govern català manté l'aposta per construir un parc eòlic marí a les costes del sud de Tarragona. En una intervenció davant del ple del Parlament, Mena ha destacat que serà un projecte pioner, que repercutirà positivament en àmbits tan diversos com l'industrial, l'universitari, el tecnològic i el científic. De fet, ha destacat que el parc es construirà a 25 quilòmetres de la costa, per la qual cosa el seu impacte visual serà gairebé inexistent, i ha assegurat que el projecte està acompanyat d'un "rigorós i complet estudi" sobre el seu impacte ambiental.

Al gener, en una entrevista d'Europa Press, el director general de l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (Irec), Antoni Martínez, va assegurar que l'organisme ha rebut mostres d'interès d'empreses internacionals per la segona fase del parc eòlic marí, que l'entitat desenvoluparà dins el marc del projecte experimental Zèfir. Multinacionals com ara la francesa Areva, la suïssa Repower i l'índia Suzlon, així com empreses coreanes, s'han interessat pel projecte de desenvolupament d'energia eòlica marina pel que fa a la segona fase de la iniciativa, prevista pel 2014 i dirigida a experimentar amb aerogeneradors flotants.

Imatge DialEc

1 comentari:

  1. Penós i penós!
    Ni teniu cor, ni cap. Això si, les sabates ben llustrades.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta