23 de febrer del 2012

ERC arrenca al Parlament un compromís de consens sobre el projecte Zèfir


El Parlament de Catalunya ha votat aquest migdia una moció presentada pel PSC sobre el canvi climàtic que, en el punt cinquè, demanava ‘seguir donant suport a la planta d’assajos internacional per a la instal·lació d’aerogeneradors en aigües profundes, projecte Zèfir’. Així, el grup parlamentari d’ERC ha presentat una esmena perquè això es face ‘amb el màxim consens possible amb les administracions locals’. L’esmena ha estat acceptada i votada a favor per la resta de grups polítics. Segons Esquerra, amb l’acord d’avui del Parlament, si el govern de la Generalitat vol tirar endavant el projecte Zèfir haurà de tenir el consens del territori. En aquest sentit, el diputat republicà per Tarragona, Sergi de los Rios, ha recordat que ERC sempre ha defensat la promoció de l’energia eòlica. ‘Les Terres de l’Ebre, avui en dia, són els principals productors d’energia nuclear i eòlica del país i, per tant, la seva solidaritat energètica amb relació als grans centres i les zones de consum està fora de qualsevol dubte’.

Per la seua banda, el regidor de l’Ametlla de Mar i president comarcal d’ERC al Baix Ebre, Jordi Gaseni, ha manifestat que ‘tant el Consell Comarcal del Baix Ebre com l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar han rebutjat per unanimitat un projecte que situa a menys de 3 quilòmetres de la costa del municipi aerogeneradors de fins a 195 metres d’alçada’. Gaseni ha aprofitat per advertir sobre ‘l’afectació que aquests molins comportarien per al futur econòmic d’un municipi pesquer i turístic com és l’Ametlla de Mar’, i ha recordat que el proper diumenge precisament hi ha convocada una concentració de rebuig al projecte actual Zèfir, a les 12.00 hores i a la Platja de l’Alguer de l’Ametlla de Mar.

Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta