23 de febrer del 2012

Roigé: 'Va ser ICV qui va intentar transvasar aigua de l'Ebre'


El grup parlamentari de CiU s’ha oposa aquest dijous a qualsevol transvasament de l’Ebre, i ha aprovat la moció d'ICV-EUiA que instava el govern de l’Estat a aprovar un pla de gestió que incorpore el cabal ecològic. Però la diputada tortosina de CiU, Meritxell Roigé, no s'ha pogut estar de recordar que va ser ICV qui l'any 2008, governant en el tripartit amb el PSC i ERC, "va intentar transvasar aigua de l'Ere". De fet, a les files de CiU no va agradar gens que la diputada ecosocialista Hortènsia Grau comparegués fa uns dies al Parlament amb una samarreta blava de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), i per això el retret de Roigé tenia un significat especial. Així, la diputada ha recordat a ICV que va intentar la interconnexió de xarxes i que van arribar a realitzar, per la via d'urgència, una inversió de 22 milions d'euros per transvasar aigua del Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona. "Des del seu grup se'ns volen fer certes lliçons que no li accepto", ha remarcat Roigé. Segons la diputada de CiU, va ser un 25 de maig del 2008, "curiosament el dia de la Baixada de la Cinta", que un conseller d'Iniciativa -en al·lusió a Francesc Baltasar- va anunciar un transvasament del Segre. Roigé també ha recordat que si no arriba a ser per una altra Mare de Déu, la Verge de Montserrat que va fer que plogués, el transvasament d'emergència de l'Ebre s'hauria arribat a fer.



Roigé ha assenyalat que tant el president Artur Mas com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, s’han manifestat públicament en contra del transvasament. “Ens hem expressat sobradament i tindrem una postura clara que defensem i defensarem davant del govern de l’Estat” ha afegit. A banda, Roigé també ha parlat sobre el canal Xerta-Sènia i ha manifestat el suport del grup de CiU a aquesta infraestructura, ja que “permetrà reconvertir i reactivar l’agricultura de les comarques del Baix Ebre i del Montsià”.  A més,  segons Roigé, cal tenir en compte que “el Xerta-Sènia és una conducció per on és impossible que es faci cap transvasament, perquè el diàmetre del tub es va reduint a mesura que s'allunya del punt de captació”. Finalment, la diputada tortosina ha afirmat que “el Roine pot ser una solució per a Catalunya i també per les diferents regions d’Espanya, si elles així ho volen”.

Imatge CiU

6 comentaris:

  1. És lamentable. La merda es llança d'un costat a l'altre i lo trist és que el poble és qui pateix l'infra nivell polític a les Terres de l'Ebre. Tots els partits del Parlament han volgut transvasar aigua, TOTS.
    I ara, los de CiU busquen aigua al Roina!!! Per a què? Per a l'Eurovegas? I diuen que mos volen traure de la crisi i el que passa és que la crisi són els polítics.

    ResponElimina
  2. Lo sant morro fet dona.
    A més, pèssim estilista te.

    ResponElimina
  3. “el Xerta-Sènia és una conducció per on és impossible que es faci cap transvasament, perquè el diàmetre del tub es va reduint a mesura que s'allunya del punt de captació”
    Aquesta afirmació cau pel seu propi pes. Evidentment només cal anar sustituyent els tubs fins al punt on el diametre si que es prou ample per transvasar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que es va reduint és la massa encefàlica dels dirigents de CiU a mesura que avança la legislatura...

      Elimina
  4. Lo de la baixada de la Cinta i la Moreneta ha estat ben trobat, però.

    ResponElimina
  5. Cert que va ser ICV i lo "tristpartit" els que volien transvassar l'aigua a Barcelona, però CiU els hi donava suport!!quina hipocresia més gran la de la senyora Roigè, CiU sempre ha estat transvasista, ICV, PSC i ERC han estat "chaqueteros" en aquest cas, però s'ha de tenir una barra soberana (i no sobiranista) per retraure això a ICV en quant ells van beneir els dos transvassaments. Penós...i si algú se creu lo del Roine que s'ho fagi mirar, ja sabeu si fan la horterada de las Vegas barcelonina d'on vindrà l'aigua, i com no s'alien totes les Mare de Déus ho tindrem ben magre...jo me prepararia per a la cria de camells i de datils perquè aviat serà l'unic que cultivarem.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta