7 de febrer del 2012

La barreja de l’aigua dels pous dóna bons resultats i Jesús ja pot beure de l'aixeta



[Actualitzat a les 17.20 h.] L'Ajuntament de Tortosa, l'EMD de Jesús i l'empresa mixta Aigües de Tortosa han acordat aquest dimarts al migdia aixecar la prohibició de consumir aigua de l'aixeca per a beure o cuinar -vigent des del passat 27 de gener-, després que les mesures adoptades durant els últims dies han permés garantir la potabilitat de l'aigua per a tots els usos, tal i com certifiquen les analítiques del Departament de Salut. La Generalitat va autoritzar divendres passat a mesclar l'aigua d'un segon pou de Jesús amb l'objectiu de reduir el nivell de sediments del pou de referència. Així, totes les analítiques realitzades en els últimes quatre dies han confirmat que tots els paràmetres estan dins de la normalitat i, per tant, pot garantir-se completament la potabilitat de l'aigua i aixecar la prohibició del seu consum. Aquest dimarts matí, durant la seua participació en directe a l'informatiu matinal Primera Columna, de Canal 21 Ebre, el president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús ja ha assegurat que l’aixecament de la prohibició de consumir aigua de l’aixeta podia ser qüestió de dies, sinó d’hores. Pere Panisello ha explicat que la prova per barrejar l’aigua del pou de Jesús amb les aigües d’un altre pou que feia uns vint anys que no funcionava els està donant uns bons resultats, i que s'estava a l’espera de l’autorització del Departament de Salut per restablir la normalitat en el subministrament de l’aigua potable als 4.000 veïns del poble.

En la mateixa entrevista, Panisello ha assenyalat que la presència de sorra en l’aigua és un fenomen freqüent en els pous de la zona de Jesús, per les característiques del terreny. Però que encara es desconeixen les causes exactes d’aquest episodi. En qualsevol cas, el president de l’EMD ha destacat la celeritat amb la que han treballat des de l’empresa mixta Aigües de Tortosa per trobar-hi una solució provisional, així com per connectar la xarxa del poble de Jesús amb les canonades del barri de Ferreries. En aquest sentit, Panisello ha agraït la col·laboració de la població veïna de Roquetes, i no ha descartat que en un futur es puguen interconnectar les xarxes de Tortosa, Jesús i Roquetes. De moment, però, es farà la connexió entre Jesús i la zona de Quatre Camins, una obra que ara serà possible perquè es va preveure amb motiu de la urbanització de la carretera de Tortosa a Roquetes, a càrrec de la Diputació de Tarragona.

A banda, Panisello ha remarcat que la construcció del pou d’emergència i del dipòsit que ha de fer Acuamed, en el marc del projecte de descontaminació del pantà de Flix, també seran suficients per garantir el subministrament futur a l’EMD de Jesús. Finalment, Panisello ha afirmat que les crítiques de l’Associació de Veïns Jesús-Catalònia són legítimes, però ha recordat que l’entitat veïnal no forma part del consell de participació ciutadana de l’EMD de Jesús per decisió pròpia. Així, el president de l’EMD de Jesús els ha acusat d’haver actuat sense haver-se informat abans.

D'altra banda, durant una compareixença al migdia, Panisello ha explicat que malgrat que ja es pot consumir lliurement aigua de l'aixeta, es continuaran fent dues analítiques diàries per mantenir en tot moment el control sobre la seva potabilitat. També ha precisat que en alguna llar situada en trams finals de canonada podria haver-hi encara la possibilitat de terbolesa puntual en l'aigua, malgrat que dins dels paràmetres de potabilitat, que aniran desapareixent progressivament. Aigües de Tortosa va habilitar l'endemà mateix de la prohibició un punt amb sis sortidors d'aigua potable a la Pèrgola de Jesús, que de moment es mantindran perquè tothom qui ho vulga puga fer-ne ús. L'EMD de Jesús ja està informant els veïns de la finalització de la prohibició.

2 comentaris:

  1. Total.... subterfugis, giragonses, regats i algun que altre "requiebro" i "pase de muleta".
    Tot per a:
    a) Fugir d'estudi a la pregunta sobre que ha fet fins ara davant la vulnerabilitat en el sistema de subministrament d'aigua ( un únic pou i una autonomia de 2 hores )
    b) Escudar-se en altres administracions per a justificar el no pagament del deute de Tortosa quant al conveni amb Jesús, parlant més com a tercer tinent d'alcalde de Tortosa que com a President de l'EMD de Jesús.

    Dit això, enhorabona, si com diuen, els jesusencs/ques tenen el problema solucionat.

    ResponElimina
  2. Una patacada més?
    Dir que com la Ass. de veins no vol estar al consell este de l'UMD significa que no ha de rebre informació actualitzada d'un problema de primer ordre?
    Pos com estem?
    Una mica de "per favor"!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta