10 de febrer del 2012

La cimentera d’Alcanar exporta el 66% de la seua producció

 L'exportació ha estat la gran aliada de la fàbrica del ciment d'Alcanar durant el 2011, ja que un 66% de la producció d'aquesta planta s'ha destinat a l'exterior. Així, el fet de disposar de port propi a les instal·lacions de la fàbrica ha afavorit les exportacions. Pel que fa a la producció a la planta d’Alcanar, s’han assolit les 1,3 milions de tones de clínquer. A banda, durant l’any passat, l’empresa Cemex va invertir uns sis milions d’euros a la seua planta d’Alcanar. A més, el 5% de la matèria prima utilitzada va procedir de matèries primeres alternatives.

La cimentera d'Alcanar ha celebrat la seua comissió de sostenibilitat trimestral, en la qual s'informa els membres de la marxa de la fàbrica. En aquesta reunió, es va exposar un resum-balanç dels principals indicadors de l'exercici 2011, tot seguint l'objectiu de transparència que busquen aquestes trobades trimestrals. Així, entre els principals dades exposades es va destacar que la planta ha assolit un percentatge de substitució de combustibles fòssils per alternatius del 33%, una xifra que suposa un increment del 26% en relació a 2010. Aquest augment es deu fonamentalment a un major consum de Enerfuel - combustible derivat de la fracció resta dels residus sòlids urbans-. De fet, l’Enerfuel va passar a ser pràcticament la meitat dels combustibles alternatius durant el 2011. L'altre 50% ho van engrossir els combustibles procedents de la biomassa d'origen vegetal, entre els que principalment es troba les restes de poda vegetal, serradures i closca d'arròs. El 2011 també es van utilitzar marro de cafè, a més de sansa i ós d'oliva. Està previst que al llarg d'aquest exercici es puguen incorporar a aquest grup de combustibles alternatius dels llots secs de depuradora, producte considerat 100% biomassa.

Per a aquest exercici, la planta de CEMEX a Alcanar preveu arribar a un percentatge de substitució de combustibles alternatius d'un 50%, el que aproparia a aquesta instal·lació als nivells d'altres països europeus com Gran Bretanya o Alemanya. L'ús de combustibles no fòssils ha procurat a la planta uns estalvis globals d'emissions de CO2 de 78.169 tones, el que equivaldria a les que emetrien 31.268 cotxes, circulant una mitjana de 15.000 quilòmetres durant un any.

Imatge Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta