10 de febrer del 2012

Dimissió irrevocable de Borrell a l'Agrupació de Confraries de Tortosa


L'Agrupació de Confraries de la Setmana Santa de Tortosa ha confirmat aquest dijous la "dimissió irrevocable" del que ha estat fins ara el seu president, Josep Borrell. Durant una compareixença per explicar els efectes de la crisi econòmica sobre l'organització dels actes de la Setmana Santa del 2012, un dels vocals de l'entitat, Benjamin Canalda, ha dit que la resta de la junta assumiran la direcció de l'Agrupació de Confraries fins que passe la Setmana Santa, i que després ja decidiran què fan. Segons les mateixes fonts, Borrell va presentar la seua renúncia al càrrec fa uns 15 dies.

La nova etapa que s'iniciarà a l'Agrupació de Confraries coincideix amb el primer any de l'obertura del centre d'interpretació de la Setmana Santa, a l'antiga església de Sant Antoni del carrer Montcada. En aquest sentit, el vicepresident de l'entitat, Pedro Luque, ha fet un balanç positiu d'aquests mesos de funcionament, tot i que ha lamentat que les obres a l'edifici de les delegacions de la Generalitat dificulta l'accés al museu dels passos, ja que el trànsit de vehicles està tallat al carrer Montcada. A més, encara està pendent l'autorització de la Generalitat per poder posar en marxa l'ascensor que ha de permetre visitar els pisos superiors de l'antiga església. "Ara em trobo que, si ve una excursió de jubilats o, com l'altre dia, d'uns discapacitats d'Amposta, no els puc oferir pujar dalt", ha reconegut Luque.

D'altra banda, els membres de la junta de l'Agrupació de Confraries han remarcat que la Setmana Santa de Tortosa també notarà els efectes de la crisi econòmica. La manca de recursos de l'Agrupació de Confraries i el deute que acumula, superior als 10.000 euros, els ha obligat a replantejar l'organització de la Setmana Santa. Principalment, en la celebració del Festival Internacional de Música Sacra, que se celebra des de fa set anys. Així, en l'edició del 2012 el certamen quedarà reduït només a dos concerts, el de l'església de Remolins -organitzat per la confraria de la Puríssima Sang, amb la coral García Julve de Vinaròs-, i un altre que es farà a la catedral de Tortosa -un concert participatiu amb un centenar de músics, liderats per Jordi Bonilla, mestre del Conservatori de Música de Tortosa. A més, l'Agrupació de Confraries també ha alertat que no poden garantir, a hores d'ara, la participació de grups de fora de la ciutat a la tradicional processó del Diumenge de Rams.


6 comentaris:

  1. Fartesa?
    A qui li interessen ja estes "paperinades"?

    ResponElimina
  2. Salutacions, Desgarbellat. Ens trobem a la política comarcal, veig.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si. És la tertúlia ebrenca més animada de totes.
      Ja les pots amollar ;-)

      Elimina
  3. Sí que me gustaría conocer las verdaderas razones que han llevado al Sr. Borrell ( y nunca tan bien aplicado lo de Sr. ) a tomar esta drástica decisión.

    De todas maneras no me extraña la haya tomado, ya que ha sido abandonado y "castigado" por todos, los "suyos" y los "otros", cuando me consta que su único afán ha sido luchar siempre por sus ideas y por su estimada ciudad y sus tradiciones.

    No quiero terminar sin felicitar públicamente al Sr. Borrell por su desinteresada dedicación a nuestra ciudad y ofrecer mi brazo y espada si en cualquier momento la necesita...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta