10 de febrer del 2012

Joan Sabaté i Antoni Sabaté no repetiran per facilitar la renovació del PSC ebrenc

82 delegats de tot el territori tindran la missió d’elegir el nou primer secretari i la nova executiva regional de la federació del PSC a les Terres de l’Ebre. L’actual president dels socialistes ebrencs, Joan Sabaté, i l’actual primer secretari, Antoni Sabaté, van anunciar ahir dijous que no optaran a la reelecció, després de vuit anys al capdavant del PSC del territori. Per tant, els 82 delegat socialistes tenen una cita el proper 25 de febrer, en el tercer congrés de la federació de les Terres de l’Ebre, que se celebrarà a la cambra agrària de Sant Jaume d’Enveja. En aquest sentit, els militants tenen temps per presentar candidatures fins el mateix dia del congrés. Per la seua banda, els encarregats de redactar la ponència marc del congrés del PSC de les Terres de l’Ebre són Joan Alginet, regidor de Deltebre, i Roger Avinyó, regidor de Xerta, tots dos llicenciats en Ciències Polítiques.

“Estem a disposició del partit per contribuir des de la nostra experiència i paper institucional a treballar pel nostre territori, ha afirmat Joan Sabaté. "Anem a un procés plenament democràtic, molt allunyat del dirigisme d'altres formacions polítiques, un procés que abordem amb plenes garanties per a la militància. Tots els recursos del partit estan a disposició de qui vulgui optar a liderar el nou projecte. Des de la direcció sortint, garantim una neutralitat activa en el sentit d'afavorir el debat democràtic i la participació perquè es faci aquest procés necessari de renovació”, ha conclòs Sabaté.

El conclau socialista també té com a característica diferenciada el fet que, des de la constitució de la federació XVI l'any 2004, s'ha realitzat en diferents comarques del territori. Així, el mateix 2004 es va celebrar a Tortosa; el 2008, a Móra d'Ebre; i enguany es fa a Sant Jaume d'Enveja. “És una mostra clara de l'aposta des de sempre del PSC per la identitat de les Terres de l'Ebre”, ha recalcat Antoni Sabaté.

Aquesta "idea de compromís amb les Terres de l'Ebre" és la base d'aquest tercer congrés, per fer front a la situació econòmica complicada que viu el territori. Segons els actuals dirigents socialistes, “passa per adoptar i conjugar posicions de defensa del nostre creixement des del si propositiu amb la protecció del nostre entorn, reiterant i reforçant el discurs polític que hem fet des de la constitució de la federació el 2004”, ha remarcat Joan Sabaté.

Per la seua banda, Antoni Sabaté ha assenyalat que el congrés serà un espai de reflexió aprofundida en el debat intern, de participació per revalidar els valors socialistes, que conciliï renovació amb experiència. “En uns moments de reivindicació de la política, en què la crisi econòmica colpeja d'una manera molt important les classes desafavorides, cal un partit fort. La nostra resposta ens ha de portar a la recuperació de la confiança de la ciutadania", ha dit Sabaté.

Imatge Socialistes de l'Ebre

10 comentaris:

  1. Gràcies!
    No se com heu trigat tant tems a ser-ne conscients.
    I lo malament que heu preparat la continuïtat al PSC.
    Senzillament l'heu deixat per a l'arrastre!
    Ara que entre Wifredo un altre cop per acabar d'apanyar-ho.

    ResponElimina
  2. A més de desgarbellat vols dir que no ets una mica destraler ? Ara que pleguen, ara la crítica és perquè no han deixat successors ? I si els haguessin deixat, vols dir que no ho criticaries, també ? Respecte a Wifredo, segur que ha estat mai a la direcció del PSC ? A vore si seràs tu el que vols entrar... ( de nou ? )

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Veig que l'STASI funciona.

    ResponElimina
  6. Si saps llegir Joatabé, no he dit res de successors. La continuitat es referia al projecte socialista que, a força de monopolitzar els titulars, sota el seu pas no han nascut les possibles flors.
    Ara que te el PSC-PSOE? Un follón de ca'l Deu?
    Espero que els que sigueu socialistes no oblideu mai la vostra història recent, ja que del contrari seguireu sent una corretja transmissora de ves a saber quin interés de qui.
    O es que ja han sortit hereus els Sabatés?
    Que ens toca ara? Fusters?
    Wifredo va ser regidor socialista un quants anys. Tu mateix si va tenir o no responsabilitats de direcció.
    Contempleu els darrers vuit anys de govern per a saber el que no heu de repetir. I recupereu el poble amb actes i no amb paraules buides i retrets a totes hores.
    Encara teniu la més gran responsabilitat de l'esquerra, sereu capaços de no mesclar-la amb polítiques personalistes i de dreta?
    Francament ho dubto. Son massa llargues les mans que s'han tret els guants.
    Ja ni us demano que torneu als principis autogestionaris d'aquell començament del PSC, i que van durar fins el pacte amb el PSOE i la seua ocupació dels aparells del partit.
    Però si us demano que no us obsessioneu amb el "centralisme democràtic" importat del PSUC.
    Ja sabeu, mochos, fregones y a fer neteja!
    I que vingui qui vulgue,.... amb portes obertes i arxivadors també.
    Jo, de la meua banda continuaré amb els mateixos ideals que des de fa 35 anys. No us faria gens de paxoca al conjunt de militants.
    Això si, l'austeritat la notarieu.
    Teniu tanta feina, que dubto que la voleu fer.

    ResponElimina
  7. Què parlaves en mi, desgarbellat ? Et montes unes pel·lícules.....Ara, deixa'm dir-te, a pesar que no t'agradi que amb la manera que tens d'expressar-te em recordes al discurs de la Chacón de Sevilla: eslògans i flaixos. " Si no me das más datos " A veure si encara resultarà que no vaig desencaminat amb això de que el que voldries tornar ets tu....
    Per cert, si tu creus que per ser regidor d'un partits es forma part de la direcció del mateix, pos molt bé. Però no es cert, O és que Del Pino i Viñuela ( per no continuar fina a 10 ) manen molt a Convergencia ?
    Ah, i per mi, pots demanar el que vulguis, inclús els principis autogestionaris que, segons tu, el PSC va deixar de banda en agermanar-se amb el PSOE. Pel que veig creus que els mals del PSC venen d'aquest abandó. Pos que bé. Posats a demanar, els podries demanar la tornada al marxisme. Que no ho veus per on bufen els vents ?
    I quan parles de les possibles flors que no han nascut, no son successors ?
    Ara, tantes lliçons d'un mestre, diguem anònim, no dic jo que no tinguin el seu valor, però m'agradaria poder contrastar-les més. És tant fàcil ponti-ficar...i com el paper ho aguanta tot.
    M'han dit que quan vas deixar de militar als socialistes ho vas fer amb amargura però també perquè les teues aspiracions no van ser satisfetes.


    Continuarà....

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Exacte Jotabe, volia ser alcalde en comptes del alcalde.
    Per cert, totes les mirades, agres o dolces, t'ajuden a formar un conjunt de visions, de més prop, de més lluny, de dins i de fora.
    Fins i tot les més peregrines fan paisatge.
    Ja vindré de simpatitzant quan l'elecció del candidat futur i contrastaràs si vols als voltants d'una birra y una tapa per a donar una mica de negoci al territori.
    ;-)
    Paga el partit, suposo...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta