28 de febrer del 2012

La nova escola de Sant Llàtzer naixerà al setembre amb 25 alumnes de P3

A partir del curs que ve, 2012-2013, el barri de Sant Llàtzer de Tortosa recupearà la seua escola. El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Antoni Martí, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat ha decidit avançar dos anys i mig el naixement del nou centre, i que provisionalment ubicaran l’escola en un mòdul prefabricat que s’instal·larà al parc de la plaça de la Unió. De fet, divendres passat la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, es va comprometre a iniciar les obres del nou col·legi de Sant Llàtzer durant el 2012. Per tant, les obres, que tenen un cost aproximat de set milions d’euros, encara trigaran un parell d’anys en estar acabades, i és per això que mentrestant s’instal·larà una caragola al parc de Sant Llàtzer. En concret, Ensenyament ofertarà un grup de P3 per a 25 alumnes. La previsió és que els primers alumnes de Sant Llàtzer puguen cursar P3 i P4 en el mòdul prefabricat, i a partir de P-5 en el nou edifici. Per la seua banda, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la implicació del Departament per haver donat solució a una reivindicació històrica del barri, i ha fet una crida a les famílies del raval de Sant Llàtzer perquè matriculen els seus fills i filles en el nou centre, que també ajudarà a descongestionar l’escola del Temple.

L’alcalde de Tortosa i el director dels serveis territorials d’Ensenyament han comparegut per donar els detalls de la planificació escolar al municipi per al curs 2012-2013. La principal novetat serà que, en la documentació per a la preinscripció que comença el 19 de març, les famílies també trobaran el codi de la nova escola de Sant Llàtzer. Però també hi ha altres novetats, i algunes dades per repassar. En total, hi haurà un total de 14 grups de P3, amb 350 alumnes, complint la ràtio de 25 alumnes per classe. Així, es manté una única línia a les escoles de la Mercè, Remolins, el col·legi Teresià, la Consolació, i s'incorpora Sant Llàtzer. Mentrestant, com ja vam avançar dilluns, l'escola de Ferreries tornarà a tenir tres línies, mentre que l’escola Cinta Curto se'n quedarà una. El Temple mantindrà tres grups; i el col·legi Sagrada Família, les dues que ja té actualment. Quant a l'educació secundària, està previst que passen un total de 333 alumnes als dos instituts de Tortosa. En total, hi haurà 12 grups de primer d'ESO. Es mantindran les línies del passat curs, amb tres al Sagrada Família, una a les Teresianes, i una a la Consolació; i pel que fa als centres públics, es mantenen les quatre línies a l'institut Joaquim Bau, i les tres al nou institut Cristòfol Despuig. Sobre aquest darrer centre, el director dels serveis territorials d’Ensenyament ha anunciat que el Departament els ha autoritzat a disposar d'una nova aula prefabricada, que els permetrà guanyar espai.

Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. No és per rés, però me costa d'imaginar este "mòdul prefabricat" al mig del parc de la plaça. Sense cap ombra ni rés allò serà una incubadora de pollets!!! és el millor lloc que s'ha trobat??? bufff....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta