29 de febrer del 2012

Rasquera aprovarà el projecte d'una plantació de marihuana

El ple de l’Ajuntament de Rasquera debatrà avui dimecres al vespre si tira endavant el projecte d’una plantació de cànnabis per reduir el deute municipal. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Barcelonina Cannàbica d’Autoconsum, que té 5.000 socis i que ha elegit Rasquera per fer una plantació de marihuana destinada a l’autoconsum. L’alcalde de Rasquera, el republicà Bernat Pellisa, ha declarat que la proposta és una oportunitat per al municipi, ja que el deute de l’Ajuntament supera el milió d’euros. De fet, Pellisa ha negat que el projecte siga una apologia del consum d’aquesta droga, però tan dins com fora del poble han sorgit les primeres veus crítiques.

El projecte que està estudiant el consistori de Rasquera es basa en l’escletxa legal que permet l'autoconsum privat de marihuana. Rasquera haurà de crear dues empreses municipals que faran de mediadores entre els propietaris de les terres i l'entitat. Així, les empreses cediran els terrenys a l’associació per al seu ús particular, i hi donaran seguretat mediambiental i jurídica amb la creació d’una taula de seguretat. Una taula en què hi haurà els Bombers i el Departament d’Interior, ja que Rasquera no disposa de Policia Local. Per la seua banda, l’Ajuntament no discutirà què s’hi planta als terrenys ni cobrarà per aquests conreus. I a canvi, l’associació pagarà 36.000 euros per la signatura d’un conveni i abonarà 550.000 euros anuals a partir del juliol, pel lloguer dels terrenys i les despeses legals, jurídiques i de seguretat del projecte.

Per això, al programa d'avui de Primera Pregunta, als espectadors de Canal 21 Ebre els volem fer la següent pregunta: Estan d’acord amb el projecte de la plantació de marihuana de Rasquera, destinada a l’autoconsum d’una entitat de Barcelona?

18 comentaris:

  1. Tots fumats!!!, aquesta és la qüestió, hi ha alcaldes que s' estimen més que la població vagi ben col·locada abans que algú cridi a favor d' algun projecte, aquest sí, beneficiós pel nostre territori, exemple MTC. No sigui que la contaminació d' aquest ens perjudiqui la plantació, je, je, je, quina ironia i quina putrefacció. Això fa "gomitar" , un dels efectes secundaris entre d' altres molt pitjors del consum de marihuana: El primer punt d'acció de la marihuana és el cervell, particularment els centres cerebrals superiors que afecten a la consciència.Els receptors de la marihuana estan concentrats especialment en l'hipocamp, el qual afecta les funcions superiors dels sentiments, memòria i acció. Perfecte per anul·lar la voluntat individual.FORT.

    ResponElimina
  2. No ho sé, així " a bote pronto ".
    Si la plantació es dedica a l'autoconsum, si l'"accionariat" son 5.000 potencials consumidors ( els membres de l'associació ), la Taula de seguretat, farà el control, seguiment, certificació del consum individual etc. Com es constata tot plegat ? Quan ara ( molt sovint ) detenen per determinades numero de plantes, no és podria al·legar també que és per al consum de determinat numero de persones ?
    Si el consum individual ( no penat ) es de X/setmana i ho multipliquem pels 5.000 consums individuals, se suposa que aquest total seria el màxim potencial de producció, i no més, de la plantació. Però, torno a les preguntes d'abans, algú anirà darrera de l'"accionista" per verificar que és ell el propi consumidor, o podrà vendreu a tercers ? amb lo qual estaríem parlant d'un altre tema.
    Ja poden vigilar-bo bé.

    ResponElimina
  3. I este de la foto que fa? Pixa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo diria que fa poemes bucòlics.

      Elimina
  4. Lidia, com no coneixes el tema pots dir les barbaritats que vulgues.
    No es tracta d'inundar Rasquera de marihuana.
    Vaja tonteria!
    Més fàcil: uns consumidors associats de Barcelona volen conrear cànem per al seu us propi. Això ja fa anys que funciona a molts llocs de l'estat.
    Com a Barcelona lo lloguer de terra és més car, fan cap a Rasquera. Sembren, planten, recullen, classifiquen i la distribueixen entre els seus socis.
    Los rasquerans poden obtindre el benefici de treballar als conreus com assalariats o llogar el terreny. I pots estar segura que justament aquesta maria no es consumirà ni a Rasquera ni a les Terres de l'Ebre. (Bons son els de Barcelona per deixar caure una rameta enterra!)
    És com lo vi, igual. Amb la diferència que el vi és droga dura i la mariuana droga tova. Que totes fan mal si se'n abusa, clar, però ni les compares. Però ara que faràs, arrancaràs totes les vinyes? Espero sentat a veure com ho fas.
    A més, segons he llegit, te aplicacions terapèutiques comprovades en segons quins patiments.
    És un negoci més.
    Si ajuda a sobreviure al poble, que?
    4 treballs fixes i 40 temporals, a banda dels lloguers, imposts i despeses varies, en un poble escàs de recursos com Rasquera s'ha de mirar bé.
    No sigue que els rasquerans tinguen que tornar a fer-se "carrotxeros".
    Tu mateixa.
    I no mescles l'MTC que se't veu de quina banda vens. Dels especuladors radiactius. Vade retro AMAC!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Inundar-la dius, noooo??, vindran els de Barna a fer mini plantacions a 159 km. de casa, amb transport a part, per obtenir-ne pocs beneficis nets!!, quina ironia. Dius "uns consumidors associat volen conrear cànnabis per al seu us prop i distribuir-la entre els seus socis". Així en què quedem el concepte de consum propi i el de distribució, són oposats.
      I vols que et digui posar al mateix sac la maria amb el vi hem sembla que és fer demagògia barata. Que aquest projecte és un negoci, indubtable, ja vaig dir ahir que era negoci segur. Llocs de treball? potser sí, també és un treball el camell que es dedica a distribuir, perquè no?
      I sí barrejo el MTC, perquè és un projecte també proposat per al nostre territori, entre d' altres eh!, no només aquest i que si aportava llocs de treball directes i indirectes i no 40 o 50, i com d' altres projectes, molts i molts ingressos als nostres municipis. Alguns han sigut refusats d' arrel per la ciutadania. Així que estem fent, treballem per impulsar projectes legals i beneficiosos per al territori, en quan a llocs de treballs de veritat i ingressos o treballem per acabar com Tijuana, que també té beneficis directes.

      Elimina
    2. Tu no t'has fumat mai cap porro, no?
      Pos ja seria hora!
      Ni puta idea xata!
      Au ves i que et pague CiU!
      Tot vos ho creieu los convergents!!
      A fer la ma en lo Transvasament del Roine segineros!

      Elimina
  5. És curiós però, més d'un, en altres coses diria... ja està tot ens ho posen aquí, que vagin al Prat. Això no, això sembla que agrada..Bé, bé.

    Molts estan en desacord, per lo mal a la vista que fan, del projecte Zàfir de molins al mar de l'Ametlla, no sé si inclús alguns d'aquests, que tenen la pell tan fina i la visió estètica tant accentuada, els semblarà collonuda la plantació de 10 jornals de can-nabís, tot pot ser. A més, ara, en este cas, si que es fonamental 4 llocs de treball.

    Desgarbellat, i a tu, no se't veu de la banda que vens ?
    Evidentment ja no ho compararé amb L'MTC. Aquí, em diràs que és perillós, i ja s'ha acabat la polèmica.

    Un detall. Per cert, que m'estranya se li hagi escapat a La Marfanta:
    http://www.324.cat/noticia/1031146/catalunya/Detenen-per-trafic-de-drogues-els-responsables-duna-associacio-a-favor-del-cannabis

    ResponElimina
    Respostes
    1. No compares, que no te res a veure.
      Si soc antinuclear, defensor de la vida al Delta, i què, Ximo?
      Aquí estem tocant miquetes, es que s'ha de ser ....
      Per cert, per a estranyar-te més soc partidari de la legalització de totes les drogues (fora màfies) i de l'eutanàsia activa.
      I a aquests els van detindre per fer lo que deien els seus estatuts. Cultivar i distribuir cànnabis per autoconsum, com diu la noticia que ens poses, i aquesta és la de la inhibició del jutge http://www.lavanguardia.com/sucesos/20110203/54109652962/la-asociacion-cannabica-de-autoconsumo-reabre-sus-puertas.html
      I no diguem res, que no sabem quan anirem a fer cua per a que la bosseta ens alleuge el malestar de les quimioteràpies o altres alteracions.
      O les pastilles, que son el mateix però premsat.
      Entra per un altre cantó, home!

      Elimina
  6. pom, pom.
    Vols dir que parlàvem de l'eutanàsia ?. Però bé, jo també ho soc. Això sí, més partidari de ser-ne objecte.

    I no, no m'estranya que defensis la legalització absoluta de les drogues, per què hauria d'estranyar-me ? el que potser hauries de demostrar és això de l'acabament de les màfies ( com a teoria està bé ). Lo del vi droga dura, com a boutade no està malament.
    l'MTC no es pot mesclar perquè es veu "de la banda que vens" has dit a la primera comentarista; lo de l'ametlla tampoc és pot comparar, llavors , donam tu els arguments que vols que utilitzi i ja està.
    De moment, per a mi, que també soc defensor de la vida al Delta, una mica antinuclear etc. prefereixo, de moment, que Rasquera sigui reconegut com el poble de la Cabra blanca i no com el poble de la Maria.

    ResponElimina
  7. aquesta noticia l'he vist ara al 324.
    Adjunto l'enllaç

    http://www.324.cat/noticia/1622233/catalunya/Interior-avisa-que-intervindra-si-es-planta-cannabis-a-Rasquera

    ResponElimina
    Respostes
    1. És lo successor de Franco?
      La clau és que CiU està a l'oposició a Rasquera.
      I tot el que sigue boicotejar li surt del cor.

      Elimina
    2. desgarbellat, quanta raó!
      sembla ser que los polítics quan estan a l'oposició van en contra dels que manen i no veuen res ni bo ni dolent

      Elimina
  8. ara he estat llegint alguns dels missatges que heu publicat, molt per damunt. Només dir-vos que la maria no només se fuma ni se'n fan infusions. Hi ha qui també la menja en truites!
    i conya a banda... sabeu que és un molt bon calmant per a malalts terminals?
    sempre busquem la part negativa, però també n'hi ha de positiva.
    mun iaio, al cel sia, m'explicava que les cordes de cànnem eren les més fortes de totes, les que anaven millor!
    Vaig sentir q tb es volia aprofitar aquesta plantació per a investigar.
    Tb seria un molt bon punt per disminuir el paro, ja que crearia llocs de treball.
    però pel que sembla el sr. puig també és dels que només veu la part negativa.

    pd: no sóc de rasquera i ni fumo ni he fumat mai (ni maria ni tabac!)

    ResponElimina
  9. Lo dels llocs de treball.......serveix a tothom i quan convé utilitzar-ho. No fa gaires dies es parlava aquí mateix del projecte Eurovegas. Bé, contra els que ho defensen com una possibilitat real de creació de milers ( milers ) de llocs de treball, n'hi ha que si oposen amb l'argument dels efectes nocius que també porta este tipus d'inversió: prostitució, droga etc. Inclús hi ha qui diu que porta joc, he he he. Ara, l'argument principal pel que fa al tema Rasquera es justament la creació de llocs de treball i els ingressos a l'Ajuntament. Totes les qüestions col·laterals sembla importar menys.
    Suposo que ningú, dels lectors de La Marfanta al menys, ens oposem a que s'utilitzi la Marihuana amb els fins terapèutics que és consideri més eficaços. Quan als usos individuals i no terapèutics, allà cadascú. Per altra part, tot pot ser considerat terapèutic. Però crec que el més lògic, si d'aplicacions terapèutiques acceptades i reconegudes parlem, de moment, tractant-se d'un producte que està prohibit el seu cultiu massiu i la seva distribució i comercialització, és que fos algun departament oficial ( salut, medi ambient o agricultura ) qui en fes tot el proses o en el seu cas un organisme delegat i convenientment controlat. I la seva distribució ( mentre estem en la situació legal present ) la fessin, per exemple, les farmàcies amb un registre dels usuaris etc. De la mateixa manera que és prescriuen pegats de morfina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això que dius ja es fa, en comptagotes i una qualitat péssima.

      Elimina
    2. jo, es que potser sóc ignorant i preferixo pensar en lo bé de les coses que en lo mal.
      preferixo pensar en la gent que ha de patir /pateix quimioterapia abans de la gent que preferix col·lacar-se en uns quants porros vés a saber pq!
      preferixo pensar en les propietats terapeutiques abans q en les nocives
      perdoneu la meua ignorància, pos.

      Elimina
  10. Al menys servirà per fer propaganda del poble. A la versió digital de The Guardian, avui era la cinquena notícia més llegida.

    "Spanish town of Rasquera leases land for marijuana plantation"
    http://www.guardian.co.uk/world/2012/mar/01/spanish-town-land-marijuana-plantation

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta