23 de febrer del 2012

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, convençut que el govern replantejarà el projecte Zèfir



El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va garantir ahir dimecres al Parlament que el govern català manté la seua aposta estratègica pel projecte Zèfir, que preveu construir una plataforma d’assajos en energia eòlica marina davant de l’Ametlla de Mar. Les declaracions de Mena arriben quan només falten quatre dies per a la primera manifestació que s’ha convocat a l’Ametlla de Mar en contra del projecte Zèfir. Serà diumenge a partir de les dotze del migdia, al passeig Marítim de la població. En aquest sentit, la coordinadora ciutadana No al Parc Eòlic a l’Ametlla de Mar ha convidat l’equip de govern i l’oposició del consistori a la concentració. Així, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna per deixar clara l’oposició del consistori. Martí ha dit que cal un anàlisi més exhaustiu i una informació més completa sobre el projecte Zèfir, tot posant sobre la taula tots els pros i contres. L’alcalde ha afegit, a més, que està convençut que la Generalitat es replantejarà el projecte.

Martí ha participat en una tertúlia sobre l’actualitat energètica a les Terres de l’Ebre, al costat de l’alcalde de la Fatarella, Fermín Ruana, i el director de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya, Joan Manuel Sabanza. Per la seua banda, Ruana ha explicat que a la Fatarella han après a conviure amb els aerogeneradors a tocar del poble. A més, ha dit que, per acceptar la presència dels molins, és important que els veïns tinguen tota la informació i sàpiguen traure beneficis directes de la implantació eòlica.

El director de la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya, Joan Manuel Sabanza, ha remarcat que aquesta és una oportunitat important per al territori, però que cal que el projecte Zèfir estiga parlat i consensuat. També ha advertit que hi ha el risc que el rebuig al projecte face marxar la inversió cap a un municipi proper, possiblement Vandellòs de l’Infant. Els tres participants en la taula de debat han coincidit en què ara el més important és que tota la indústria derivada i els beneficis del projecte Zèfir, si tira endavant, es queden majoritàriament a les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta