23 de febrer del 2012

El Parlament rebutja el transvasament de l'Ebre però deixa la porta oberta al Roine

El Parlament de Catalunya ha tornat a pronunciar-se aquest dijous en contra del transvasament de l’Ebre. El ple de la cambra ha aprovat una moció d’ICV-EUiA, transaccionada en un punt amb CiU, que reitera la ferma oposició del Parlament català a quaselvol modificació del pla hidrològic estatal que puga recollir transvasaments d’aigua de l’Ebre o d’altres provinents de les conques internes de Catalunya. Aquesta declaració institucional s'ha aprovat per 109 vots a favor, és a dir, amb el suport de CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC, Solidaritat i el diputat Joan Laporta, mentre que tant el Partit Popular (PP) com Ciutadans hi han votat en contra. En canvi, el ple ha rebutjat, amb els vots en contra dels grups del PP i de CiU, un punt en què es demanava l’oposició del Parlament als transvasament de les conques externes, i que per tant hauria vetat la possible arribada d’aigua del riu francès Roine.

D’altra banda, un altre punt de la moció que sí que ha prosperat és els que insta el govern de l’Estat a aprovar el pla de la conca de l’Ebre amb la incorporació dels cabals ecològics, i que només ha rebut el vot en contra del Partit Popular. De la mateixa manera, tant el PP com Ciutadans han rebutjat que es puga reclamar davant del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient el règim hídric aprovat per la comissió per a la sosteniblitat de les Terres de l’Ebre. Finalment, els punts que instaven el govern a aprovar el pla integral de protecció del Delta i a convocar la comissió de sostenibilitat, tal i com fa mesos que reclama la Plataforma en Defensa de l’Ebre, sí que s'han aprovat per unanimitat.

Imatge Parlament de Catalunya

1 comentari:

  1. Ebre, Roine, Nil... Tant s'hi fot, un transvasament és un transvasament i l'aigua ha de fer el seu curs!
    PROU d'anar en contra la naturalesa. No sou conscients que és ella qui mos ha "creat"?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta