27 de febrer del 2012

Veïns de Ferreries Nord i del Grup El Temple es coordinen contra els crematoris

Aquest dilluns és un dia clau en l’organització d’una oposició veïnal al projecte d’instal·lar un crematori de difunts en el tanatori que l’empresa Tanatorios y Servicios SA té al sector de Ferreries Nord, a Tortosa. El projecte, que Canal 21 Ebre va avançar en exclusiva dimarts passat, durant l'informatiu matinal Primera Columna, no està ben vist per l’Ajuntament de Tortosa, tot i que el govern municipal no ha tingut un altre remei que iniciar la tramitació de l’expedient. Així, per aquest dilluns han convocat una reunió en què participaran els veïns més directament afectats pel projecte, a més d’un equip de juristes, membres de la junta de l’Associació de Veïns de Ferreries, i també veïns de la zona del Grup El Temple. De fet, sembla que en aquesta altra zona de Tortosa, l’antic 13 de Gener, també podria ser el destí d’un projecte d’incineració de difunts. Per la seua banda, la intenció dels veïns de la zona de Ferreries Nord és estudiar a fons la legislació sobre el tema, per presentar al·legacions i poder evitar que el tanatori pose en funcionament el nou servei de crematori.

36 comentaris:

  1. a algun lloc haura d'anar. Aixo contamina molt?

    ResponElimina
  2. Kaesar, més contaminen les antenes de telefonia mòbil que tenim ubicades PER TOTA LA CIUTAT DE TORTOSA i que van emitint radiacions electromagnètiques les 24 hores del dia (focus de greus malalties) i sembla que ningú ho veu. Però no cal patir que dintre de poc les operadores de telefonia camuflaran les antenes en forma de arbres i falses xemeneies i problema solucionat...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies per la teva informacio,però jo volia saber si el crematori contamina, q emeten les antenes radiacions ja ho sabia, pq ho he llegit a no se quants facebooks.

      Elimina
    2. Com va dir fa uns mesos el Dr. José Luis Bardasano, que és director del Departamento de Especialidades Médicas de la Facultad de medicina de la universidad de Alcalá de Henares y Presidente de la Fundación Europea de Bioelectromagnetismo y Ciencias de la Salud, a una conferència que va donar al
      Parlament Basc i que va durar més d'una hora:

      "Hoy en día nadie niega que existen efectos en los seres vivos"
      "Las autoridades deberían de tomar medidas urgentes protectoras"
      "Hay efectos muy graves y muy serios con las antenas de telefonía"
      "Hace falta un cambio de mentalidad urgente y también una toma de decisiones bastante responsable"
      "Se tardó 50 años en reconocer que el tabaco producía cáncer de
      pulmón, vamos a esperar otros 50 años en reconocer la peligrosidad de las ondas electromagnéticas?
      "Un pueblo de progreso es un pueblo bien informado de todo, de todo!! Y si esto puede traer alarmismo que lo traiga, hay una conciencia social cada vez más importante que los legislativos tienen que tener en cuenta"
      "Hay que escuchar a todos y también a los afectados, el síndrome de microondas es una realidad que cada vez se afianza más, digan lo que digan las autoridades oficiales"
      "Nos estamos jugando la salud"
      "Somos el gran experimento universal con los aparatos que estamos haciendo"

      I per a finalitzar la seva intervenció el Dr. Bardasano va tancar l'acte amb aquesta frase:

      "LA RADIACIÓN TRAJO LA VIDA, LA RADIACIÓN PERSISTE POR LA VIDA,
      PERO LA RADIACIÓN MATARÁ LA VIDA; OJO, NO MATEMOS LA VIDA!!"

      Elimina
    3. En cap de les frases que cites hi ha cap argument que demostre el suposat efecte nociu de les antenes, es a dir que el bon home no té ni punyetera idea però embolica que fa fort. El que ha de vigilar es la seva salut perque esta molt obes i no es morira de les radiacions del mobils.

      Elimina
    4. Pos quina cosa més rara Lluis, he vist el vídeo de la seua compareixença al Parlament Basc i la veritat, una persona indocumentada, a mi, no m'ho ha semblat. Certament, li sobra algun quilet, i ?
      Jo, que científic no ho soc, estaria per jurar que, matar potser no mataran, però efectes positius............

      Elimina
    5. A veure, si porta almenys deu anys amb la tabarra de les ones i no ha pogut demostrar la seva hipotesi, es que no té ni punyetera idea de què causa les suposades malalties greus. En ciencia les coses s'han de demostrar, les sospites no tenen cap valor. Si fes un estudi serios de casos de cancer i el lloc de treball/habitatge dels afectats, i es pogués establir una correlació important entre les variables, podriem parlar. Pero no pot dir que perque a un colegi de Valladolid apareixen 4 casos de cancer infantil i resulta que hi ha una antena de telefonia a prop, la culpa es de l'antena.

      Elimina
    6. Només per emprenyar, 2+2=4

      Elimina
    7. La lògica i l'aritmètica tenen regles diferents. Fins i tot admetent la premisa que les antenes provoquen cancer (que no està demostrat) tampoc es podria inferir que el cancer fos per aquella causa. Es un fals silogisme, una falàcia.

      Elimina
    8. Sense molestar, no entenc que exaltes la lògica quan aquesta ha estat durament bombardejada per les empreses telefòniques, boicotejant estudis vasts i profunds sobre el tema. Cosa no lògica ja que representa vendre un producte sense fiabilitat imparcial i amb riscs per a la salut, no només física, sinó mental.
      És com els crematoris, Krupp, ens diuen que es farà, però res de les repercussions que pot tenir.
      Esta societat, Lluís, és fal·laç contínuament i carregada d'hipocresies mil, enganys i tot lo dolent que imagines. I aquí estem les persones, desorientades, mal informades i estafades.
      Encara que no en coneguis cap, hi ha persones amb hipersensibilitat electromagnètica. Que les fem? Les enviem a una illa incomunicada?

      Elimina
    9. Crec que en estos temes hi ha certa paranoia, fotem les antenes pel mig (ja sabeu també qui hi ha darrera de la moguda esta, si no neu als posts de les municipals) quan són una altra cosa...en fi, a nivell mèdic de moment no passa de ser una hipòtesi (ei, que no vol dir que no puguen tenir repercussions a la salut, però oficialment no està demostrat) i lo del crematori me fa l'ecfecte que és més per treure's el "el mort" de damunt i apartar una realitat (la de la mort) que sovint mos fa nosa, jo no la veig com a potencialment contaminant, no sóc tècnic de medi ambient, però no veig el problema apart de l'impacte visual i que, siguem sincers, an ingú li agrada tenir un crematori a prop de casa, però vist la ubicació, tampoc acabo de veure a qui pot molestar.

      Elimina
  3. Kaesar, més contaminen les antenes de telefonia mòbil que tenim ubicades PER TOTA LA CIUTAT DE TORTOSA i que van emitint radiacions electromagnètiques les 24 hores del dia (focus de greus malalties) i sembla que ningú ho veu. Però no cal patir que dintre de poc les operadores de telefonia camuflaran les antenes en forma de arbres i falses xemeneies i problema solucionat...

    ResponElimina
  4. Ho podrien posar a l'antiga nau de lear.

    ResponElimina
  5. Cremador al costat d'Orujosa

    ResponElimina
  6. Jotabe gràcies pel teu apoyo. I al Lluís voldria dir-li que abans de parlar s'informe una mica més, doncs no és solament el Dr. Bardasano qui denuncia aquesta problemàtica doncs són centenars de cientítics i metges independents qui ho venen denunciant (tant a nivell nacional com internacional): per posar més exemples, el Dr Gomez Perreta del Hospital la Fe de Valencia, Dr Ceferino Maestu, Dra Maria Jesus Azanza Ruiz, Dr Joaquim Fernandez Solá, Dr Emilio Mayayo, Dr. Gerd Oberfeld (cientific de Austria), Dr. Pierre Le Ruz (cientific francés que va treballar per a l'exercit), Dra. Bárbara Dohmen, Dr Juan de la Bárcena Jaubert, Sr Barry Trower (cientific britànic que va treballar en l'ús d'emissions de microones per a la inteligencia militar)y molts altres. No hi ha cap cientific que no hagi posat la seva consciencia en lloguer o venta que negui la perillositat dels camps electromagnètics. Pero està clar que la telefonia mòbil mou milers de milions i ho tenen que tapar.
    Lluis, el tabac no era dolent i ara està prohibit en tots els llocs públics.
    A les tabacaleres americanes els va costar 45 bilions de pessetes el no anar a la
    presó fa anys, quan el pressupost d'Espanya era de 30 bilions de pessetes.
    El amianto era boníssim i ara està prohibit i amb unes denuncies de milers de
    milions de dòlars.
    ¿Passarà el mateix amb les antenes de telefonia mòbil?
    L'Ajuntament de Tortosa ha d'anar en la direcció de la seva
    responsabilitat en la seguretat sanitària de les persones del municipi i
    són els administradors de l'ajuntament els que han de garantir la salut
    publica i no les operadores, que són societats comercials amb ànim de lucre i
    pretenen aconseguir el màxim de radiació possible per al seu negoci.
    Estem en una situació social on LA VIDA no té importància i lo únic que estan fent
    els polítics és sotmetre'ns als beneficis de unes poques empreses multinacionals
    en perjudici de la nostra qualitat de vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se si passarà, espero que no. Jo no crec en teories conspiratives, ho sento. L'unic que es cert es que la telefonia mobil mou milers de milions, la resta son palles mentals.

      Elimina
    2. Que hi hagi gent que pensi que les antenes produeixen efectes nocius, en principi, no té res a veure amb cap teoria conspirativa.
      Seria teoria conspiratriva si diguessin que ho fan, de manera, a més pactada entre ells, amb el fi de fer mal expressament etc etc. I tampoc que sigui d'aixó que se'ls acusa als que instal·len els repetidors.
      I contraposar els milions que mou la telefonia mòbil als arguments dels que critiquen les antenes, és una mica Heavy, Lluis. M'acceptaràs que la teoria dels milers de milions per demostrar la innocuïtat de les antenes, molt científica, no és. També la energia nuclear estaria en estos nivell multimilionaris, i suposo que reconeixem que "cert" perill el tenen.

      Elimina
    3. Si rellegeixes la vanesa diu "lo únic que estan fent
      els polítics és sotmetre'ns als beneficis de unes poques empreses multinacionals en perjudici de la nostra qualitat de vida" no se com ho interpretes tu, però jo en desprenc que a) les multinacionals de telefonia saben que les ones aquestes son nocives i b) subornen als politics perquè no facin res al respecte. Exactament igual que la polemica de la grip A, substituint telefonia per farmacia. Teoria conspirativa de manual!

      Elimina
  7. Si traguessen les antenes, que passaria? Podriem parlar pel movil? Podria mirar la marfanta desde casa mamare?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si traguéssim les antenes el mé spossible es que amb el número tan elevt de mòvils que hi ha per quilòmetre quadrat no donessin abast i els teléfons no curressin...no hi ha hauria senyal!

      Cert és que les antenes contaminen, tothom ho diu i molts informes ho asseguren, però sense anatenes no hi hauria mòvils, ni a ciutat ni a camp...i sense mòvil, podríem viure? Hi depenem massa i sense antenes no hi ha mòvils, així que, com es diu en castellà Ajo y Agua! No hi tenim més opció...

      Una latra cosa és lo crematori...podem viure sense ell, però a algun lloc haurà d'anar, com diu en un comentari de dalt...passa com en lo depòsit d porqueria radiocativa, que ningú el vol però le snuclears han de guardar sa porqueria en algun lloc, no?

      Són coses que ningú vol tenir a prop de casa, però que són necessàries, com les antenes de mòvils, per exemple, o le fum d'orujosa, que ens indica l adirecció del vent mnetre ens mata poc a poc, per si de cas algú algú vol fer curses de globus aerostàtics algun dia...

      Elimina
    2. Oco que la observació de Cristòfol "tiene su aquel", estem parlant d'un crematori de difunts i ens diu que " podem VIURE sense ell ", Obvi, el vius, SÍ.
      De totes maneres, al menys ara mateix, tant, tant a prop de zona urbana no està.

      Elimina
    3. Obvi, Jotabe, i els morts també "poden VIURE sense ell"...ja estan morts!

      Aquest crematori produirà una quantitat de fum enorme, que j an'hi ha prou amb orujosa...l'un a una banda de Ferreries i l'altre a l'altra, però la qüestió és totes dues fumaroles de volcà (per lo tóxic que són, vull dir), donen treball, i si no us en recordeu, estem en unes taxes de paro, diguem-ho suaument, una mica notables...

      Així que hem de mirar totes dues coses i sopesar-les bé...si treiem Orujosa i no fem lo crematori perdem llocs de treball i creix l'atur i si els mantenim guanyem lloc de "curro" però perdem salut...que decidim, l'una o l'altra, perque totes dues no són possibles al mateix temps!

      Elimina
  8. De cretori hi ha un a Amposta. És imprescindible posar-ne un a Tortosa?

    ResponElimina
  9. Si no hi haguessen antenes, tornaríem a la "més feliç" època del la telefonia fixa. Estaríem menys estressats i al final de mes tindríem més diners a la butxaca.
    Igualment, o paregut, si les TV's s'apaguessen a les 12 de la nit.
    Hi ha coses del progrés que no son tan de progrés.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desgarbellat, tens raó, però el teléfon fix no té la mobilitat del mòvil, sigues on sigues pots comunicar-te amb la gent si et fa falta, tant si estás al mig d e la muntanya com la mig de l aplatja, i si ten sun accident pots cridar a l'ambulància per a que et socorri...per exemple...o el teutren arribes tard i pots cridar a casa per dir que arribes tard...el fix mai no tindrà la mobiliarat del mòvil, que és molt útil, encar que le sseves antenes ens vagin matant a tots a base de radiacions...j aveus, el progrès es imparable, té els seus riscos, però és vital avançar, Desgarbellat!

      Elimina
    2. És vital?
      Vols dir que la humanitat no ha sobreviscut sense Blackberrys durant milers d'anys?
      Els que no heu viscut abans no podeu entendre viure sense mòbil. Però és possible i res no canvia en el ser humà essencialment.
      Tots els arguments que em contes son "standarts" de les companyies per a vendre.
      El fix, és fix, jajajajaja, no és mòbil.
      Tu segur que no has vist les carenes de les muntanyes com estan quedant després de les invasions de la telefonia mòbil i les seves antenes.
      L'altre cas és molt divertit, el 90% de les trucades son per a dir que arribes tard. Potser hauríem de treure el minuter dels rellotges.
      Ja que aquesta mena de missatges només corresponen a una expressió de l'ansietat.
      En compte de dir a la tarda que arribaràs a la nit, has de dir que arribaràs a les 10:10 PM. Permet-me que me'n rigue i fort. Tots los trens arriben tard, per definició.

      Elimina
    3. El meu objectiu és ser l'ultima persona de Catalunya que no té mobil - de moment vaig aguantant :) Si em voleu dir alguna cosa, envia'm un colom ;)

      Elimina
    4. Perdona eh, Cristòfol, però és que m'ho poses a "huevo" : "el fix mai no tindrà la mobiliarat del mòbil". Home, si el cable es prou llarg......

      Elimina
    5. Tranquil, Jotabe, no passa res, home! i lo cable de banda ampla que ha ficat lo ajuntament per sota tota la ciutat fa poc temps és llarguet...cobreix tota Tortosa, almenys les obres ho feien que aixecaren totes les voreres i tallaren lo trànsit davant la catedral durant no poc temps...encara que el mòvil en ser sense cables, es pot dir que el cable és etern!

      Elimina
  10. EI!!!! Que jo sol preguntava si contamina el crematori, mai havia pensat que una pregunta aixi donaria tant de si xd

    ResponElimina
  11. Una altra reflexió, preguntes a la gent i diuen molts que els agradaria que els incineressin quan se moriguen, però quan s'ha de construir tot son pegues...és que ho volem tot!!

    ResponElimina
  12. Respostes
    1. SRA. PESTETA L'HI ACONPANYO EN EL SENTIMENT (C.M.G.)

      Elimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. Contamina el crematori?suposo que no?són reste biològiques no es cremen hidrocarburs etc...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta