27 de febrer del 2012

Cal fusionar les escoles amb menys alumnes, per estalviar en Ensenyament? #PrimeraColumna

Les protestes arreu del país en contra dels ajustos en l'àmbit de l'educació agafaran molt força aquesta setmana. A Tortosa, el sindicat d'estudiants ha convocat una concentració de protesta davant dels serveis territorials d'Ensenyament, aquest dimecres 29 de febrer al migdia, tot coincidint amb la jornada de vaga als instituts. A banda, els sindicats UGT i CC.OO. faran el mateix dimecres, a les 19.00 hores, una assemblea informativa a l'auditori Felip Pedrell sobre les conseqüències de la reforma laboral i les retallades.

Al programa d'aquest dilluns de Primera Columna hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si cal tancar i fusionar les escoles amb menys alumnes, per estalviar en Ensenyament. De fet, això mateix és el que ha fet el Departament de Salut amb els centres d’atenció primària, a l’hora de tancar les urgències nocturnes. I el Departament d’Ensenyament també està reestructurant l’oferta escolar a Catalunya en funció de criteris demogràfics, però encara no ha donat les dades del total d’escoles afectades pels possibles tancaments. Però segons algunes informacions, les escoles que podrien fusionar-se a les demarcacions de Tarragona i Barcelona podrien arribar a la desena. D’altra banda, en el cas de Tortosa, demà dimarts es podria anunciar que l’escola Cinta Curto tornarà a ser d’una línia de P3, i que l’escola de Ferreries recupera la tercera línia, per evitar haver de fer obres d’ampliació a l’escola Cinta Curto. Però sobre el possible tancament i fusió de les escoles amb menys alumnes a les Terres de l'Ebre, el president de l'EMD de Bítem i mestre de professió, Josep Cugat, ja ha dit aquest dilluns a Primera Columna que no és aquesta la previsió del Departament d'Ensenyament. De fet, Cugat ha defensat la necessitat de mantenir obertes les escoles dels pobles.



Però, què en penseu, vosaltres? Cal tancar i fusionar les escoles amb menys alumnes, per reduir el cost de l’Ensenyament públic?

3 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta