19 de març del 2012

Alumnes de Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i la Ràpita planten un miler d'arbres al Delta

Més de 150 alumnes de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja han plantat uns 800 arbres en diferents zones del Parc Natural del Delta de l’Ebre, en una activitat promoguda en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. De fet, la plantada forma part d’un programa educatiu local que es realitza des de l’any 1988, a través de l’Àrea d’Ús Públic i Educació Ambiental i mitjançant l’Escola del Parc, centre d’educació ambiental, i amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona. Concretament, la plantada de l’arbre forma part de l’activitat ‘El Riu Ebre i el seu Bosc de Ribera’, i permet recuperar un dels ecosistemes més degradats del delta de l’Ebre.
 
Fa uns dies, els alumnes de tercer i quart de primària de l'escola de Sant Jaume d’Enveja es van desplaçar fins a l’illa de Buda. Un cop allà, després d’haver esmorzat, van iniciar la plantada a l’alçada del camí que accedeix al Mas. En total, els 44 alumnes van plantar 200 arbres, principalment xops i aubes. Aquesta activitat compta també amb el suport i la participació activa de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja. La plantada es combina amb altres activitats complementàries, com ara l’observació d’aus.
 
Uns dies després, va ser el torn dels alumnes de quart dels tres centres de Deltebre: L’Assumpció, Sant Miquel i Riumar. En aquest cas, els 109 alumnes participants van plantar 400 tamarius al perímetre del filtre verd de l’àrea de la badia del Fangar. En aquest cas, també per al correcte desenvolupament de la jornada, l’Ajuntament de Deltebre facilita un tractor i un dipòsit d’aigua per poder regar els arbres.
 
Els alumnes de segon d’ESO de l’Institut Alfacs de Sant Carles de la Ràpita han plantat 200 tamarius a la zona de Patrau, a la bassa de l’Encanyissada, amb el suport de l’Estació Nàutica i de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta