23 de març del 2012

'CiU i la manca de coherència política', per Dolors Bel


Generalment les dites populars estan carregades d’una gran dosi de saviesa i veritat. Formen part del nostre pòsit cultural més popular i tot i que malauradament algunes s’han perdut en el seu ús quotidià d’altres, per sort, encara són utilitzades habitualment.

Segurament tots nosaltres en tenim un grapat d’atresorades en la nostra memòria i en major o menor mesura les fem servir per explicar o emfatitzar alguna situació concreta del nostre dia a dia.

Doncs bé, una d’aquestes dites populars em va venir a la memòria el passat 5 de març en acabar el Ple Ordinari de l’Ajuntament de Tortosa. Un Ple intens, com gairebé tots,  carregat de mocions, una de les quals, presentada conjuntament pels grups municipals del PSC, ERC i ICV, pretenia el rebuig a la Reforma Laboral imposada pel govern del PP.

La dita diu així “Fes el que et dic però no facis el que faig”.  S’utilitza sovint per exemplificar situacions o fets carregats d’hipocresia o incoherència.

I aquesta és la sensació que vaig tenir en veure el vot favorable del grup de CiU a la moció en contra de la Reforma Laboral, hipocresia i incoherència. La mateixa sensació que vaig tenir fa uns mesos quan al Ple de l’Ajuntament la Plataforma per la Salut de les TTEE  va presentar una moció en contra de les retallades en Salut i que, sorprenentment, també va ser votada favorablement pel grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tortosa.

Sincerament no entenc com poden donar suport a aquestes mocions, aquí, a casa, en el que lamentablement només sembla un gest de cara a la galeria per evitar-se crítiques, i després tancar files amb el seu partit a Catalunya amb les retallades en Salut i Ensenyament o a Madrid, donant suport incondicional al govern del Partit Popular amb la Reforma Laboral.

L'única cosa que queda manifestament clara és que el seu discurs aquí i allà no és el mateix i que la seva incoherència aquí es torna coherència amb el seu ideari polític i ideològic al Parlament de Catalunya o a Madrid, legislant retallades o donant suport a polítiques absolutament neoliberals

Per tant, del resultat de la votació de la moció en contra de la Reforma Laboral en destacaria dos titulars. Un de positiu, l’acord final del Ple de l’Ajuntament de Tortosa en contra de la Reforma Laboral, amb l’excepció del PP que hi va votar a favor com era d’esperar. Per això, des del grup municipal del PSC ens sumem a la valoració positiva que en van fer els sindicats UGT i CC.OO., representats en el Ple del passat 5 de març pels seus secretaris generals a les TT.EE. I l’altre titular, negatiu, la incoherència del grup municipal de CiU, que una vegada més va fer allò que després no predica amb l’exemple.

Dolors Bel Guerrero
és regidora PSC Ajuntament de Tortosa

5 comentaris:

  1. Dolors Bel. Una sorpresa molt agradable a l'ajuntament de Tortosa. Conec el seu treball fora del consistori, he seguit per la tele alguna intervenció seua al plenari i algun article a la premsa i li auguro un futur brillant. Benvinguda la saba nova.

    ResponElimina
  2. Benvolguda Dolors, la frase que esmentes te altres interpretacions també.
    "Fes el que et dic" pot suposar que se lo que s'ha de fer i t'ho conto, t'ho "passo".
    "Però, no facis el que faig!" pot implicar la impotència personal per aplicar-te a tu mateix la saviesa que transmets.
    Per a mí, llavors, representaria més que la hipocresia, la impotència.
    Només ho esmento a nivell conceptual del sentit de la frase.
    Els humans gairebé sempre, i més com més intelectualitzats estem, sabem més que el que mostrem amb els nostres actes.
    Per exemple, jo et puc recomanar que no fumis, ja que se el que perjudica, i en pròpia carn, cof, cof, en canvi puc no ser capaç de deixar de fumar. Impotència al cap i a la fi, no pas hipocresia.
    Ànims!

    ResponElimina
  3. Hi ha alguna diferencia. Si tu em dius que no fumi, és evident que m'ho dius amb el convenciment que, si et faig cas, m'estaré fent un favor, em faràs un favor. Per tant, la recomanació no té cap interès amagat, no m'ho dius per beneficiar-te tu mateix ( podríem filar prim i dir que fent un favor també et reconfort-tes, però bé ). Altra cosa seria que em diguessis de fumar i tu no ho fessis. En definitiva, predicaries amb el que no creus. Per tant, la dita, adqueris tot el seu sentit quan qui et diu el que has de fer i ell no ho fa, és perquè en treu algun redit. Del tipus que sigui. O un simple acte de cinisme o hipocresia. O bé, a nivell privat, per un sentit paternalista i protector.

    ResponElimina
  4. Dolors, de ejemplos como los que comentas, a montones y en todas partes ...

    Los de CIU son indiscutiblemente los líderes, pero no debemos olvidar tampoco las veces que los diputados del PSC han votado en Madrid en contra de lo acordado en Cataluña ...

    Por desgracia para nosotros, el pueblo llano, la incoherencia de "casi" todos los políticos es demencial. No conozco ninguno que vaya con el lirio en la mano ...

    ResponElimina
  5. Si algú va amb el lliri a la mà, inclús si és dedica a les missions al centre de l'Africa, ho té fotut, però fotut. A l'empresa, a la vida quotidiana, inclús amb els amics t'ho has de pensar, no en parléssim a l'esport. Fins i tot amb la parella és aconsellable no anar-hi sempre.

    guerrero....., que jo recordi en els darrers anys només una cosa és pot dir que s'ha acordat de manera absolutament majoritària ( CIU, PSC ERC i ICV -120 dels 135 diputats- ) i que després s'ha votat al Congrés: l'estatut, i crec que és va votar ( i defensar ) per part del tripartit ( per tant, PSC també ) i també CIU. Desconec en quins altres casos és pot dir "en contra de lo acordado en Catalunya".
    Quant a Dolors, constatar que, afortunadament, no totes les dones regidores han de tenir el mateix tarannà que alguna portaveu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta