25 de març del 2012

Desprecinten la seu de l'entitat que promou la plantació de marihuana de Rasquera


La seu social de l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum ha pogut tornar a obrir les portes, després que dissabte els Mossos d'Esquadra han hagut de retirar el precinte per ordre judicial. Dijous passat a la tarda, la policia va detenir-hi una encarregada de l'entitat que promou la plantació de marihuana de Rasquera. En aquest sentit, la dona va quedar en llibertat amb càrres hores després, a l'espera de ser citada pel jutge, i quatre treballadors més van quedar imputats per un presumpte delicte contra la salut pública i tràfic de drogues. En l'operació també es va comissar 1,3 quilos de marihuana. L'associació procànnabis ha denunciat a través d'un comunicat que l'operació policial vol criminalitzar la realitat de les associacions cannàbiques. Amb el comunicat també han desmentit que la persona detinguda dijous forme part de la junta directiva de l’entitat, i asseguren que no té cap responsabilitat en el projecte de Rasquera ni en les activitats de l’associació. De fet, el president de l’entitat ja va demanar divendres la reobertura del local del barri de la Barceloneta, ja que el precinte dels Mossos d’Esquadra els estava provocant perjudicis econòmics. A més, també va dir que l’operació policial no els faria aturar el seu projecte de Rasquera. També l’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, va valorar que l’acció policial pretenia sembrar la por entre els veïns del municipi i a l’Ajuntament, perquè giren l’esquena al projecte. Però Pellisa va remarcar que el tiraran endavant.

D’altra banda, la consellera de Justícia, Pilar Fernández-Bozal, va evitar divendres -durant una visita a Tortosa- pronunciar-se sobre el projecte de la plantació de marihuana de Rasquera. La consellera va afirmar que és un tema en el qual està treballant la Fiscalia, i que preferia no fe declaracions per no interferir-hi. En canvi, sí que han parlat del projecte de Rasquera fonts autoritzades del Ministeri de Sanitat. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, el Ministeri de Sanitat ha afirmat que la plantació de marihuana de Rasquera no podria obtenir en cap cas l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament, ja que les seues normes estableixen que la producció de cànnabis hauria de destinar-se únicament a la confecció de medicaments, i que en cap cas podria haver-hi excedents per a la venda o l’autoconsum. Sanitat també ha dit que hi ha empreses catalanes que es dediquen a aquest tipus de conreu, però que ho fan seguint escrupolosament aquestes normes i ab el control directe de la producció per part de les autoritats.

Per la seua banda, també el portaveu de CiU a l’Ajuntament de Rasquera, Bernat Farnós, ha qüestionat la viabilitat jurídica, econòmica i social del projecte de la plantació de marihuana. Ho va dir divendres passat durant una entrevista a l'informatiu matinal Primera Columna, de Canal 21 Ebre.

Imatge ACN

6 comentaris:

  1. Qui dirigeix els mossos d'esquadra i policia urbana de Barcelona?
    Perquè ho van precintar sense ordre judicial?
    Com diu avui "El Pais".
    Ai, ai, ai....
    Va,cantem tots!
    "Que bonito, que bonito, que bonito!"
    Mentrestant.... les llistes d'espera per operacions creixen un 45,8% a les terres de l'Ebre com ens explica la Marfanta.
    Estem patint persecucions institucionals?
    Ens volen fer patir per tot?
    Pos si la majoria vota CiU.
    Mi no comprendre res.
    Per Manitù!

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Operación María", desgarbellat ... porque el gobierno municipal de Rasquera no es de CIU ...

      Y a la primera pregunta, el responsable es el Sr. Felip PUIG, aquel que hace 11 años votaba en Madrid lo contario que en nuestro Parlamento ( en referencia al PHN ) ...

      Elimina
  2. Vet aquí que a Deltebre ( govern ERC/PSC ) també ha hagut una operació antimaria. Deu ser això. Ara ho entenc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sigues tan llarg i explica't. Ha sigut l'ajuntament o els mossos?
      Plantacions (no crec) o tràfic.
      No mesclem, no mesclem.
      Vaja.
      I saps que ni soc d'ERC, ni del PSC com per a fer defenses polítiques.
      Els han amollat en l'endemà?
      Amb ordre judicial, o no?
      Si, m'he canviat el nick un altre cop, la monotonia no és lo meu. I amb tots els esdeveniments recients, "Ego sum plus pauper"

      Elimina
  3. Pauper, primer, lo de ser d'ERC o del PSC, ho sabràs tu, jo no. Ja he dit que ha hagut una "operació antimaria", no "Operación Maria".
    Òbviament lo de ERC/PSC venia perquè també, com a Rasquera, es tractava d'un alcalde d'ERC. Vet aquí la ironia de les frases posteriors.

    http://www.europapress.es/catalunya/noticia-desmantelan-punto-cultivo-marihuana-deltebre-ser-requeridos-pelea-20120327124640.html

    Adeu Desgarbellat ?

    ResponElimina
  4. Uf! Això si que és un "marró". Tràfic.
    A mi quan es mesclen opiacis o "coca"... es que em fa molt "yuyu". De sempre. Quasi son tant addictives com el tabac, sinó més.
    Home, tots sabem que quan es trafica... primer és la pela. Com quan et corromps. I d'aquestes històries, ja es veu com està el pati. Avui mateix lo "bollo" d'AGBAR. Yuyu sobre yuyu.
    Com és que no ens hem deslliurat encara d'aquestes plagues?
    Com ha entrat la mosca suzuki?
    Si, ja se que son coses diferents, però, plagues al cap i la fi. Tampoc lo de Rosset te cap culpa d'haver introduït lo cranc roig, no? O els pescadors "guiris" a Ribarroja de fer-ho amb els silurs o amb el musclo zebra.
    Em diu que si, que et digue adeu i que sempre un plaer dialogar amb persones com tu. ;-) Coses de la metempsicosi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta